KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Ağustos 2026 Salı
°C

Küçükçekmece belediyesi'nden sağlık atağı!

Küçükçekmece çapında yürütülen ücretsiz sağlık taramaları son hız devam ediyor.

Küçükçekmece belediyesi`nden sağlık atağı!
22 OCAK 2009 PERŞEMBE 10:06
0
1215
0
AA aa
Küçükçekmece Belediye Başkanı Yeniay Küçükçekmecelilere bir müjde daha verdi.
MAKSAT SAĞLIK OLSUN

Küçükçekmeceli sağlığının değerini biliyor…  

Bizlere verilmiş en büyük hazine olan çocuklarımızın "sağlık ve önemi" konusunda bilinçlendirilmesi ve müreffeh bir toplumun yarınları haline getirilebilmesi için Küçükçekmece çapında yürütülen ücretsiz sağlık taramalarına geniş bir katılım sağlandı.

İlki 2005 yılında gerçekleştirilen ve her yıl geleneksel olarak düzenlenen ücretsiz sağlık taramalarında, ilçe okullarında öğrenim gören miniklerin ilk muayenesi ve olası hastalıkların teşhisi hedeflendi.

Uzman bir kadronun şekillendirdiği sağlık taramalarında, Küçükçekmece'deki ilköğretim okullarında öğrenim gören 110 bin Küçükçekmeceli öğrenci kontrolden geçirildi ve hastalıkları tespit edilerek ilaçları ücretsiz olarak dağıtıldı.

Küçükçekmece Belediyesi'nin ücretsiz sağlık taramaları sırasında tespit edilen negatif koşullar arasında kalp hastalıklarından, tedavi edilmediği takdirde kalıcı arızaya neden olacak rahatsızlıklara kadar çeşitli koşullar belirlendi. Devreye giren uzman doktorların da teşhisiyle rahatsızlığı belirlenen öğrenciler tedavi altına alındı.

Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay'ın da katıldığı uygulamalar sırasında Gökhan Tepe ve Cüneyt Arkın gibi değerli sanatçılarımız da öğrencileri yalnız bırakmadı.

"KÜÇÜKÇEKMECE HASTANELER BÖLGESİ OLACAK"

Uygulama sırasında insan yaşamında sağlığın önemine değinen Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, mevcut özel hastanelerin yanı sıra hizmete hazır hale gelen 400 yataklı SSK Halkalı (Kalp ve Damar Cerrahisi) hastanesi ve inşaatı bitmek üzere olan 544 yataklı TOKİ hastanesi ile ilçenin artık sağlık anlamında İstanbul çapında lider konuma geleceğini ifade etti.

Sağlık alanındaki 14 büyük yatırımla bu konuda etkin bir politika izleyen Küçükçekmece, inşaatı devam eden Yarımburgaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile de bu konumunu perçinlemek istiyor.

YAŞAM SEVİNCİ MERKEZİ'NDE SAĞLIK SEMİNERLERİ

Küçükçekmece Belediyesi, Yaşam Sevinci Merkezi'de 15 günlük periyotlar halinde konusunda uzman doktorların sunumuyla sağlık seminerleri düzenliyor.

Yardım amacıyla merkeze başvuran vatandaşların genel sağlık konularında bilgilendirilmesi amaçlanan seminerlerde uzman doktorlar kadınlara genel sağlık uygulamaları hakkında bilgi verdi. Toplumun sağlık konusunda bilinçleşmiş bireylerden oluşmasının gelecek nesillerin refahı açısından hatırı sayılır bir avantaj teşkil edeceğini vurgulayan uzmanlar, ilçe halkının seminerlere yoğun katılım göstermesinden de son derece memnun olduklarını vurguladı.




 
haber7
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.08.2026
13:54
Bingöl`de 5 firari yakalandı
Bingöl'de 5 firari yakalandı
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin 7-14 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirdiği çalışmalarda, çeşitli suçlardan kesinleşmiş hapis cezaları bulunan 5 kişi yakalanarak tutuklandı. Operasyonlarda uyuşturucu maddeler, kaçak sigara ve kenevir/skunk bitkileri de ele geçirildi.
17.08.2026
13:49
Bingöl Otogarı`nda yenileme çalışması
Bingöl Otogarı'nda yenileme çalışması
Bingöl Belediyesi, Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde kapsamlı bakım, onarım ve yenileme çalışması gerçekleştirecek. WC'lerden güvenlik kameralarına, çatıdan sulama sistemlerine kadar birçok alanda yenileme yapılacak.
17.08.2026
01:23
Bingöl`de iki araç çarpıştı: 1 yaralı
Bingöl'de iki araç çarpıştı: 1 yaralı
Bingöl merkez Berti Kavşağı-Sancak yolu istikametinde iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 kişi yaralandı. Yaralı, olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı.
17.08.2026
01:22
Çağlar, MHP İl Başkanlığına Adaylığını Açıkladı
Çağlar, MHP İl Başkanlığına Adaylığını Açıkladı
MHP Bingöl Merkez İlçe Önceki Dönem Başkanlarından Niyazi Çağlar, MHP Bingöl İl Başkanlığı kongresinde aday olduğunu açıkladı. Çağlar, adaylığının herhangi bir kişiye karşı olmadığını belirterek, teşkilatın birlik ve beraberliğini güçlendirmeyi hedeflediklerini söyledi.
17.08.2026
01:20
Bingöl Üniversitesi`nde finans eğitimine yeni dönem: Sanal Borsa Laboratuvarı açıldı
Bingöl Üniversitesi'nde finans eğitimine yeni dönem: Sanal Borsa Laboratuvarı açıldı
Borsa İstanbul'un destekleriyle Bingöl Üniversitesi bünyesinde kurulan Sanal Borsa Laboratuvarı, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Laboratuvar, öğrenci ve sektör profesyonellerine gerçek piyasa koşullarına uygun uygulamalı eğitim ve simülasyon imkânı sunacak.
17.08.2026
01:19
Hazarşah yolu çöplüğe döndü!
Hazarşah yolu çöplüğe döndü!
Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Hazarşah köyü yolunda yol kenarlarına ve uçurumlara bırakılan evsel atıklar, inşaat artıkları ve eski eşyalar tepki çekiyor. Vatandaşlar, çevre kirliliğine karşı temizlik ve etkin denetim istiyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın