KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Temmuz 2026 Cumartesi
°C

Köylülerden elektrik mücadesi

Bingöl’ün Karlıova ilçesine bağlı köylerde kar yağışından dolayı elektrik direkleri devrildi. Köylüler, direk dikimi için seferber oldu.

Köylülerden elektrik mücadesi
02 MART 2014 PAZAR 23:22
0
3585
0
AA aa

Bingöl'ün Karlıova ilçesine bağlı olan ve yoğun kar yağışından direklerin devrilmesi nedeniyle üç gündür elektrik verilemeyen Sakaören ile Kargapazarı köylüleri, el ele vererek devrilen direkleri yerine dikti.

Direklerin yerine dikilmesi üzerine elektrik şirketine bağlı ekipler, gerekli onarımı yaptıktan sonra iki köye elektrik verildi. Karlıova'ya 10 kilometre mesafede bulunan 611 nüfuslu Sakaören köyü ile 7 kilometre uzaklıkta bulunan 1750 nüfuslu Kargapazarı köyüne yoğun kar yağışı nedeniyle elektrik direklerinin devrilmesi sonucu 3 gün elektrik verilemedi.

Köylülerin başvurduğu Fırat Aksa Elektrik Dağıtım Şirketi çalışanlarının elektrik direklerinin tekrar dikilmesi halinde iki köye elektrik verilebileceğini belirterek köylülerden yardım istedi. Köylüler, FEDAŞ görevlilerinin yardımına koşarken, söz konusu direklerin yerleştirileceği yerin kazılması için de Karlıova Belediyesi'ne ait bir kepçe çukur açtı. Köylülerle FEDAŞ çalışanları yarım metreyi bulan karda el ele vererek direkleri 1 kilometre yerde sürükleyerek dikilecekleri yere kadar götürdü. Köylüler ayrıca direklerin sağlam dikilmesi için çukurun etrafına döşenecek taşları da çevredeki tepelerden toplayarak kucaklarında taşıdılar.

Yoğun çaba sonucu tekrar yerine dikilen iki direğe tırmanan FEDAŞ çalışanları, hattı döşeyerek iki köyün 3 gün sonra tekrar elektriğini açtı. Köylülerden Şahin Altun: “her yıl aynı çileyi çektiklerini belirterek, "Kış mevsiminde bölgemize çok kar yağıyor. Her yıl bu mevsimde aynı sorunla karşılaşıyoruz. Yoğun kar yağışıyla birlikte direkler devrilince elektriklerimiz kesiliyor. 3 gündür elektriklerimiz kesikti. Elektrik şirketinde çalışanlara köylüler olarak yardım ettik" dedi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.07.2026
01:33
Bingöl`de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Bingöl'de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Başvurular 6 Temmuz'da başlayacak, 1.000 kişi noter kurasıyla belirlenecek. İşgücü Uyum Programı kapsamında katılımcılara çalıştıkları gün başına 1.375 TL ödeme yapılacak.
04.07.2026
01:17
Kebude: `Yüzde 13,52`lik Zam Geçim Sıkıntısını Hafifletmiyor`
Kebude: 'Yüzde 13,52'lik Zam Geçim Sıkıntısını Hafifletmiyor'
Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yapılacak yüzde 13,52'lik zam netleşti. Şehit Gazi-Sen Eğitim Sendikası Bingöl İl Başkanı Cihat Kebude, açıklanan artışın hayat pahalılığı karşısında yetersiz kaldığını belirterek ek zam ve refah payı çağrısında bulundu.
03.07.2026
14:49
Bingöl`de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl'de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl Belediyesi, kent genelinde güvenlik riski oluşturan ve görüntü kirliliğine neden olan metruk yapıların yıkımını sürdürüyor. Son olarak Yeşilyurt Mahallesi'nde tehlike arz eden 2 metruk bina kontrollü şekilde yıkıldı.
03.07.2026
13:40
Bingöl`de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl'de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde hayata geçirilecek İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında 24 kişi istihdam edilecek. Başvurular 7 Temmuz'a kadar devam edecek.
03.07.2026
13:30
Bingöl Valiliği`nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl Valiliği'nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl'de Dallıtepe (Cafran) köyünde başlayan ve il genelindeki bazı bölgelerde sürdüğü belirtilen planlı orman kesimlerine ilişkin kamuoyunda oluşan tartışmalar üzerine Bingöl Valiliği yazılı bir açıklama yayımladı. Valilik, kesim çalışmalarının bilimsel esaslara göre hazırlanan amenajman planları kapsamında yürütüldüğünü bildirdi.
03.07.2026
13:09
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeyle Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde önemli değişikliklere gidildi. Yeni kurallarla telefon tutucuları, araç kameraları, dikiz aynası aksesuarları ve ses sistemlerinin kullanımına ilişkin esaslar netleştirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın