KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Nisan 2024 Pazar
°C

Küçük veysel gözyaşları arasında defnedildi

Canlı bombalı saldırısında ağır yaralanan ve tedavi gördüğü Ankara'da vefat eden 11 yaşındaki Veysel Belgin, gözyaşları arasında annesinin mezarının yanında defnedildi.

Küçük veysel gözyaşları arasında defnedildi
28 ARALIK 2011 ÇARŞAMBA 23:28
0
4269
1
AA aa

29 Ekim 2011 tarihinde Bingöl şehir merkezinin en işlek noktalarından Genç Caddesi'nde kendini patlatan canlı bombanın üzerine atlayarak bir çok kişinin hayatını kurtaran Hatice Belgin'in aynı saldırıda yaralanan 11 yaşındaki oğlu Veysel Belgin, dün akşam tedavi gördüğü Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetmişti.

BAKAN YILMAZ HASTANEYE GİTTİ

Tedavi gördüğü Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Beyin Cerrahi Bölümü Yoğun Bakım Ünitesi'nde hayatını kaybeden Veysel Belgin'in ölüm haberinin duyulmasının hemen ardından Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl Eski Milletvekilleri Feyzi Berdibek ve Kazım Ataoğlu ile çok sayıda Bingöllü, hastaneye akın etti. Cenaze işlemleri için ilgililere talimat veren Bakan Yılmaz, baba Kadri Belgin'i de teselli etmeye çalıştı.

CENAZE UÇAKLA GÖNDERİLDİ

Otopsi için Adli Tıp Kurumu'na gönderilen Veysel Belgin'in cenazesinin, otopsinin ardından dün saat 14.00'da uçakla Elazığ'a gönderilip, oradan da karayoluyla Bingöl'e getirildi. 

Bingöl'e getirilen Küçük Veysel'in cenazesi Türk Bayrağına sarılı Yeşilyurt Mahallesi'nde bulunan Fatih Camii'ne getirildi. 

Cenazenin getirilişi esnasında Vali Mustafa Hakan Güvençer, Belediye Başkanı Serdar Atalay, İl Jandarma Komutanı Hamza Çelebioğlu, Bingöl eski Milletvekili Kazım Ataoğlu, İl Müftüsü Mecit Can ve çok sayıda vatandaş hazır bulundu. 

ARKADAŞLARI VEYSEL İÇİN AĞLADILAR

Cenazenin geliş ile burada bulunanlar gözyaşlarına hakim olamadılar. Küçük Veysel'in camide cenaze namazı kılındıktan sonra, yakınlarına gösterildi. Bu esnada Küçük Veysel'in arkadaşları ve yakınları gözyaşlarını tutamayarak, sinir krizi geçirdiler. Veysel için ağıt yakan yakınları, duygusal anların yaşanmasına neden oldu.

ANNESİNİN YANINA DEFİN EDİLDİ

Camide kılınan cenaze namazının ardından Küçük Veysel'in cenazesi Şeyh Ahmet Mezarlığı'nda götürüldü. Kalabalık araç konvoyuyla mezarlığa götürülen Küçük Veysel'in cenazesi dualarla annesi Hatice Belgin'in yanına defin edildi. Cenaze defin edilişi İl Müftüsü Mecit Can'ın okuduğu dualarla sona erdi. Defin sonrası Vali Güvençer, Veysel'in tabutunun üstüne serilen Türk Bayrağı'nı öperek, baba Kadri Belgin'e verdi. Bayrağı öperek teslim alan babanın güçlükle ayakta durabildiği görüldü. Küçük Veysel'in taziyesi Fatih Cami'sinde kurulacağı belirtildi. 

ACILI BABA BELGİN: TERÖRE DESTEK VERENLER ALLAH'A NASIL HESAP VERECEK?

Çok üzgün olduğu gözlenen acılı baba Kadir Belgin, “Çok fazla bir şey söylemeye gerek yok. Her şey ortada, her şey pak. Oğlum 22 gündür Ankara'da tedavi görüyordu. Benim söyleyeceğim tek şey, bu olayları yapanlara destek verenler Müslüman'ım, dindarım, namaz kılıyorum, hacca gidiyorum demesinler. Bu olaylara destek veren insanlara ben seslenmek istiyorum; Bunun hesabını, günahını Allah'a nasıl verecekler? Bu dünyada insanları kandırdılar, yaptın yakalanmadın, gittin ama Allah'a hesabını nasıl verecekler? Bunun hesabını onlar düşünsünler” diye konuştu. 

OLAYIN GEÇMİŞİ

Bingöl kent merkezinde, 29 Ekim'de, bir kadın teröristin üzerindeki bombayı patlatması sonucu 2 kişi hayatını kaybetmiş, 21 kişi de yaralanmıştı. Patlamada hayatını kaybeden 4 çocuk annesi Hatice Belgin, bayram alışverişi için gittiği mağazanın önünde, çocuklarını korumak için ''canlı bomba''nın üzerine atlayarak, bir faciayı önlemişti. Olayda, Belgin'in çocuklarından 11 yaşındaki Veysel, 14 yaşındaki Ceylan ve 8 yaşındaki Hazal yaralanmış, durumu ağır olan Veysel tedavi için Ankara'ya götürülmüştü. Hatice Belgin'in oğlu Veysel Belgin, Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Beyin Cerrahi Bölümü Yoğun Bakım Ünitesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen önceki gün hayatını kaybetti. Veysel'in ölümü ile birlikte canlı bomba olayında 3 kişi hayatını kaybetmiş oldu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
zaza12 (@Misafir_7684)
29 Aralık 2011 Perşembe 13:03
nerde idris baluken hani ortada yok hadi bunu savunun sizler ancak işinize gelen yerdesiniz bdp sen bingölü bu hale getirdin bide ona oy veren bizler idris baluken ve siz bdp bu ölümlerden zevk alıyorsunuz.şimdi dağdaki bi pkk ölse hemn bdp binasına siyah bez ve ölen pkk kadar gül asıyorsunuz işte sizin barışınızın meyvesi 16 yaşındaki kardeşimi öldürdünüz utanın kendinize
27.04.2024
23:24
Genç`teki kum ocaklarının kaldırılması için harekete geçildi
Genç'teki kum ocaklarının kaldırılması için harekete geçildi
İlçe girişinde bulunan kum ocaklarının başka alanlara taşınması için tüm kurumlar nezdinde girişimlerde bulunacağını söyleyen Genç Belediye Başkanı Kemal Tartar; 'Devlet bu alana milyonlarca lira tutan millet bahçesi yatırımı yapmış her gün yüzlerce belki binlerce insanımızı buraya toplayıp tozda boğamayız' dedi.
27.04.2024
16:51
Bingöl polisinden şok uygulamalar! Çok sayıda silah ele geçirildi
Bingöl polisinden şok uygulamalar! Çok sayıda silah ele geçirildi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince mahalle bazlı gerçekleştirilen şok uygulamalarda çok sayıda silah ele geçirildi.
27.04.2024
16:50
Bu yol neden tamamlanmıyor?
Bu yol neden tamamlanmıyor?
Bingöl'ü Sancak, Adaklı, Kiğı ve Yedisu üzerinden Erzincan'a bağlayacak olan ve 2013'te startı verilen yol projesinin 2022'de tamamlanması gerektiğini hatırlatan Mustafa Sarıgül, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'na sordu; 'Bölge halkı için önemli olan proje ne zaman tamamlanarak hizmete alınacaktır?'
27.04.2024
16:49
Bingöl`de üç ayda 8 Bin ameliyat yapıldı
Bingöl'de üç ayda 8 Bin ameliyat yapıldı
Artan ameliyat sayılarının sadece rakamsal olarak ifade edilmemesi gerektiğini vurgulayan Başhekim Tatlı, 'İlerleyen tarihlerde Kalp Merkezi'mizin kurulmasıyla By-Pass diye tabir edilen açık kalp ameliyatı dahi hastanemiz bünyesinde gerçekleştirilmeye başlanacak' dedi.
27.04.2024
16:44
Bingöl`de dron destekli trafik denetimleri
Bingöl'de dron destekli trafik denetimleri
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ekiplerince dron destekli trafik denetimleri devam ediyor.
27.04.2024
12:13
Merakla bekleniyordu MEB yayınladı! İşte yeni müfredat taslağı
Merakla bekleniyordu MEB yayınladı! İşte yeni müfredat taslağı
Milli Eğitim Bakanlığınca, tüm öğretim kademelerindeki zorunlu derslere ait 'Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli' yeni müfredat taslağı, 'https://gorusoneri.meb.gov.tr' adresinden kamuoyunun görüşüne sunuldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın