KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Ağustos 2026 Salı
°C

Kral, kadınlara özel şehir kuruyor

Sıfırdan kurulan 'King Abdullah City', Washington dan daha büyük olacak

Kral, kadınlara özel şehir kuruyor
21 AĞUSTOS 2008 PERŞEMBE 11:26
0
1299
0
AA aa
Suudi Arabistan'da, kurulması planlanan Kral Abdullah Ekonomik Şehri'yle, kadınlara daha rahat hareket etme imkanı verilirken, ülkedeki yüksek işsizliğin ve petrole aşırı bağımlılığın önüne geçilmesi planlanıyor. İlk etabı 2010 yılında tamamlanacak King Abdullah City'nin yüzde 10'unun bu tarihte bitirileceği ve 500 kişinin yaşamına uygun hale geleceği belirtiliyor. Cidde'de yer alacak şehrin tamamının 2020'de bitirilmesi öngörülüyor.
Hükümet planın küresel oyunculardan 35 milyar dolarlık yatırım çekeceğini açıklarken, İran ve Irak'ta yaşanan sorunların plana engel olabileceği de belirtiliyor. Ekonomi şehirlerinde çoğu kişi ruhban sınıfının sosyal, iş ve eğitim yaşamından uzak durmasını umuyor. Dubaili Emaar Properties'in kolu olan Emaar Economic City tarafından geliştirilecek şehirlerde hiper modern, çevreye saygılı liman ve endüstriyel bölgeler, finans merkezi, oturma yerleri, oturma mekanları, lüks resort'lar, okul ve kolejler bulunuyor. Şehirde, gökdelenler, plajlar ve resort'ların eşit derecede yer alacak. Projenin sorumluları, kentin Washington'dan daha büyük olacağını söylüyor. İki milyon insan bu korumalı alanda çalışabilecek. Şehrin iş yaratmak dışında kentsel dönüşümü de sağlaması amaçlanıyor. Projede, modern eğitim ve sosyal ilişkilerde dini kısıtlamaların da kaldırılması hedefleniyor. Medine'de kurulacak Bilgi Şehri'ne ise, Asya'daki Müslüman teknoloji uzmanlarının çekilmesi hedefleniyor. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.08.2026
16:08
Afşin, TOKİ Başkan Yardımcısı Oldu
Afşin, TOKİ Başkan Yardımcısı Oldu
TOKİ İhale Dairesi Başkanlığı görevini uzun yıllar sürdüren Bingöllü hemşehrimiz Abdulvahap Afşin, yayımlanan yeni atama kararıyla Toplu Konut İdaresi Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.
18.08.2026
16:07
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürü değişti!
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürü değişti!
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde görev değişikliğine gidildi. Geçtiğimiz yıl göreve getirilen Mehmet Fatih Aktay'ın yerine, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Ödeme Daire Başkanı Hikmet Güneş atandı. Güneş, Bingöl'deki görevine başladı.
18.08.2026
16:06
Araç Bahçeye Uçtu: 1 Yaralı
Araç Bahçeye Uçtu: 1 Yaralı
Bingöl'ün Genç ilçesinde kontrolden çıkan otomobil yol kenarındaki bahçeye uçtu. Kazada araçta bulunan Abdülhakim Tuğal hafif yaralandı.
18.08.2026
16:05
Bayram`a TMOK`ta Önemli Görev
Bayram'a TMOK'ta Önemli Görev
Bingöl Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Alican Bayram, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi bünyesindeki Olimpik Bilim, Teknoloji ve İnovasyon Komisyonu üyeliğine atandı. Bayram, TMOK bünyesindeki kurul ve komisyonlarda Bingöl Üniversitesi ve Bingöl'ü temsilen görev alan ilk akademisyen oldu.
18.08.2026
16:04
Bingöl`de kaza! Otomobil ters döndü: 3 yaralı
Bingöl'de kaza! Otomobil ters döndü: 3 yaralı
Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalelerin ardından ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.
18.08.2026
16:03
Bingöl Üniversitesi YKS`de Yüzde 99,20 Doluluk Oranına Ulaştı
Bingöl Üniversitesi YKS'de Yüzde 99,20 Doluluk Oranına Ulaştı
2026 YKS yerleştirme sonuçları açıklandı. Bingöl Üniversitesi'nin 3 bin 783 kişilik lisans ve ön lisans kontenjanının 3 bin 760'ı doldu. Üniversitenin genel doluluk oranı yüzde 99,20 olurken, ön lisans programlarında yüzde 100 doluluk sağlandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın