KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
03 Temmuz 2025 Perşembe
°C

Kredi kullanacaklar dikkat! Yeni dönem başladı

Bankalardan kredi kullanan vatandaşlara bir dizi yeni müjde açıklandı. Buna göre:Bankalara gelen tüketici freniyle, borcunu erken ödeyene ücret ve masraflar iade edilecek, cayma hakkı hükümleri uygulanacak.İşte yeni dönemde gelen yenilikler

Kredi kullanacaklar dikkat! Yeni dönem başladı
02 NİSAN 2022 CUMARTESİ 10:02
0
1723
0
AA aa

Küketici kredisi kullananların elini rahatlatacak çok sayıda kolaylık ve haklar getirildi. buna göre tüketici kredilerinde kredi borcunun tamamının erken ödenmesi halinde bildirim aranmaksızın cayma hakkı hükümleri uygulanacak.

Tüketici kredisi sözleşmesi, kredi ile ilgili olanlar hariç yan finansal ürün ve hizmetlerin satın alınması şartına bağlanamayacak. Tüketicilerin ödedikleri ücret ve masrafların iadesi ile kredi nedeniyle katlandıkları maliyet azaltılacak. Tüketici Kanunu'nda yapılan değişiklikle tüketici kredileri, devre mülk ve tatil satışları konusunda vatandaşlar kapsamlı bir korumaya alındı.

SÖZLEŞME TARİHİNDE TESLİM

Yeni düzenlemeyle ön ödemeli olarak satılan konutların sözleşmede belirlenen tarihte tüketiciye teslimi zorunlu hale geldi. Düzenlemeyle yan ürün ve hizmetlerin kredi kullanım şartı olarak sunulmasına sınırlama geliyor. Ayrıca tüketicinin istediği sigorta şirketinden sağladığı teminat, kredi veren tarafından kabul edilmek zorunda olacak. Kredi bağlantılı sigortanın, kredi borcunun geri ödenme teminatını sağlamak amacıyla meblağ sigortalarında kalan borç tutarıyla ve vadesiyle uyumlu olması gerekecek. Taksitle satış sözleşmelerinde temerrüt durumunda kalan borcun tümünün peşin kılınmasına yönelik şartlar Borçlar Kanunu'yla uyumlu ve tüketici lehine olacak şekilde değiştirilecek. Taksitle satış sözleşmelerinde tüketicinin kalan borcunun tümünün ifasının talep edilmesi için yasadaki diğer şartların yanı sıra kalan borç yerine sözleşmede yer alan bedel dikkate alınacak. Tüketici kredilerinde kredi borcunun tamamının erken ödenmesi halinde bildirim aranmadan cayma hakkı uygulanacak. Böylece tüketicilerin, ödedikleri ücret ve masrafların iadesi ile kredi nedeniyle katlandıkları maliyet azalacak.

30 GÜN ŞARTI KALKIYOR

Kredili mevduat hesabı, kredi kartı gibi belirsiz süreli tüketici kredilerinde faiz oranında tüketici lehine değişikliklerin hemen yapılması için düzenleme yapılacak. Bu kapsamda faiz oranındaki indirimin, tüketici lehine yürürlüğe girmesi için 30 gün öncesinde bildirim yapılması koşulu kaldırılacak. Bu koşul yalnızca faiz oranı artırımını kapsayacak şekilde değiştirilecek. Buna göre, tüketici kredisi sözleşmeleri ile konut finansmanı sözleşmelerinde sözleşme öncesi bilgilendirme yükümlülüğüne aykırı hareket edenler hakkında, aykırılığı tespit edilen her bir işlem veya sözleşme için 200 lira olan idari para cezası 1.000 liraya çıkarılacak. Ön ödemeli konut satışında devir veya teslim süresinin sözleşme tarihinden itibaren 48 ayı geçmesi durumunda, teslim edilmeyen her konut için 70 bin lira idari para cezası uygulanacak.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
02.07.2025
17:53
Bingöl`de tabanca ve fişek ele geçirildi
Bingöl'de tabanca ve fişek ele geçirildi
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, tabanca ve fişek ele geçirildi.
02.07.2025
15:56
Depoları fulleyin! Akaryakıta otomatik zam!
Depoları fulleyin! Akaryakıta otomatik zam!
Yılın ilk 6 ayına ait Yİ-ÜFE verileri doğrultusunda benzin, motorin ve LPG fiyatlarında dikkat çeken oranlarda artış bekleniyor. Akaryakıt fiyatlarına yarın (Perşembe) itibarıyla ÖTV kaynaklı otomatik zam yansıyacak.
01.07.2025
14:59
Hayvan pazarları acil koduyla kapatıldı!
Hayvan pazarları acil koduyla kapatıldı!
Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü, 81 ildeki müdürlüklere 'acil' ibareli bir yazı gönderdi. Şap hastalığında yaşanan artış nedeniyle, ülke genelindeki tüm hayvan pazarlarının ikinci bir emre kadar kapatılması talimatı verildi.
01.07.2025
13:10
Bingöl Basın Konseyi`nden karikatür tepkisi!
Bingöl Basın Konseyi'nden karikatür tepkisi!
Açıklamada; 'İnançlara hakaret eden, toplumsal barışı zedeleyen ve vicdanları yaralayan bu tarz yayınları en güçlü şekilde kınıyor, hem hukuki hem ahlaki sorumluluğun takipçisi olacağımızı kamuoyuna ilan ediyoruz' vurgusunun altı çizildi.
01.07.2025
11:28
Bingöl`de aranan suç makinesi yakalandı
Bingöl'de aranan suç makinesi yakalandı
Polislerin şok baskınıyla çembere alınan şahıs kıskıvrak yalandı. Şahıs, işlemlerinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
01.07.2025
11:18
Türkiye yanarken Bingöl`de montlar giyildi, sobalar yakıldı
Türkiye yanarken Bingöl'de montlar giyildi, sobalar yakıldı
Türkiye'nin birçok ili sıcaktan kavrulurken 1940 rakımlı Karlıova'da kış yeniden geldi. Soğuklar nedeniyle ilçedeki kahvehaneler sobaları tekrar kurup yakmaya başladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın