KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Kasım 2025 Perşembe
°C

Köyün 'Lastik Kızı'nın hayali milli takıma girmek

Genç ilçesinde yaşayan ve internette izlediği cimnastik hareketlerini yapmasından dolayı köyde 'Lastik Kız' olarak bilinen 10 yaşındaki Yeşim Münar, lastik gibi eğilip bükülmesiyle görenleri kendine hayran bıraktırıyor.

Köyün `Lastik Kızı`nın hayali milli takıma girmek
10 TEMMUZ 2020 CUMA 16:43
23
4724
5
AA aa

İlçeye bağlı Çaybaşı köyünde yaşayan ve taşımalı eğitim kapsamında Servi köyü İlkokulu 6. sınıfına geçen Yeşim Münar, hiçbir eğitim almadan sadece televizyon ve internetten izlediği cimnastik sporuna dair görüntülerinden etkilenerek, çeşitli hareketler yapmaya başladı.

Özel yeteneğini fark ettikten sonra daha fazla çalışmaya başlayan Münar, her zaman evden takla atarak çıkıyor, sabah koşusunun ardından ısınma hareketleri yapıyor, tavukların yemini veriyor, ev işlerinde de annesine yardım etmeyi ihmal etmiyor.

Zaman zaman öğrendiği yeni hareketleri arkadaşlarına göstermek için köy meydanında canlı performans gösterisi sunuyor.

Yeşim'in en büyük hayali bir gün keşfedilip cimnastik yarışmalarında boy göstermek, milli takıma girmek ve Türk bayrağını dalgalandırmak.

Esnek bir vücuda sahip olan Münar, hayallerine kavuşacağı günü bekliyor.

Yeşim Münar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir çok cimnastik hareketini kendi kendine öğrendiğini söyledi.

İmkan verilmesi halinde daha zor hareketleri de yapabileceğine inandığını anlatan Münar, şöyle devam etti:

"Babam inşaatlarda çalışıyor, annem de ev işlerine bakıyor. 2 kardeşiz. Kardeşim 6 ben 10 yaşındayım. İlk önce telefondan baktım. Sonra diğer hareketleri de yaptım. 3. sınıftan beri bu hareketleri yapıyorum. Hayalim bir cimnastikçi olmak. Havada takla atmak, sonra diğer hareketleri de yapmak, mili takıma girmek. Türkiye'yi yarışmalarda temsil etmek istiyorum. Bunu yapacağıma inanıyorum."

"Büyüyünce polis olmak istiyorum"

Arkadaşlarıyla kendisini geliştirmek için sürekli çalıştığını ve yeni hareketler yapmayı denediğini aktaran Münar, polislik mesleğini çok sevdiğini dile getirdi.

Münar, "Kendi kendime ön ve arka üstü takla, köprü, tek ayak hareketlerini öğrendim. Büyüyünce polis olmak ve Türkiye'yi korumak istiyorum. Arkadaşlarım ve ailem beni bu konuda destekliyor. Sabah uyanıyorum cimnastik yapıyorum, yan takla atıyorum. Türkiyem seni çok seviyorum." dedi.

Kızının yeteneğini fark eden baba Mehmet Emin Münar da kızını cesaretlendirerek her gün yeni bir hareket öğrenmesini sağlıyor. Kızının okulda başarılı bir öğrenci olduğunu belirten Münar, imkan verildiğinde Anadolu insanının yapamayacağı işin olmadığını vurguladı.

Münar, kızı gibi yetenekli çocuklara özel ilgi gösterilmesi gerektiğini dile getirerek, "Büyünce polis olmak istiyor, iyi bir cimnastikçi olup mili takıma girmeyi hayal ediyor. Kızımın hayallerinin gerçekleşmesi için elimden geleni yapacağım. Her konuda onu destekliyorum." diye konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_60276)
14 Temmuz 2020 Salı 09:14
gençlik spor il müdürlüğü
Misafir Kullanıcı (@Misafir_60263)
13 Temmuz 2020 Pazartesi 13:20
Spor lisemizde acildi.Insallah boyle yetenekli ogrencilerimizin elinde tutulur.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_60229)
12 Temmuz 2020 Pazar 00:21
Bingolumuze gencimize boyle seyler yakismaz
Misafir Kullanıcı (@Misafir_60212)
11 Temmuz 2020 Cumartesi 09:24
Yazık olacak o yeteneğe onun gibi daha birçok kişi var bu durumda olan.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_60201)
10 Temmuz 2020 Cuma 21:36
Epey yetenekli, kadrini bilmek gerekir. başarilar, bol şanşlar
26.11.2025
17:56
Bingöl`de Gıda Zehirlenmesi Şüphesi: 120 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
Bingöl'de Gıda Zehirlenmesi Şüphesi: 120 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
Valilik açıklamasında, sürecin hassasiyetle takip edildiği ve olayla ilgili adli ve idari tahkikatın başlatıldığı belirtildi.
26.11.2025
17:21
Tapu sahibi olanlar aman dikkat! Son 5 gün
Tapu sahibi olanlar aman dikkat! Son 5 gün
Emlak vergisinde ikinci taksit için son gün 1 Aralık. Süreyi kaçıran gayrimenkul sahiplerini aylık %3,7 gecikme faizi bekliyor. Peki kimler vergiden tamamen muaf, yeni emekli olanlar ödeme yapacak mı? İşte cezaya düşmemek için kritik ayrıntılar…
26.11.2025
17:12
EFT ve IBAN`dan para transferinde yeni dönem!
EFT ve IBAN'dan para transferinde yeni dönem!
Hazine ve Maliye Bakanlığı, EFT ve IBAN üzerinden yapılan para transferlerinde yeni bir dönemi başlatıyor. MASAK'ın hazırladığı düzenlemeyle yüksek tutarlı işlemlerde beyan şartı geliyor. 1 Ocak 2026'dan sonra kurallara uymayanlar para gönderemeyecek.
26.11.2025
15:44
Bingöl`de dezavantajlı bireyler Engelsiz Yaşam Merkezi`nde hayata katılıyorlar
Bingöl'de dezavantajlı bireyler Engelsiz Yaşam Merkezi'nde hayata katılıyorlar
Bingöl Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi düzenlediği eğitim, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle dezavantajlı bireylerin yanında oluyor.
26.11.2025
15:29
Bingöl`de trafik kazası: 4 yaralı
Bingöl'de trafik kazası: 4 yaralı
Olay yerinde ilk müdahaleleri yapılan yaralılar, ambulanslarla Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
26.11.2025
02:03
Seven:
Seven: 'Yarın Seçim Olsa Hazırız'
Bingöl Basın Konseyi ziyaretinde şehrin sağlık, ulaşım, su ve deprem risklerine yönelik yürütülen çalışmalara kadar birçok konuda önemli açıklamalarda bulunan AK Parti İl Başkanı Yılmaz Seven, seçimlerin zamanında yapılacağını düşündüklerini ancak olası bir erken seçim durumunda teşkilat olarak hazır olduklarını vurguladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın