KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Haziran 2025 Salı
°C

Köyü satılığa çıkardılar!

Katı atık bertaraf tesisinden sızılan atık su ve etrafa yayılan kötü kokulara sitem eden köylüler, ‘Çöp kokusundan dolayı satılık köy’ pankartı asarak eylem yaptı. Köylülerin sorununu haklı olarak değerlendiren BİNÇEVBir, sızıntı sular ve gaz salınımının önlenmesine yönelik çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Köyü satılığa çıkardılar!
31 AĞUSTOS 2016 ÇARŞAMBA 23:24
0
2970
1
AA aa

Bingöl Yerel Yönetimleri Çevre Hizmetleri Birliği (BİNÇEVBİR) tarafından 2011 tarihinde Bingöl-Muş Karayolu 15'inci kilometresinde bulunan Kardeşler Köyü Beyaztoprak mezrası yakınlarında 95 dönümlük arazi üzerine temeli atılan katı atık bertaraf tesisi, etrafa yaydığı kötü koku ve arazilere akan atık sularla köylüleri rahatsız ediyor.

Tesiste bulunan havuzda biriken kirli suyun, yağışla birlikte taşarak Beyaztoprak mezrasındaki tarım arazilerine aktığını belirten köylüler, kötü kokunun Kardeşler Köyü, Sarıçiçek Köyü kantar alanı ve Havsel mezrasındaki vatandaşları rahatsız ettiğini söyledi.

KÖYLÜLER SİTEM ETTİ

Yıllardır çöp sorununa çözüm bulamadıklarını belirten Beyaztoprak mezrası sakinleri ve çevre köylerde yaşayan vatandaşlar, çöp kokusundan dolayı satılık köy' pankartı asarak eylem yaptı. Çöplerden yayılan kötü koku ve pis suların insanların sağlığını tehdit ettiğini belirten köy sakinlerinden Ömer Aşkın, sorunun 5 yıldır devam ettiğini söyledi.

Aşkın, “Beyaztoprak köyümüz doğası ve mesire alanıyla ortaya çıkmış köydür. Maalesef bu köy çöplerle adeta leş haline getirildi. Köyde şuanda ciddi hastalıklarla karşı karşıyayız. Köyümüzde çok ağır hastalıklar söz konusu olabilir. Normalde çöp dökülme alanları yerleşim yerinden en az bir kilometre uzak olması gerekirken, burada birkaç metre ötemize çöp dökülüyor. Normalde çöpler bir çukur içerisine dökülmesi gerekirken, burada çöpler bir tepebaşına dökülüyor. Adeta koku daha güzel yayılsın, insanlar daha fazla rahatsız olsun diye dökülmüş durumda. Köylülerimiz daha önce defalarca belediye başkanıyla görüştü ve başkan bey de gelip köyde incelemelerde bulundu. 2015 yılında mağduriyetimizin giderileceği söylenmişti ama halen bir iyileştirilme yapılmadı. Hiçbir sıkıntı giderilmedi, böyle devam ederse hastalıklardan öleceğiz” dedi.

YETKİLİLERİ KÖYE DAVET ETTİLER

Belediye başkanı ve yetkilileri köye davet eden Aşkın, “yetkililerin bir gün köyümüze gelip piknik yapmalarını istiyoruz. Onları gündüzleri pikniğe, akşamları da çay içmeye bekliyoruz. Gelsinler ki sıkıntıları görsünler bizleri anlasınlar” diye konuştu.

Çöp kokusundan geçilmediğini belirten köy sakinlerinden Mehmet Selim Arslan ise, “Devletimizin buraya el atmasını, bu sıkıntımızı gidermesini istiyoruz. Belediye zamanında köylülere kandırarak, artırma tesisi yapılacağını söyledi ama bertaraf tesisi yaptılar. Çöplerden sızan pis sular su kanalları aracılığıyla her yere yayılıyor” dedi.

Çöp sorununa çözüm bulamadıkları için köylerini satılığa çıkardıklarını belirten Paşa Elhansu da “Biz çare bulamadığımız için köyümüzü satılığa çıkarıyoruz. Çöpler yüzünden yabani hayvanlarda çoğaldı, korkudan tarlamıza dahi gidemiyoruz. Evlerimizde, kapılarımızın önünde oturamaz hale geldik” ifadelerini kullandı.

Eylemin ardından çöpün döküldüğü alana giden köylüler, burada yolu kapatarak belediyeye ait çöp araçlarının alana girmesini engelledi.

BELEDİYE: “ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR”

Çöp sorununa ilişkin açıklama yapan Bingöl Yerel Yönetimler Çevre Hizmetleri Birliği (Binçev-der) Müdürü Namık Toplu, köylülerin rahatsızlarını gidermek adına bir takım çalışmalarının olduğunu söyledi.

Toplu, “Burada öncelikli olarak havuzdan sızan suyu engellemektir. Bu kapsamda kısmet olursa arıtma tesisi kuracağız. Oradaki suyu tamamen içebilecek hale getirerek öyle dışarı deşarj edeceğiz. Öte yandan havuzdan sızan suyu engellemek için vana yerleştireceğiz ve sızıntıyı önlemiş olacağız” dedi.

Alanda 9 adet gaz bacası yerleştirdiklerini kaydeden Toplu, “Önümüzdeki günlerde 5 adet daha yerleştirdikten sonra üstlerini toprakla kapatıp, oradan çıkan bütün gazı alan içerisine hapsedip gaz bacaları vasıtasıyla salınımlarını yapacağız. Yaklaşık 15 gün içerisinde oradaki çalışmalarımızı tamamlamayı planlıyoruz. İşin yüzde 70'ini tamamlamış durumdayız, kalan yüzde 30'unu da 15 gün içerisinde tamamlayacağız” şeklinde konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Demir DEMİR (@Misafir_19889)
01 Eylül 2016 Perşembe 14:41
HATIRLATMA!! Sayın başkan tam 3 yıl oldu.Bingöl'e ne kattınız.Hala önceki belediye başkanından kalan işler devam ettiriliyor.Tarih sizi en kötü dönemi olan başkanlar arasına yazacak..Kent Meydanı,Aşağı Çarşı,Askeri Alan,Kültür Mah.kentsel dönüşüm 2.Etap,Mesire alanları(bu arada Bingöl'de piknik yapaılacak tek alan yok.buda sizin ayıbınız).Mahalle tandırları....falan falan hepsi yalan...
24.06.2025
13:40
Bingöl`de güneş enerjisiyle su sorununu çözdüler
Bingöl'de güneş enerjisiyle su sorununu çözdüler
Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Yenibaşak köyünde yıllardır yaşanan su sorunu, kurulan güneş enerjisi sistemi sayesinde çözüme kavuştu.
23.06.2025
21:46
Bingöl merkezdeki bir sitede yılan paniği
Bingöl merkezdeki bir sitede yılan paniği
İhbar üzerine bölgeye giden itfaiye ekipleri, yılanı yakalayarak etkisiz hale getirdi.
23.06.2025
19:18
Bingöl`de yazla birlikte kâbus da başladı!
Bingöl'de yazla birlikte kâbus da başladı!
Gece yarısı motosikletleri bağırtanlar, son ses müzikle sokakları kolaçan edenler, yakınları evleniyor diye şehri ayağa kaldıranlar ve dahası…! Herkes rahatsız, herkes müdahale edilmesini bekliyorum ama ilgililer sessiz!
23.06.2025
18:15
Bingöl`de bir ‘Garip` isyan!
Bingöl'de bir 'Garip' isyan! 'Neden kimse ilgilenmiyor?'
Hava sıcaklıkları artınca köylünün isyanı da büyüdü. Sinek istilasına uğrayan köyde halk, çağrılarına sessiz kalınmasına tepki gösterdi: 'Sulama kanalları temizlenmiyor, ilaçlama yapılmıyor! Serzenişimize karşılık da verilmiyor!'
23.06.2025
17:18
Bingöl Elâzığ yolunda kaza! 2 yaralı
Bingöl Elâzığ yolunda kaza! 2 yaralı
Bingöl Elâzığ karayolunda taksi ile otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı.
23.06.2025
16:59
Hutbelerden ‘barış çağrısı` istediler
Hutbelerden 'barış çağrısı' istediler
DEM Parti heyeti Bingöl İl Müftülüğünü ziyaret etti. Ziyarette 'Dinin vereceği mesaj, barıştan başka bir şey olamaz' İl Eş Başkanı Ormangören, sohbetlerde, vaazlarda, hutbelerde barış vurgusu yapılması çağrısında bulundu ve ekledi; 'İslam'ın temel mesajı olan barışın bu sürecin ruhuna uygun şekilde toplumla buluşturulması, yaşamsal bir öneme sahiptir.'
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın