KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Aralık 2025 Pazar
°C

Küçük millet meclisi toplantısı yarın

1 Kasım'da ilki yapılan Bingöl küçük Millet Meclisi'nin bu ayki FORUM toplantısı ***artesi günü Kültür Merkezi Salonun'da yapılacak. Bu ay ki toplantıya Gazeteci, Yazar Mehmet Metiner de katılacak...

Küçük millet meclisi toplantısı yarın
04 ARALIK 2009 CUMA 00:45
0
1537
0
AA aa
Bingöl küçük Millet Meclisi Ortak Çalışma Grubu adına basın açıklaması yapan Semiramis Karaarslan, Bingöl küçük Millet Meclisi'nin bu ayki FORUM toplantısı 05 Aralık ***artesi günü 13.30 - 16.30 arasında Bingöl Belediyesinin Sponsorluğuyla Kültür Merkezi Salonun'da yapılacağını duyurdu. Bingöl Belediyesinin Sponsorluğunu yaptığı Toplantıya Akademisyen, gazeteci, yazar Mehmet Metiner, İstanbul ÜniversitesiTıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı - Kot İşçileri Komitesi Dayanışma Üyesi Prof. Dr. Zeki Kılıçaslan, Kot Taşlama İşçileri Komite Temsilcisi Abdulhalim Demir gibi isimler de katılacak.
“ÖNYARGILAR GİREMEZ” başlığı ile başlatılan toplantıyı bu ay da aynı sloganla tekrarlayacaklarını belirten Karaarslan, “Kendi kimliğinizle, değer ve inançlarınızla gelin, sadece önyargılarınız hariç. Onları kapıda bırakın lütfen diyoruz. Amaç üzüm yemek. Bağcı dövmek yasaktır. Eleştiri, ağır eleştiri serbest, ama konuya ilişkin olarak ve çözüm üretmeye yönelik. Toplantılardaki amacımız, milletvekillerimizle ve belediye başkanlarımızla 4 yılda bir değil, sık sık ve sıcağı sıcağına bir araya gelmek, seçmenden gelen farklı sesleri, araya aracı katmadan ulaştırmak. Bir diğer amacımız da, kendimiz seçerek göreve getirdiğimiz milletvekillerimiz ve belediye başkanlarımızla, “farklılıklarımızla birlikte” bir arada olabilmenin, birbirimizi dinleme ve anlamanın geleneğini oluşturmak. Vekillerin ve STK'ların koltukları, onlar gelmezse boş kalıyor” dedi.
!Aile fotoğrafı' niteliği taşıyan bu küçük meclisin aylık toplantılarının gündemini katılımcı kurumların belirlediğini belirten Karaarslan, “Bingöl milletvekillerinin ve belediye başkanlarının davetli olduğu toplantılara katılımlarını önemsiyoruz. İstiyoruz ki bizleri temsilen TBMM'ne veya Belediye Sarayı'na yolladığımız vekillerimizle beş yılda bir değil, her ay bir araya gelelim. Türkiye'nin ve Bingöl'ün acil gündemlerini birlikte konuşalım. Bingöl'ün sesini Meclise taşıyalım” diye konuştu.
YOLUMUZ UZUN, İŞİMİZ ZOR
Yapılacak toplantının içeriği hakkında bilgi veren Karaarslan, “Bu ayki toplantımızın genel konusu 1- Demokratik Açılımda Son Durum (İktidarın, Muhalefetin ve Medyanın Konumu-Alevilik ve Dersim)
 Yerel Konumuz. 2- Bingöl'de Sayıları 300'ü Aşan Silikozis Hastalarının Sosyal Hakları 
3- Sivil Anayasa (Ayın Genel ve Yerel Konularını ilgilendiren maddeler)
 Çalışmalarımızla ilgili ayrıntılı bilgi için www.tbmmocg.net sayfasını ziyaret edebilirsiniz.Yolumuz uzun, işimiz zor ama, hiçbir şey  ilk adımı atmadan başlamıyor. Kavgacı bir tavır yerine biribirimizi sevmesek de saygı gösterelim. Bunun acısını çok çektik, hala da çekiyoruz. Yanlış hareketlerimizi yargılamaktan çekinmeyelim. Bizi, sorunlarımızı dostça görüşerek çözmeye yönlendirecek yeni adetler edinelim. Birbirimize farklılıklarımıza saygı göstererek yaklaşmak yerine neden kutuplaşalım. Birbirimizin elini sıkmak yerine neden yüz çevirelim. Birilerinin adamı olmayı bir yana bırakalım. Birilerinin de bizim adamımız olması için uğraş vermelim. Kendimiz olalım. Bırakalım dışarıda önyargılarımızı, aklımızın ve vicdanımızın sesine kulak verelim” şeklinde konuştu.
 
Mehmet Ali YILDIRIM
Bingöl Online Haber Servisi
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.12.2025
17:06
İlaç alacaklar aman dikkat! Fiyatlar artıyor
İlaç alacaklar aman dikkat! Fiyatlar artıyor
İlaç fiyatlandırmasında kullanılan euro kuru, Cumhurbaşkanı kararıyla yüzde 17 artırılarak 21,67 TL'den 25,33 TL'ye yükseltildi. Resmî Gazete'de yayımlanan kararla birlikte ilaç barem değerlerinde de güncellemeye gidildi.
19.12.2025
16:48
İRAP`ta Son Durum: Bingöl`de 40 Eylem Tamamlandı
İRAP'ta Son Durum: Bingöl'de 40 Eylem Tamamlandı
AFAD ev sahipliğinde düzenlenen İRAP Değerlendirme Toplantısı'nda, Bingöl'de afet risklerini azaltmaya yönelik yürütülen çalışmalar ele alındı; plan kapsamında belirlenen 99 eylemden 40'ının tamamlandığı açıklandı. 6 Şubat Depremleri Sonrası Bingöl'e yapılan acil yardım miktarı da açıklandı.
19.12.2025
16:28
Bingöl Umut Kervanı`ndan Benin`de Gönüllere Dokunan Yardım
Bingöl Umut Kervanı'ndan Benin'de Gönüllere Dokunan Yardım
Bingöl Umut Kervanı Derneği, hayırseverlerin bağışlarıyla Afrika'nın Benin ülkesinde yetim ve ihtiyaç sahibi onlarca aileye kalıcı ve acil yardımlar ulaştırdı.
19.12.2025
16:13
Atık malzemelerden kuluçka makinesi yaptı
Atık malzemelerden kuluçka makinesi yaptı
Bingöl'de civcivleri çok seven ancak temin edebilecek bir yer bulamayan elektrik mühendisi Enes Akgül, atık malzemelerden kuluçka makinesi yaparak kendi civcivlerini üretti.
19.12.2025
02:45
Bingöl`de Yeni Hastane İçin Sosyal Donatı Talebi
Bingöl'de Yeni Hastane İçin Sosyal Donatı Talebi
Bingöl'de yapımı süren yeni devlet hastanesinin, yalnızca sağlık hizmeti sunan bir yapı olmasının ötesinde; hasta ve hasta yakınlarını merkeze alan cami, refakatçi evi, kütüphane ve sosyal ikram alanlarını içeren sosyal donatılarla birlikte planlanması talep ediliyor.
19.12.2025
02:43
Bingöl Balında Verimliliği Artıracak Proje
Bingöl Balında Verimliliği Artıracak Proje
Fırat Kalkınma Ajansı'nın teknik desteği ve Bingöl Üniversitesi'nin akademik katkılarıyla yürütülecek çalışmada, arıcılıkta verimliliğin artırılması ve katma değerli üretimin güçlendirilmesi amaçlanıyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın