KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
30 Haziran 2025 Pazartesi
°C

Köylülerin tapulu arazisi işgal edildi

Genç ilçesi içme suyu isale hattı, Bingöl'ün merkez köylerinden Güveçli Köyü'nde şahıs arazilerinden geçerek vatandaşları mağdur ediyor. Köylüler sorunun çözümü için yetkililerden yardım bekliyor.

Köylülerin tapulu arazisi işgal edildi
03 MAYIS 2011 SALI 08:51
0
3406
0
AA aa

Karayollarının yol genişletme çalışması kapsamında Genç ilçesine giden isale hattında yapılan değişim nedeniyle köylülerin tapulu arazisi işgal edildi.

 
Yaşananlara bir anlam veremediklerini belirten Güveçli Köyü Muhtarı Sıtkı Bozan, köylüler Beşir Bozan, Sadullah Baluken, Selim Arıkboğa, M. Rıza Arık ve Feyzi Arıkboğa, kendilerine herhangi bir tebligat yapılmadan tapulu arazilerinden su borularının götürülmesinin zorbalık olduğunu söylediler.
 
Çalışma yapanlar hakkında şikayetçi olan köylüler: “Bingöl-Genç karayolunun 6. kilometresinde şahsımıza ait olan tarlalarda, bize hiçbir bilgilendirme yapılmadan çalışma yapılmıştır. Tarlalarımız iş makineleri tarafından kazılarak boru döşenmeye çalışıyor. Bizler tarlalarımızdan su borularının geçmesini istemiyoruz. Konuyla ilgili yetkililere ulaşmaya çalışsak da kimse sorumluluğu üzerine almayarak, sorunun daha da büyümesine neden oluyor. Muhatap bulamıyoruz, kimse işi kimin yaptığı bilmiyor. Bizi bir oraya bir başka tarafa yönlendiriyorlar. Her önüne gelen iş makinesini alıp istediği yeri kazabiliyorsa bizlerde kazalım, bu sorunun bir an önce son bulmasını istiyoruz. Burası dağ başı değil, kimsenin bizim tapulu arazimize zarar vermesini istemiyoruz. Yetkilileri sorumluluklarını yerine getirmeye davet ediyoruz” diyerek tepki gösteriler.
 
Güveçli Köyü Muhtarı Sıtkı Bozan, kendisine her hangi bir bilgilendirmenin yapılmadığını söyledi.
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
30.06.2025
20:07
Şeyh Seyyid Muhammed Mübarek Bingöl`e geliyor
Şeyh Seyyid Muhammed Mübarek Bingöl'e geliyor
Çarşamba günü gerçekleştirilecek program, Bingöl Merkez İnönü Mahallesi, Maden Sokak'ta bulunan Semerkand Mescidi'nde düzenlenecek.
30.06.2025
19:47
Siz de koruyucu aile olabilirsiniz!
Siz de koruyucu aile olabilirsiniz!
Bingöl Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, 2025 Aile Yılı kapsamında '30 Haziran Koruyucu Aile Günü' dolayısıyla bir dizi farkındalık etkinliği gerçekleştirdi, vatandaşları bilgilendirildi.
30.06.2025
18:16
Türkiye`yi temsil edecekler
Türkiye'yi temsil edecekler
Bocce Bowling ve Dart Milli Takıma seçilen Bingöllü sporcular Sayak ve Gezli, 1-6 Eylül 2025 tarihlerinde İsviçre'de olacak Avrupa Büyükler Raffa Şampiyonasında Türkiye'yi temsil edecekler.
30.06.2025
17:24
Zıkte Aşireti Hınıs`ta Buluştu
Zıkte Aşireti Hınıs'ta Buluştu
Bu buluşmayı sadece bir ziyaret değil, aynı zamanda bir toplumsal aidiyet ve gelecek nesillere bırakılacak güçlü bir miras olarak değerlendiren Ataoğlu: 'Elbette yollar uzun, şehirler uzak olabilir. Fakat bizler biliriz ki, mesafe sadece haritalarda vardır. Gönüllere sınır çizilemez. Ne zaman ki birbirimizi unutur, aramıza fitne düşmesine izin veririz; işte o zaman asıl kaybımız başlar' dedi.
30.06.2025
17:23
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu
Bingöl'de üzerinde uyuşturucu ile yakalanan şahıs hakkında adli işlem başlatıldı.
30.06.2025
17:22
Özel Güvenlikçilerin taleplerini paylaştı
Özel Güvenlikçilerin taleplerini paylaştı
Yıpranma hakkı, statü tanımı, taltif ve KİT'lerde çalışan özel güvenlik işçilerinin kadroya alınması taleplerini dile getiren Güvenlik-İş Sendikası Bingöl İl Başkanı Cahit Ateş; 'Ve biz, emeğimizin hakkını, can güvenliğimizin teminat altına alınmasını, saygı görmeyi talep ediyoruz' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın