KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
01 Temmuz 2025 Salı
°C

Küçük validen büyük projeler

100. Yıl İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencisi Ali Eren Bektaş'ın 23 Nisan etkinlikleri çerçevesinde oturduğu vali makamında yaklaşık yarım saat Bingöl Valisi olarak şehri yönetti. Küçük Vali, yarım saatlik sürede büyük projelerin hayata geçmesini istedi

Küçük validen büyük projeler
23 NİSAN 2011 CUMARTESİ 09:24
0
2693
0
AA aa

Vali Mustafa Hakan Güvençer, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle makamını ilköğretim 7. sınıf öğrencisi Ali Eren Bektaş'a devretti. Şehir ekonomisinin iyi gitmediğinin farkında olan minik vali ilk icraatının işsizlere iş bulup, tarım ve hayvancılığı tekrardan canlandırmak olacağını söyledi.

Vali Mustafa Hakan Güvençer, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle 100. Yıl İlköğretim Okulu öğrencilerini kabul etti. Öğrencilerle yakından ilgilenen ve hepsiyle el sıkışan Vali Güvençer, daha sonra öğrencilere okullarıyla ilgili bir sorunları olup olmadığını sordu. Okullarının eksikliklerini sıralayan öğrenciler okulun fiziki yapısının oldukça eski olduğunu belirterek yeni bir okul yapılmasını istediler.

Minik öğrencilerin bayramlarını kutlayan Güvençer,”Kısa süre önce bu görevi devraldım. Bu gün ise bu görevi size devrediyorum. Umarım Bingöl için güzel projeler üretirsiniz” dedi.

Vali Güvençer temsili olarak görevi devralan Bektaş'a öncelikli olarak Bingöl için uygulayacağı projeleri sordu. Ayrıca Vali Güvençer'in “Bingöl'ün en önemli sorunu sizce ne?” sorusuna minik Vali “Alt yapı” diye cevap vererek bu sorunun Bingöl'de ciddi problem olduğunu söyledi.

Yapmayı planladığı icraatlara geçen Bektaş, ilk olarak işsizlik sorununa el atmayı vaat etti. Ayrıca Bingöl'ün ekonomisinin kötüye gittiğini gören minik vali, "Bingöl'de çok sayıda işsiz var. İnsanlar güç şartlar altında yaşamaya çalışıyor. Görevimde işsizlere iş imkânı hazırlardım. Ayrıca okullara spor kompleksleri yapar, çocukların rahat oynayacağı parklar inşa ettirir, gezici kütüphanelerin sayısını arttırırdım" diye konuştu.

Minik vali, daha sonra tarım ve hayvancılığın artması için gereken alt yapıyı sağlayıp teşvikler çıkaracağını açmayı vaat etti.

Minik vali daha sonra Milli Eğitim Müdürü'nü arayarak Bingöl'de eğitim durumu ve kalitesi ile ilgili bilgi aldı. Ayrıca eğitim kalitesinin nasıl arttıracağı yönünde brifing alan minik vali, öğretmenlerin öğrenciler ile daha yakından ilgilenmesini istedi.

Öğrencilerin yeni okul taleplerine müjdeyi veren Vali Güvençer önümüzdeki dönem için 36 derslikli bir okul yapmayı planladıklarını söyledi. Vali Güvençer okul yapım işinin yüzde 80 oranında yapımının kesinleştiğini aktardı. Vali Güvençer'in verdiği müjdeyi memnuniyetle karşılayan Okul Müdürü Edibe Korkankorkmaz, Sınıf Öğretmeni Cennet Sandıkçı ve öğrenciler Vali Güvençer'e teşekkür etti.

Vali Güvençer, öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirerek minikleri uğurladı.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
30.06.2025
20:07
Şeyh Seyyid Muhammed Mübarek Bingöl`e geliyor
Şeyh Seyyid Muhammed Mübarek Bingöl'e geliyor
Çarşamba günü gerçekleştirilecek program, Bingöl Merkez İnönü Mahallesi, Maden Sokak'ta bulunan Semerkand Mescidi'nde düzenlenecek.
30.06.2025
19:47
Siz de koruyucu aile olabilirsiniz!
Siz de koruyucu aile olabilirsiniz!
Bingöl Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, 2025 Aile Yılı kapsamında '30 Haziran Koruyucu Aile Günü' dolayısıyla bir dizi farkındalık etkinliği gerçekleştirdi, vatandaşları bilgilendirildi.
30.06.2025
18:16
Türkiye`yi temsil edecekler
Türkiye'yi temsil edecekler
Bocce Bowling ve Dart Milli Takıma seçilen Bingöllü sporcular Sayak ve Gezli, 1-6 Eylül 2025 tarihlerinde İsviçre'de olacak Avrupa Büyükler Raffa Şampiyonasında Türkiye'yi temsil edecekler.
30.06.2025
17:24
Zıkte Aşireti Hınıs`ta Buluştu
Zıkte Aşireti Hınıs'ta Buluştu
Bu buluşmayı sadece bir ziyaret değil, aynı zamanda bir toplumsal aidiyet ve gelecek nesillere bırakılacak güçlü bir miras olarak değerlendiren Ataoğlu: 'Elbette yollar uzun, şehirler uzak olabilir. Fakat bizler biliriz ki, mesafe sadece haritalarda vardır. Gönüllere sınır çizilemez. Ne zaman ki birbirimizi unutur, aramıza fitne düşmesine izin veririz; işte o zaman asıl kaybımız başlar' dedi.
30.06.2025
17:23
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu
Bingöl'de üzerinde uyuşturucu ile yakalanan şahıs hakkında adli işlem başlatıldı.
30.06.2025
17:22
Özel Güvenlikçilerin taleplerini paylaştı
Özel Güvenlikçilerin taleplerini paylaştı
Yıpranma hakkı, statü tanımı, taltif ve KİT'lerde çalışan özel güvenlik işçilerinin kadroya alınması taleplerini dile getiren Güvenlik-İş Sendikası Bingöl İl Başkanı Cahit Ateş; 'Ve biz, emeğimizin hakkını, can güvenliğimizin teminat altına alınmasını, saygı görmeyi talep ediyoruz' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın