KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
31 Ağustos 2026 Pazartesi
°C

Koyun ve keçi sayısı artacak

Bingöl DKKY Birliği’nin açtığı stantta Morkaraman ırkı koyunlar hakkında Birlik Başkanı Kaysadu’dan bilgi alan Bakan Eker, Halk Elinde Islah Projesi’nin Bingöl’de başarılı yürütüldüğünü belirterek: “Islah projesi, koyun ve keçi sayısını arttıracak” dedi.

Koyun ve keçi sayısı artacak
05 TEMMUZ 2013 CUMA 06:59
0
1821
1
AA aa

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, ‘Halk Elinde Koyun-Keçi Islahı Ülkesel Projesi'nin 2011-2015 yıllarını kapsayan 2. dönemindeki çalışmaların tanıtımını Ankara'da yaptı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı kampüsünde gerçekleştirilen proje tanıtımına Türkiye'nin değişik yerlerinden giden hayvan yetiştiricileri de katıldı.

Hayvan potansiyeline sahip illerde uygulanan ıslah projelerinde ırk sayısı 28'i bulurken, Bingöl'de de Mor Karaman ırkı ıslah ediliyor. Bingöl'den Ankara'ya ıslah projesi kapsamında bulunan Mor Karaman ırkı 2 koç, 2 koyun 1 kuzu ve birde yetişkin dişi götürülerek sergilendi.

Programın açılış konuşmasını yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, proje için 60 milyon lira üzerinde harcama yapıldığı bilgisini verdi.

Çözüm sürecinin projeye katkı sağlayacağını belirten Eker: “Türkiye'nin mera alanlarının yüzde 41'i Doğu ve Güneydoğu'da bulunuyor. O alanların ıslah edilmiş meralar olarak kullanıma sunulması ile birlikte ilave 18 milyon hayvanın orada beslenmesi mümkün. Sadece bu bölge rahatlıkla 33 milyon koyun ve keçi varlığına ulaşmamış mümkün” dedi.

Bingöl Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı, standı gezen Gıda, tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'e Bingöl'deki ıslah faaliyetleri ve hayvan sayısı hakkında bilgiler aktardı.

Eker, Halk Elinde Islah Projesi'nin Bingöl'de başarılı yürütüldüğünü belirterek, “Islah projesi, koyun ve keçi sayısını arttıracak” dedi.

Öte yandan Bingöl DKKY Birliği, açtığı stantta misafirlere tulum peyniri ve kavurma ikram etti. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
ZAZA GENÇLİ (@Misafir_14295)
05 Temmuz 2013 Cuma 15:36
Ne yapacağımızı şaşırdık , bir zamanlar bir valimiz vardı , keçi düşmanı olarak isim yapmıştı BİNGÖL de elektrik açılışları için gittiği köylerde keçi etinden kavurma yer ondan sonrada keçileri görmiyeceğim derdi . Ormana zarar veriyor diye. Sonra terör belasından ne ormanlar kaldı ne de köyler , şimdi de keçilerin sayılarının artması için uğraş veriyoruz. Haydi hayırlı olsun , ne diyelim.
31.08.2026
05:25
Bingöl`e 89 hekim atanacak!
Bingöl'e 89 hekim atanacak!
130. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü (DHY) kurası kapsamında Bingöl'deki sağlık tesislerine 20'si uzman, 69'u pratisyen olmak üzere toplam 89 hekimin ataması yapılacak. Kentte ilk kez Algoloji uzmanı görevlendirilirken, Genç Devlet Hastanesi de iki yeni uzmanlık branşına kavuşacak.
31.08.2026
05:24
Kira sözleşmelerinde e-Devlet zorunluluğu geliyor
Kira sözleşmelerinde e-Devlet zorunluluğu geliyor
Ev sahibi ve kiracı arasındaki sözleşmelerin dijital ortamda hazırlanmasına yönelik e-Devlet uygulamasında 72 bin 581 sözleşme onaylandı. Hazine ve Maliye Bakanlığı, uygulamanın kapsamını genişleterek tüm kira sözleşmelerinin e-Devlet üzerinden yapılmasını zorunlu hale getirmek için çalışma yürütüyor.
31.08.2026
05:22
Servi Şehitleri ve Gazileri Anıtı dualarla açıldı
Servi Şehitleri ve Gazileri Anıtı dualarla açıldı
Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Servi bölgesinde yaptırılan Servi Şehitleri ve Gazileri Anıtı, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 104. yıl dönümünde düzenlenen törenle hizmete açıldı.
31.08.2026
05:18
HÜDA PAR Lideri Yapıcıoğlu Bingöl`den seslendi: Ümmetin vahdeti için canımızı taşın altına koymaya hazırız
HÜDA PAR Lideri Yapıcıoğlu Bingöl'den seslendi: Ümmetin vahdeti için canımızı taşın altına koymaya hazırız
HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, partisinin Bingöl 5. Olağan Kongresinde yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İslam âlemine yönelik 'vahdet' çağrısına destek vererek, 'Ümmetin vahdeti için gerekirse canımızı da taşın altına koymaya hazırız.' mesajı verdi.
31.08.2026
05:17
Bingöl`de sağanak ve fırtına! Çatı caddeye savruldu!
Bingöl'de sağanak ve fırtına! Çatı caddeye savruldu!
Meteoroloji uyarısının ardından Bingöl kent merkezinde etkili olan sağanak yağış ve şiddetli fırtına günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Genç Caddesi'nde bir apartmanın çatısı fırtınanın etkisiyle caddeye savrulurken, olay sırasında yoldan geçen kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi.
31.08.2026
05:15
Bingöllü güreşçiler minderi salladı: 8 derece birden!
Bingöllü güreşçiler minderi salladı: 8 derece birden!
15 ülkeden 1.019 sporcunun katıldığı Malatya Uluslararası Güreş Turnuvası'nda Bingöl rüzgârı esti. Bingöllü sporcular organizasyonu 2 şampiyonluk, 4 ikincilik ve 2 üçüncülük olmak üzere toplam 8 dereceyle tamamladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın