KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Ocak 2026 Çarşamba
°C

Koyun ve keçi sayısı artacak

Bingöl DKKY Birliği’nin açtığı stantta Morkaraman ırkı koyunlar hakkında Birlik Başkanı Kaysadu’dan bilgi alan Bakan Eker, Halk Elinde Islah Projesi’nin Bingöl’de başarılı yürütüldüğünü belirterek: “Islah projesi, koyun ve keçi sayısını arttıracak” dedi.

Koyun ve keçi sayısı artacak
05 TEMMUZ 2013 CUMA 06:59
0
1722
1
AA aa

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, ‘Halk Elinde Koyun-Keçi Islahı Ülkesel Projesi'nin 2011-2015 yıllarını kapsayan 2. dönemindeki çalışmaların tanıtımını Ankara'da yaptı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı kampüsünde gerçekleştirilen proje tanıtımına Türkiye'nin değişik yerlerinden giden hayvan yetiştiricileri de katıldı.

Hayvan potansiyeline sahip illerde uygulanan ıslah projelerinde ırk sayısı 28'i bulurken, Bingöl'de de Mor Karaman ırkı ıslah ediliyor. Bingöl'den Ankara'ya ıslah projesi kapsamında bulunan Mor Karaman ırkı 2 koç, 2 koyun 1 kuzu ve birde yetişkin dişi götürülerek sergilendi.

Programın açılış konuşmasını yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, proje için 60 milyon lira üzerinde harcama yapıldığı bilgisini verdi.

Çözüm sürecinin projeye katkı sağlayacağını belirten Eker: “Türkiye'nin mera alanlarının yüzde 41'i Doğu ve Güneydoğu'da bulunuyor. O alanların ıslah edilmiş meralar olarak kullanıma sunulması ile birlikte ilave 18 milyon hayvanın orada beslenmesi mümkün. Sadece bu bölge rahatlıkla 33 milyon koyun ve keçi varlığına ulaşmamış mümkün” dedi.

Bingöl Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı, standı gezen Gıda, tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'e Bingöl'deki ıslah faaliyetleri ve hayvan sayısı hakkında bilgiler aktardı.

Eker, Halk Elinde Islah Projesi'nin Bingöl'de başarılı yürütüldüğünü belirterek, “Islah projesi, koyun ve keçi sayısını arttıracak” dedi.

Öte yandan Bingöl DKKY Birliği, açtığı stantta misafirlere tulum peyniri ve kavurma ikram etti. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
ZAZA GENÇLİ (@Misafir_14295)
05 Temmuz 2013 Cuma 15:36
Ne yapacağımızı şaşırdık , bir zamanlar bir valimiz vardı , keçi düşmanı olarak isim yapmıştı BİNGÖL de elektrik açılışları için gittiği köylerde keçi etinden kavurma yer ondan sonrada keçileri görmiyeceğim derdi . Ormana zarar veriyor diye. Sonra terör belasından ne ormanlar kaldı ne de köyler , şimdi de keçilerin sayılarının artması için uğraş veriyoruz. Haydi hayırlı olsun , ne diyelim.
21.01.2026
15:09
Bir Kültürün Ardından Ali Burtaşkıray`ı Anarken
Bir Kültürün Ardından Ali Burtaşkıray'ı Anarken
Folklorun ustası, Zazaca türkülerimizin hafızası ve Bingöl'ün yaşayan arşivi; aramızdan ayrılsa da izi, sesi ve nefesi bu topraklarda yaşamaya devam ediyor.
21.01.2026
14:53
Vali Çelik göreve başladı:
Vali Çelik göreve başladı: 'Birlikte çalışıp birlikte başaracağız
Niğde Valiliği'nden Bingöl Valiliği görevine atanan Cahit Çelik, kente gelerek görevine resmen başladı. Valilikte düzenlenen basın toplantısında konuşan Bingöl'ün yeni valisi Çelik; 'Bingöl'e hizmet edecek olmanın onurunu yaşıyorum. Birlikte çalışıp birlikte başaracağız' dedi.
21.01.2026
14:04
Bingöl Üniversitesi`nden önemli sıçrama! 765 Sıra Birden Yükseldi
Bingöl Üniversitesi'nden önemli sıçrama! 765 Sıra Birden Yükseldi
Rektör Çelik, Bingöl Üniversitesi'ni Webometrics sıralamasında 750–1000 bandına taşımayı hedeflediklerini, bu yükselişin ise kararlılıkla uygulanan yeni nesil üniversite vizyonunun somut bir göstergesi olduğunu ifade etti.
21.01.2026
13:40
Bingöl`de karla mücadele sürüyor
Bingöl'de karla mücadele sürüyor
Bingöl'de günlerdir etkili olan yoğun kar yağışının durmasının ardından kent genelinde ekipler, kar temizleme çalışmalarını hızlandırdı.
21.01.2026
13:28
Bingöl Basın Konseyi ile Deva Diş Kliniği arasında indirim protokolü imzalandı
Bingöl Basın Konseyi ile Deva Diş Kliniği arasında indirim protokolü imzalandı
Bayraktar; 'Basın emekçilerinin sağlık alanında avantajlı hizmetler almasına katkı sunmak, Bingöl Basın Konseyi olarak en değerli sorumluluklarımızdan biridir. DEVA Diş Kliniği ile yapılan bu iş birliğinin tüm üyelerimize hayırlı olmasını diliyoruz' dedi.
20.01.2026
20:32
En çok çay tüketen iller açıklandı. Bingöl kaçıncı sırada?
En çok çay tüketen iller açıklandı. Bingöl kaçıncı sırada?
Türkiye'nin vazgeçilmez içeceği çay, en fazla Doğu ve Güneydoğu illerinde tüketiliyor. Karadeniz illeri ise listede gerilerde yer aldı. Açıklanan listede Bingöl'ün sıralaması ise şöyle oldu;
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın