KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Mayıs 2025 Cuma
°C

Kudüs ümmetin kalbidir

Bingöl’de bir araya gelen sivil toplum kuruluşları (STK), Mescid-i Aksa'nın İsrail askerleri tarafından işgal edilmesine tepki gösterdi.

Kudüs ümmetin kalbidir
21 TEMMUZ 2017 CUMA 22:03
0
1620
0
AA aa

Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu, Dörtyol Saat Kulesi önünde basın açıklaması yaparak, İsrail'in Mescid'i Aksa'daki ihlallerini protesto etti. Platform adına basın açıklamasını okuyan Sağlık-Sen Bingöl Şube Başkanı Bilal Arslan, İsrail'in Kudüs ve Mescid-i Aksa'ya olan saldırılarının arttığını ifade etti.

Arslan açıklamasında, "İslam coğrafyasındaki her işgalin, fitnenin ve terörün içinde olan ve şer odaklarının fikir babası, her birinde parmağı olan işgalci İsrail, son birkaç aydır barbarlığını ve vahşiliğini Kudüs ve Mescid-i Aksa merkezli daha da arttırdı. Ezanın yasaklanması, sokak ortasında, evlerinin önünde, mescit avlularında gün aşırı Filistinli Müslümanların şehit edilmesi, 1967'den bu yana ilk kez bu Cuma, Mescid-i Aksa'da Cuma'ya izin verilmemesi İsrail zulmünün giderek artan alçaklığına birkaç örnektir” dedi.

Müslümanların kardeş olduğuna vurgu yapan Arslan, “Biz Bingöllü Müslümanlar olarak İsrail terör devletine, ABD ve bilumum emperyalist güçlere ilan ediyoruz ki Filistin'den Suriye'ye, Mısır'dan Doğu Türkistan'a, Myanmar'dan Yemen'e kadar zalimlere karşı İslami kimlikleriyle onurla mücadele eden Müslüman kardeşlerimiz direnişlerinde yalnız değiller. 'Müslümanlar ancak kardeştirler' ilkesi bizim için her şeyden önemlidir. Siyonist İsrail'in Mescid-i Aksa, Kudüs ve Filistin'deki politikasının Müslümanların parçalanmışlığına endeksli olduğunun farkındayız. Siyonist İsrail'in topraklarımızdaki varlığının vebali tüm İslam ülkelerinindir. Bu küstahlıklar karşısında tüm hükümetler öncelikle Siyonist İsrail'le olan ilişkilerini kesmelidirler” ifadelerine yer verdi.

"ZAFER İNANANLARINDIR VE ZAFER YAKINDIR"

Arslan, "Sonuç olarak, inanıyoruz ki zafer inananlarındır ve zafer yakındır. Bütün dünya Müslümanları şunu artık anlamalıdır ki İslam ümmetinin huzuru ve kurtuluşu ancak birlik ve beraberlikte yani kardeşlik ve vahdettedir. Zaman, ümmetin özelde Ortadoğu'da ve dünyanın her tarafında çektiği çile ve ıstıraba 'Artık yeter!' demek için haykırma zamanıdır. Zaman, Haçlı ve Siyonist zihniyetinin dünyalık menfaatleri için Müslümanlara çektirdiğine yeter demenin zamanıdır." şeklinde konuştu.

Arslan, Türkiye'de bulunan İsrail Büyükelçiliği'nin kapatılması yönünde çağrıda da bulundu. Daha sonra kalabalık, yapılan duanın ardından dağıldı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
22.05.2025
20:24
Bingöllü aile kaza yaptı: 1 ölü, 3 yaralı
Bingöllü aile kaza yaptı: 1 ölü, 3 yaralı
Siirt'e gitmek üzere ticari taksiyle yola çıkan Bingöllü aile, Diyarbakır'ın Silvan ilçesi yakınlarında kaza yaptı. Başka bir aracın çarpması sonucu meydana gelen kazada anne hayatını kaybederken, baba, çocuk ve taksi şoförü yaralandı.
22.05.2025
16:44
Bingöl`de üreticilere 442 bin sebze fidesi dağıtıldı
Bingöl'de üreticilere 442 bin sebze fidesi dağıtıldı
Bingöl'de Sebze Üretiminin Geliştirmesi Projesi çerçevesinde üreticilere 442 bin sebze fidesi dağıtıldı. Coğrafi işaretli Guldar domatesinin yetiştirildiği köylerdeki çiftçilere de 50 bin adet Guldar domatesi fidesi verildi.
22.05.2025
16:30
'Bizim elimizdeki alınırken başkalarına fazlaca veriliyor!'
1971 depremi sonrası 1986'da Kiğı Çiçektepe'de yapılan deprem konutlarının 2015 depreminde ağır hasar gördüğünü ve 2024 Kasım'da yıktırıldığını aktaran Özaltun: 'Hak sahipliğimiz herhangi bir bilgi verilmeden iptal edilmiş. Biz oturacak ev bulamazken başka ailelere birden fazla konut veriliyor ve onlar da götürüp kiraya veriyor! Bu nasıl bir adalet? Kim koruyacak hakkımızı?'
22.05.2025
14:56
Bingöl`de ilkokul öğrencilerine `Deprem Gerçeği` Söyleşisi
Bingöl'de ilkokul öğrencilerine 'Deprem Gerçeği' Söyleşisi
Bingöl'de Ankara Büyükşehir Belediyesi İlkokulu öğrencilerine yönelik 'Bingöl'ün deprem gerçeği' konulu söyleşi gerçekleştirildi.
22.05.2025
14:32
Bingöl`deki şelale hayranlık uyandırıyor!
Bingöl'deki şelale hayranlık uyandırıyor!
Bingöl'ün Solhan ilçesinde kayayı oyarak süzülen doğa harikası şelalenin görüntüleri sosyal medyada büyük ilgi gördü!
21.05.2025
19:28
Bingöl`de lezzet dolu bir program
Bingöl'de lezzet dolu bir program
Bingöl'ün yöresel yemek ve tatlıları, Türk Mutfağı Haftası kapsamında sergilenip ikram edildi. Bingöl mutfağının doğal, ekonomik ve atıksız örnekleriyle haftaya katkı sunduklarını belirten Vali Usta, emeği geçenleri tebrik eti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın