KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Şubat 2026 Perşembe
°C

Kpss genel kültür testi'nde bingöl birinci

2011 KPSS sonuçlarına göre, sınava 920 bin 168 aday girerken, 481 adayın sınavı geçersiz sayıldı. KPSS sonuçlarına göre Genel Kültür testinde Bingöl birinci olurken Genel Yetenek testinde ise Ankara birinci oldu.

Kpss genel kültür testi`nde bingöl birinci
30 TEMMUZ 2011 CUMARTESİ 00:20
0
2485
0
AA aa

 

ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan KPSS Lisans Düzeyi Sonuçlarına ilişkin sayısal verilere göre, KPSS'nin cumartesi sabah oturumuna giren 412 bin 984 adaydan 228'inin sınavı geçersiz sayılırken, 412 bin 756'sının sınavı geçerli bulundu. Yabancı dil sınavına giren 120 bin 427 adaydan 85'inin sınavı geçersiz iken, 120 bin 342'sinin sınavı geçerli oldu.
 
Cumartesi öğleden sonraki oturuma giren 230 bin 415 adaydan sınavı geçersiz sayılan aday sayısı 78 olarak belirlenirken, 230 bin 337'sinin sınavı geçerli; pazar sabah oturumuna giren 100 bin 946 adayın 69'unun sınavı geçersiz, 100 bin 877'sinin geçerli; pazar öğleden sonra oturumuna girenlerden 55 bin 396 adayın 21'inin sınavı geçersiz, 55 bin 375'inin ise geçerli sayıldı.
 
Bu verilere göre sınava 920 bin 168 aday girdi ve bu adaylardan 481'inin sınavı geçersiz oldu.
2011-KPSS cinsiyete göre başarı ham puan ortalamalarına göre genel yetenekte, eğitim bilimlerinde kızlar, gelen kültürde ve hukuk testlerinde erkekler daha başarılı sonuç elde etti.
Genel Yetenek testinin tamamını doğru yanıtlayan 46 aday olurken, 10 üzerinde soruya doğru yanıt veren aday sayısı 408 bin 416 olarak tespit edildi. Genel Kültür testinin tüm sorularını doğru yanıtlayan aday olmazken, 10 ve üzerinde soruyu doğru yanıtlayan 385 bin 745 aday oldu.
 
Eğitim Bilimleri testinde ise tüm soruyu doğru yanıtlayan bir aday olmadı. 10 ve üzerinde soruyu doğru yanıtlayan aday sayısı ise 228 bin 726 olarak belirlendi.
 
Genel Yetenek testinde Ankara birinci olurken, Ankara'yı Kırıkkale, Kırşehir, Bayburt, Karabük, Burdur, Diyarbakır, Afyonkarahisar, Balıkesir ve Kayseri izledi.
 
Genel Kültür testinde ise Bingöl birinci sıradaki il oldu. İkinci Siirt olurken, bu ili Batman, Mardin, Muş, Bitlis, Adıyaman, Diyarbakır, Ağrı ve Bayburt takip etti.
 
Eğitim Bilimleri testinde ise birinci Bayburt, ikinci Bilecik, üçüncü Gümüşhane oldu. Bu illeri Burdur, Kastamonu, Balıkesir, Kilis, Erzincan, Amasya ve Kırşehir izledi.
 
“SÜRECİ SABOTE ETMEYE YÖNELİK GİRİŞİMLER ZAMANINDA FARK EDİLDİ”
 
Açıklamada, 2011-LYS'de olduğu gibi 2011 KPSS'de de sınavların hazırlanmasında ve uygulanmasında en üst düzeyde tedbir alındığı belirtilerek, şunlar kaydedildi:
"Sınav süreci ÖSYM üst yönetimi tarafından yakından izlenmiştir. Bu kapsamda, süreci özellikle internet üzerinden ve sınav esnasında sabote etmeye yönelik girişimler zamanında fark edilerek gerekli tedbirler alınmış ve sınavlarda herhangi bir sorun oluşmadan sınavlar tamamlanmıştır. Adayların sınav sonuçları 120 farklı puan türünde hesaplanmış ve duyurulmuştur."
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
26.02.2026
02:02
Bingöl Üniversitesi 26 Sözleşmeli Personel Alacak
Bingöl Üniversitesi 26 Sözleşmeli Personel Alacak
Bingöl Üniversitesi Rektörlüğü, merkez ve bağlı birimlerde görevlendirilmek üzere 26 sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. Başvurular 6 Mart'a kadar sürecek.
26.02.2026
02:01
Cevdet Yılmaz:
Cevdet Yılmaz: '2026 Finansa Erişim Açısından Daha Olumlu Olacak'
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, enflasyon ve faizlerin düşüş seyrine girdiğini belirterek, 2026 yılının finansmana erişim açısından daha olumlu bir dönem olacağını ifade etti.
26.02.2026
01:59
Bingöllüler 14 ay komşulardan uçacak
Bingöllüler 14 ay komşulardan uçacak
Pist, apron ve taksi yollarındaki bozulmalar nedeniyle onarıma alınacak Bingöl Havalimanı'nda ihale süreci tamamlandı. Çalışmalar nedeniyle havalimanı 23 Mart 2026 – 7 Mayıs 2027 tarihleri arasında uçuş trafiğine kapalı olacak. Bingöllüler, bu süre zarfında komşu illerden uçacak.
26.02.2026
01:58
ISPEC 19. Uluslararası Tarım, Hayvancılık ve Kırsal Kalkınma Kongresi Bingöl`de Yapılacak
ISPEC 19. Uluslararası Tarım, Hayvancılık ve Kırsal Kalkınma Kongresi Bingöl'de Yapılacak
Bingöl Üniversitesi'nde 11–12 Mayıs 2026 tarihlerinde düzenlenecek program kapsamında; tarım uygulamaları, hayvansal üretim, iklim değişikliği ile tarım ilişkisi, gıda güvenliği ve kırsal kalkınma alanlarında yürütülen güncel bilimsel çalışmalar ele alınacak.
26.02.2026
01:57
Bingöl Üniversitesi`nde yeni cihazlarla yüksek hassasiyetli analizler yapılabilecek
Bingöl Üniversitesi'nde yeni cihazlarla yüksek hassasiyetli analizler yapılabilecek
Bingöl Üniversitesi Arı ve Doğal Ürünler Ar-Ge ve Ür-Ge Uygulama ve Araştırma Merkezi, ileri analiz sistemiyle teknik kapasitesini artırdı. Yeni cihazla birlikte çok sayıda alanda yüksek hassasiyetli analizler yapılabilecek.
26.02.2026
01:57
BİGED`den Öğrencilere İftar Programı
BİGED'den Öğrencilere İftar Programı
Birlik ve Gelişim Derneği (BİGED) tarafından Genç ilçesinde hafızlık ve Arapça ilimler eğitimi alan öğrenciler için iftar programı düzenlendi. Programa ilçe protokolü ve gönüllüler de katıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın