KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Şubat 2026 Cumartesi
°C

Kârer'e yağmur engeli

Binlerce kişi, nağmelerin inleyeceği Kârer'de buluştu fakat hava muhalefeti nedeniyle cihazlar kurulamayınca festival programı, bugün saat 11.00'a ertelendi. Festival alanında toplananlar ise kendi olanaklarıyla eğlencelerini sürdürdüler. Büyük buluşma bugün gerçekleştirilecek.

Kârer`e yağmur engeli
25 TEMMUZ 2009 CUMARTESİ 08:11
0
2478
0
AA aa
Kârer'de dün akşam start alan festival heyecanı uzun sürmedi. Bu yıl ikincisi düzenlenen Kârer Kültür ve Sanat festivali dün akşam yoğun katılımla başladı ancak yağışlar nedeniyle cihazların kurulamadığı festival alanında sanatçılar sahne alamadı. Festival resmi programının bugün saat 11.00'a ertelendiğini açıklayan Tertif Komitesi Üyesi Cihan Uzunyayla, dün akşam sahne alması gereken sanatçıların bugün saat 11.00 itibariyle sevenleriyle buluşacağını söyledi.

Hava muhalefeti nedeniyle sanatçıların sahne alamadığını ancak katılımcıların kendi olanaklarıyla eğlencelerini sürdürdüğünü aktaran Uzunyayla: “Herhangi bir olumsuzluk söz konusu değil. Sadece hava muhalefeti nedeniyle programda değişikliğe gidildi. Dün akşam sahne alması gereken sanatçıları bugün sahne alacak. Akşamki program da önceden belirtildiği şekilde sürecek. Tüm halkımızı bugün ve yarın festival alanında görmek istiyoruz” dedi.

Dün akşam başlayan ve yarın akşama kadar devam edecek olan 2. Kârer Kültür ve Sanat Festivaline katılımın bugün zirveye çıkması bekleniyor. Ayrıca festivalin bugünkü programına Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu, AK Parti Bingöl Milletvekili Yusuf Coşkun ve çok sayıda davetlinin katılması bekleniyor.

Festivalde bugün saat 11.00'dan sonra Peyda, Koma Zivan, Merve – Abbas Balçık, Çağdaş, Turabi Yurtsever,  Agre Jiyan ve Erdal Erzincan sahne alacak. Akşam saatlerinde ise Sevgi Yurtsever, Tuna, İlhan İldan, Ahmed – Arif Kanısıcak, Ufuk Serindağ, Erkan Aydar, Koma Çiya ve Kazo sahne alacak. Heyecanın artarak devam etmesi beklenen festivalin Pazar günkü bölümünde ise şu sanatçılar sahne alacak: Kenan Kaplanseren, Ulus Yurtsever, Hüseyin Korkankorkmaz, Alişan Emekçi, Koma Zuğur,  Avni Polat ve Aynur Doğan sahne alacak.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
06.02.2026
14:36
Karlıova`nın Hafızası Kitapla Geleceğe Taşındı
Karlıova'nın Hafızası Kitapla Geleceğe Taşındı
Bingöllü yazar Sebeki Özmen'in kaleme aldığı 'Karlıova'da Doğal Yaşam ve Kültür' adlı eser, ilçenin doğasını, sözlü tarihini ve kuşaklar arasında aktarılan yaşam bilgisini edebi bir anlatımla kayıt altına alıyor. 224 sayfalık kitap, Karlıova'nın zorlu doğasıyla yoğrulan kültürünü gelecek nesillere taşıma amacıyla hazırlandı.
06.02.2026
13:51
Dağılma:
Dağılma: 'Anadil eğitimi, kimliğin ve kültürün geleceğidir'
Millî Eğitim Bakanlığı'nın seçmeli ders tercih süresini 20 Şubat 2026'ya kadar uzatmasını değerlendiren Bingöl Üniversitesi Zaza Dili ve Edebiyatı Dr. Öğretim Üyesi İbrahim Dağılma, özellikle Zazaca başta olmak üzere anadil derslerinin öğrencilerin kültürel kimliği ve dil mirasının korunması açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.
06.02.2026
12:56
Alban:
Alban: 'Bilime Değil Ranta Yatırım Yapılıyor'
TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Bingöl İl Temsilcisi Mehmet Alban, deprem gerçeğine rağmen afet risklerini azaltmaya yönelik yatırımların yetersiz kaldığını belirterek, Bingöl'ün yüksek deprem tehlikesi altında olduğunu ve önleyici çalışmaların geciktirilmeden hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı.
06.02.2026
12:38
Baraç:
Baraç: 'Deprem Kader Olabilir, İhmal Değil'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde yaptığı açıklamada hem deprem sürecindeki kriz yönetimini eleştirdi hem de Bingöl'ün ciddi deprem riski altında olduğunu vurgulayarak yetkililere önlem çağrısında bulundu.
06.02.2026
12:15
Hülakü, Bingöl`ün deprem hazırlığı için Meclis Araştırması istedi
Hülakü, Bingöl'ün deprem hazırlığı için Meclis Araştırması istedi
DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, Bingöl'ün deprem riskine karşı hazırlık düzeyinin araştırılması için TBMM'ye Meclis Araştırma önergesi verdi. Hülakü ayrıca yapı güvenliği, kentsel dönüşüm, afet planları ve kurumların hazırlık durumuna ilişkin iki ayrı soru önergesiyle bakanlıklardan ayrıntılı bilgi talep etti.
05.02.2026
18:15
'Zazalar Kürt mü?' tartışması yeniden gündemde
Sosyal medyada yeniden alevlenen 'Zazalar Kürt'tür / değildir' tartışması akademik çevrelerde yıllardır sürerken, sosyal medyada karşıt görüşlerin birbirini etiketlediği ve tartışmanın ideolojik bir zemine kaydığı görülüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın