KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Ekim 2026 Salı

Küçük işletmeleri kurtaracak yeni paket

Bakan Çağlayan salı günü açıklayacak

Küçük işletmeleri kurtaracak yeni paket
16 KASIM 2008 PAZAR 10:33
0
1141
0
AA aa
Küresel krizin küçük ve orta boy işletmelere etkisini en aza indirmek için hazırlanan 'can suyu' kredisi paketi gelecek salı açıklanacak. Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme (KOSGEB) Başkanı Mustafa Kaplan, bu sene bitecek mevcut kredi desteklerinin 2009'da genişletileceğini ve limitlerin yükseltileceğini açıkladı.  
Müstakil Sanayici İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından gerçekleştirilen 'GAP Çerçevesi İçerisinde Makine Sektörünün Geleceği' konulu genişletilmiş istişare toplantısı, Şanlıurfa'da dün başladı. Toplantıda konuşan KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan, hükümetin KOBİ'lere vermeyi planladığı 'can suyu' kredisinin Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan tarafından salı günü açıklanacağını söyledi. Kaplan, açıklanacak yeni paketin küresel kriz sonrası reel sektörün etkilenmesini minimize edecek bir program olacağını kaydetti. Kaplan'ın verdiği bilgiye göre, bu yıl sonunda bitecek mevcut kredi destekleri 2009'da genişletilecek. Kredi garanti fonu mekanizmasının güçlendirilmesi 2009 eylem planına dahil edildi. Kredi limitinin yükseltilmesi ve 6 ay ile sınırlı olan vadenin uzatılması konusunda çalışmalar sürdürülüyor.

HABERTÜRK
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
06.10.2026
15:57
Bingöl Umut Kervanı`ndan 2,1 milyon TL`lik yardım
Bingöl Umut Kervanı'ndan 2,1 milyon TL'lik yardım
Bingöl Umut Kervanı Derneği, Eylül ayında kentteki ihtiyaç sahibi aileler ve öğrenciler için 1 milyon 536 bin 29 TL ayni ve nakdi yardım ulaştırdı. Yurt dışı ve Gazze'ye yapılan 566 bin 350 TL'lik destekle birlikte derneğin aylık toplam yardım tutarı 2 milyon 102 bin 379 TL'ye ulaştı.
06.10.2026
15:04
Meclis`e yeni teklif: 6 meslek grubuna yeşil pasaport yolu açılıyor
Meclis'e yeni teklif: 6 meslek grubuna yeşil pasaport yolu açılıyor
TBMM'ye sunulan kanun teklifiyle hususi damgalı pasaportun kapsamının genişletilmesi gündemde. Teklifin yasalaşması halinde belirli şartları taşıyan muhtarlar, mali müşavirler, eczacılar, doktorlar, mühendisler ve mimarlar yeşil pasaport alabilecek.
06.10.2026
14:02
Devlet Hastanesi, Eğitim ve Araştırma Hastanesi oldu
Devlet Hastanesi, Eğitim ve Araştırma Hastanesi oldu
Bingöl Devlet Hastanesi, Eğitim ve Araştırma Hastanesi statüsüne kavuştu. Yeni statüyle birlikte hastanenin ileri teknoloji, modern tıbbi altyapı ve nitelikli insan gücüyle Bingöl ve bölgeye daha kapsamlı sağlık hizmeti sunması hedefleniyor.
06.10.2026
13:30
Bingöl`de jandarmadan operasyon: 3 aranan şahıs tutuklandı
Bingöl'de jandarmadan operasyon: 3 aranan şahıs tutuklandı
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin 25 Eylül-2 Ekim 2026 tarihleri arasında yürüttüğü çalışmalarda, haklarında toplam 37 yıl 11 ay 15 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan 3 aranan şahıs yakalandı. Çalışmalarda çok sayıda uyuşturucu madde, silah, mühimmat ve kaçak ürün ele geçirilirken, 49 şüpheli hakkında adli işlem yapıldı.
06.10.2026
13:00
Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı!
Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı!
Bingöl Valiliği, kent genelinde bugün öğle saatlerinden itibaren yerel olarak kuvvetli yağış beklendiğini açıkladı. Yağışların saat 22.00'ye kadar sürmesi beklenirken, ani sel, su baskını, yıldırım ve kuvvetli rüzgâra karşı vatandaşlara dikkatli ve tedbirli olmaları çağrısı yapıldı.
05.10.2026
22:05
Fon soruşturmasında yeni hamle! Hisselerin izini sürüyorlar
Fon soruşturmasında yeni hamle! Hisselerin izini sürüyorlar
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, yürüttüğü kapsamlı fon soruşturması kapsamında, SPK'nın tasfiye süreçleri öncesinde hisse senetlerinin başka hesaplara ve yurt dışındaki kurumlara aktarıldığı tespiti üzerine harekete geçti. Savcılık; Serdar Turhan, Muhammed Yarız ve Şaban Serkan İlaldı'nın tüm hisse hareketlerinin tespiti için bankalar ve aracı kurumlara kritik bir müzekkere yazdı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın