KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Aralık 2025 Çarşamba
°C

Küçük düşünerek birbiriyle çekişenler, arzu edilen hizmetlerden faydalanamaz

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, şehirlerin istenilen hizmetlerden faydalanması için tüm kurumların kardeşlik ve uyum içinde çalışması gerektiğini belirterek, 'İnsanlar küçük düşünüp birbirleriyle çekişiyorlarsa o ilde hizmetler arzu edilen seviyede olmaz' dedi.

Küçük düşünerek birbiriyle çekişenler, arzu edilen hizmetlerden faydalanamaz
28 KASIM 2010 PAZAR 13:45
0
2653
0
AA aa

Bingöl'ün Genç İlçe Belediye Başkanlığı tarafından hazırlanarak Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Avrupa Birliği'nin (AB) ortak fonuyla hayata geçirilen 'Genç İlçesi Kadınlarına Arıcılık, Ana Arı ve Organik Bal Üretimi ile İstihdam Projesi'nin açılış kurdelesi, Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz tarafından kesildi. Genç Belediye Başkanı Abdurrahim Ariç'in özel gayretleri ile hayata geçirilen ve koordinatörlüğünü Sultan Acar'ın yaptığı proje ile 100 genç kız ve kadının arıcılık eğitiminin ardından istihdam edilmesi hedefleniyor. 'Bal kokulu kadınlar' olarak çalışmaları sürdürülen projenin açılışına katılan Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, özellikle genç kız ve kadınlara yönelik böylesi projelerin büyük önem taşıdığını belirterek, Genç Belediye Başkanı Abdurrahim Ariç ve emeği geçenleri kutladı.

Proje açılış kurdelesini kesen Bakan Yılmaz, daha sonra proje kapsamında ilçe spor salonunda verilen 'Kadın Hakları, Kadının Çalışma Hakkı ve Tarımsal Kalkınmada Kadın Emeğinin Önemi' isimli seminere katıldı. Seminerde bir konuşma yapan Bakan Yılmaz, projenin önemine değinerek belediyelere örnek teşkil edecek kadar önemli bir çalışma olduğunu söyledi. Bakan Yılmaz, "Genç kızlarımız ve kadınlarımızı istihdam etmek amacıyla yapılan bu proje çok önemlidir. Bu proje bir taraftan Genç ilçemizin AB fonlarından istifade edebileceğini gösteren, diğer taraftan özellikle genç kızlarımıza, kadınlarımıza hem istihdam oluşturan hem de onları bir araya getirip sosyal bir çalışmaya neden olan ciddi bir projedir. Emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Konuşmasında AK Parti tarafından son yıllarda yapılan hizmetlere de değinen Bakan Yılmaz, Bingöl'ün de bu hizmetlerden en üst düzeyde nasiplendiğini ve nasiplenmeye de devam edeceğini söyledi. Bakan Yılmaz, "AK Parti hükümeti olarak ülke genelinde çok güzel hizmetler yaptık. 'Fakat yaptıklarımız yetmez' diyoruz ve çıtayı yükseltiyoruz. Bir taraftan altyapı hizmetlerini sürdürürken, diğer taraftan özellikle istihdama, üretime dönük faaliyetlere daha büyük öncelik vermeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Bingöl'ün terör belasından kurtulduğuna dikkat çeken Bakan Yılmaz, artık huzurlu olan bu kente özel sektörün de girip yatırım yapacağını söyledi. Bakan Yılmaz, "Çok şükür Bingöl artık huzurlu bir kent. Bu huzur devam ettiği sürece inanıyorum ki özel sektör çok güzel tesisler kuracak ve burada çok sayıda gencimiz, kadınımız istihdam edilecektir" ifadelerini kullandı.

Konuşmasında kursiyerlere de seslenen Bakan Yılmaz, herkesin mutlaka projesini sahiplenmesi gerektiğini ve bu şekilde başarıya ulaşılabileceğini söyledi. Genç Belediye Başkanlığı tarafından bütün belediyelere örnek olabilecek güzel bir proje hayata geçirildiğini dile getiren Bakan Yılmaz, bu tür güzel projelerin devam etmesi için kursiyerlerin de 'Bu benim projem' diyerek sahiplenmesi ve yeni projeler için ellerinden geleni yapması gerektiğini söyledi.

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, konuşmasında daha iyi hizmetlerden istifade edilmesi için herkesin birlik ve beraberlik içinde çalışması gerektiği mesajını da verdi. Bakan Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bir şehirde kardeşlik varsa, insanlar birbirleriyle uygun bir şekilde ortak hedeflere dönük olarak çalışıyorlarsa orada mutlaka hizmetler artar. Ama küçük düşünüp birbirleriyle çekişiyorsa insanlar, o ilde hizmetler arzu edildiği seviyede gerçekleşmez. Biz Bingöl olarak bu konuda çok iyi ve uyumlu bir çalışma yapıyoruz. Hizmetlerimizle hem sosyal hayatı hem ekonomik hayatı, inşallah el birliğiyle çok daha iyi noktalara taşıyacağız."

Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Adalet ve Kalkınma Partisi Bingöl Milletvekilleri Yusuf Coşkun ve Kazım Ataoğlu, Genç İlçe Belediye Başkanı Abdurrahim Ariç'in de yaptığı konuşmaların ardından kursiyerlere yönelik seminer verildi.
Programa ayrıca Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, kurum amirleri, kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
15.12.2025
23:04
Bingöl`de Sinema Dolu Üç Gün
Bingöl'de Sinema Dolu Üç Gün
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle, Bingöl Valiliği ev sahipliğinde düzenlenen 7. Uluslararası Bingöl Kısa Film Festivali, açılış programıyla başladı. Festival kapsamında üç gün boyunca Bingöl merkez ve ilçelerinde film gösterimleri ve söyleşiler gerçekleştirilecek.
15.12.2025
23:03
Lider 12Bingölspor`da Hedef Net: Farkı Açmak, Yolu Yarılamak
Lider 12Bingölspor'da Hedef Net: Farkı Açmak, Yolu Yarılamak
TFF 3. Lig 2. Grup'ta zirvede yer alan 12 Bingölspor, haftanın kritik maçında Osmaniyespor'u konuk ediyor. Yeşil beyazlılar, taraftar desteğiyle galibiyet serisini sürdürerek şampiyonluk yürüyüşünü güçlendirmek istiyor.
15.12.2025
23:02
Çamurlu mezra yolu Meclis Gündeminde
Çamurlu mezra yolu Meclis Gündeminde
Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Melekan (Mutluca) Köyü Beroj/Cevizli Mezrası'nda yıllardır çözüm bekleyen ulaşım sorunu Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşındı. DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi verdi.
15.12.2025
23:01
12Bingölspor taraftarının tezahüratına para cezası
12Bingölspor taraftarının tezahüratına para cezası
12Bingölspor'un Niğde Belediyespor ile oynadığı karşılaşmada taraftarların kötü tezahüratı nedeniyle PFDK, yeşil beyazlı kulübe para cezası verdi. Aynı maçta bir antrenöre de talimat ihlali gerekçesiyle ceza uygulandı.
15.12.2025
23:00
Siber Suç Operasyonlarında 301 Şüpheli Yakalandı
Siber Suç Operasyonlarında 301 Şüpheli Yakalandı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, aralarında Bingöl'ün de bulunduğu 55 ilde siber suçlara yönelik son 6 günde düzenlenen operasyonlarda 301 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Operasyonlarda çocuk istismarı, dolandırıcılık ve yasa dışı bahis suçlarına darbe vuruldu.
15.12.2025
03:15
Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu
Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu
Milli atlet 12 Bingölspor sporcusu Yavuz Ağralı, Uluslararası Mersin Maratonu'nda 15. Türkler klasmanında 2:22:52'lik derecesiyle birinci oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın