KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Temmuz 2026 Salı
°C

Köylüye su veren belediye, şehir merkezini susuz bıraktı

Başkanvekili Böçkün, “Bingöl bir gemi, bu gemi batarsa hepimiz ölürüz çıkarsa hepimiz kurtuluruz”

Köylüye su veren belediye, şehir merkezini susuz bıraktı
23 AĞUSTOS 2006 ÇARŞAMBA 10:58
0
2151
0
AA aa
Yaz mevsimin başından bu yana devam eden su sorununa duyarsız kalan Bingöl Belediyesi, köylere para karşılığı su verip şehir merkezindeki vatandaşları susuz bıraktı. Şikâyetleri dikkate almayan Belediye Başkanvekili Selahattin Böçkün, yapacak bir şeyin olmadığını söyledi.

Aylardır devam eden su sıkıntısıyla ilgili defalarca açıklamalar yapıldı ancak herhangi bir çözüm getirilemedi. Bazı köylerin yeni yerleşim yerlerine daha önceden Temmuz ayı sonuna kadar verilen su kesilince şehir merkezinde su sıkıntısı giderildi. Fakat aradan 2 gün geçtikten sonra belediye, köylülerle yeniden bir protokol imzalayarak 3 ay daha su vermeyi kararlaştırdı. Protokol gereği köylere günde 2 saat su vermeyi planladıklarını ama vanaların şimdi sürekli açık olduğunu söyleyen Başkanvekili Böçkün, bu suyun ücretsiz verildiğini söyledi. ‘Belediye para veren köylüye su verip şehirdeki vatandaşı susuz bıraktı' dedikodularını doğrulamayan Böçkün, “Biz köylülere su verdik ama karşılığında para almadık. Aksini iddia eden varsa belgesiyle gelsin.” diye konuştu.

Şehir merkezinde su sıkıntısına bir çözüm getiremeyeceklerini belirten Böçkün, “Temmuz ayı sonunda köylerle olan protokolümüz bitiğinde köylerin suyunu kestik ve şehir merkezinde su sorunu giderilmiş oldu. Ancak Bingöl Valisi Vehbi Avuç, ‘Burası Kerbela mı? Böyle birden sular kesilir mi? Köylülere su verin deyince bizde su verdik. Elimizden bir şey gelmez. Her şeyi akışına bırakmış durumdayız. Bingöl bir gemi, bu gemi batarsa hepimiz ölürüz çıkarsa hepimiz kurtuluruz” diyerek çaresizliklerini dile getirdi.

Yenişehir mahallesinin vanasını kısıp suyun büyük bölümünü R.Tayyip Erdoğan mahallesine aktaran Belediye, Yenişehir mahallesinden gelen şikâyetleri kulak ardı etti. Günde 30–40 şikâyetin geldiğini kaydeden Böçkün, çözümleri olmadığı için herkesi geri gönderdiklerini aktardı. Böçkün, “Vatandaşlar sabırlı olsun 3 ay sonra köylerle olan protokol bitecek. Devlet köylere KÖYDES projesiyle su getiriyor. İnşallah su sıkıntısı 3 ay sonra giderilir” diyerek suların uzun süre akmayacağına işaret etti.

Bingöl Kent Haber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
06.07.2026
18:49
12Bingölspor`da aday çıkmadı! Sitemler sloganlarla haykırıldı
12Bingölspor'da aday çıkmadı! Sitemler sloganlarla haykırıldı
Bugün Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nde ASKF Başkanı Ali Ekber Alimoğlu'nun divan başkanlığını yaptığı 12Bingölspor Olağan Üstü Kongresine, Eski Başkan M.Engin Özturan da katıldı. Özturan, takıma sahip çıkılmaması konusundaki sitemini paylaşırken, beklenen aday çıkmaması üzerine evraklar imzalanarak kulübün Bingöl Valiliği'ne devri kararı alındı. Evraklar yarın Valiliğe teslim edilecek ve kayyum atanacak.
06.07.2026
17:52
Bingöl`de yol ve kaldırımlarda kapsamlı yenileme
Bingöl'de yol ve kaldırımlarda kapsamlı yenileme
Bingöl Belediyesi, 2026 yılı yatırım programı kapsamında 42 bin tonu aşkın BSK asfalt uygulaması ve 26 bin metrekareyi bulan parke-bazalt kaldırım çalışmasıyla şehir genelinde yol ve kaldırımları yeniliyor. Ayrıca bazı bölgelerde dekoratif aydınlatmalar da yapılacak.
06.07.2026
17:37
Sosyal yardım ödemelerine zam
Sosyal yardım ödemelerine zam
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, temmuz ayı memur maaş katsayısındaki artışla birlikte sosyal yardım ödemelerinin de yükseltildiğini açıkladı. Yaşlı aylığı, engelli aylıkları, evde bakım yardımı, SED desteği ve koruyucu aile ödemeleri yeni tutarlar üzerinden hesaplara yatırılacak.
06.07.2026
17:33
Bingöl`de seyir halindeki hafif ticari araç alevlere teslim oldu
Bingöl'de seyir halindeki hafif ticari araç alevlere teslim oldu
Bingöl-Diyarbakır kara yolunda seyir halindeyken henüz bilinmeyen bir nedenle alev alan hafif ticari araç, itfaiye ekiplerinin müdahalesine rağmen kullanılamaz hale geldi. Araçta bulunan 2 kişinin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
06.07.2026
14:09
Bingöl`de Yaz Kur`an Kursları kapılarını açtı
Bingöl'de Yaz Kur'an Kursları kapılarını açtı
Bingöl'de Yaz Kur'an Kursları başladı. Kurs ziyaretinde bulunan İl Müftü Vekili Bayram Öztürk, çocukların kurslarda yalnızca dini bilgi edinmeyeceğini, aynı zamanda güzel ahlak, paylaşma, sevgi, saygı ve kardeşlik değerlerini de yaşayarak öğreneceklerini söyledi.
06.07.2026
12:46
Jandarmadan Bir Haftada 24 Operasyon! 4 hükümlü yakalandı!
Jandarmadan Bir Haftada 24 Operasyon! 4 hükümlü yakalandı!
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı'nın 26 Haziran-3 Temmuz 2026 tarihleri arasında yürüttüğü çalışmalarda, çeşitli suçlardan kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 kişi yakalanarak cezaevine gönderildi. Operasyonlarda uyuşturucu madde, kaçak sigara, tarihi eser niteliğinde değerlendirilen yüzükler ve çok sayıda kök kenevir ele geçirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın