KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
31 Aralık 2025 Çarşamba
°C

Kudüs'ün özgürlüğü için eller duaya açıldı

Kudüs`ün özgürlüğü için eller duaya açıldı
10 ARALIK 2017 PAZAR 21:03
0
2271
0
AA aa

Kudüs'ün özgürlüğü ve Müslümanların vahdeti için Merkez Ulu Cami'nde düzenlenen "dua" etkinliğine Bingöllüler yoğun ilgi gösterdi.

Kılınan Sabah Namazı ardından İlim Yayma Cemiyeti Bingöl Şube Başkanı Nihat Korlaelçi, özelikle Kudüs'ün ve dünya Müslümanların birlik ve beraberliği için dua yaptı.

Sabah namazı buluşması programına katılan İLKHA mikrofonuna konuşarak, özelikle Kudüs ve Müslümanların, İslam âleminin bulunduğu sıkıntılardan kurtulması için temennilerinde bulundular.

Kudüs'e yönelik ABD'nin şer planlarının bozulması için sabah namazında bir araya gelip dua ettiklerini söyleyen Mustazaflar Cemiyeti Bingöl Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Refik Alpaya, “Temennimiz, her yerdeki Müslümanların dualarında Kudüs ve sıkıntı içerisinde olan Müslümanlar için Allah'a yakarmalıdır. İslam âleminin dağınık olması hesabıyla ABD, İsrail bundan fırsat bilerek Kudüs üzerinden Müslümanları vurmaya başladılar. Müslümanların güçlü olması için bir araya gelip vahdet oluşturmaları gerekiyor. Müslümanlar bir araya gelip beraber hareket ederse Kudüs ve Müslümanların sorunları bitecek ümmet kurtulacaktır. Rabbim tüm Müslümanların kalplerini birleştirsin İnşallah.” ifadelerini kullandı. 

İlim Yayma Cemiyeti Bingöl Şube Başkanı Nihat Korlaelçi, şöyle konuştu: “Müslümanlar olarak içimiz yanıyor, kederliyiz. Bir zamanlar izzetli yaşarken, şu an zillette olmanın ağırlığı ve hüznü ağır geliyor. İsteğimiz sadece Müslümanların değil yeryüzünde yaşayan tüm insanların hidayette erdikten sonra kardeşçe mutlu bir şekilde yeryüzünü imar etmeleridir. Yeryüzünde kardeşliğin, adaletin, hakkın, hukukun ve özgürlüğün hâkim olmasını istiyoruz.”

Cihannüma Derneği Bingöl Temsilcisi Orhan Buğrahan da" Öncelikle Allah kıldığımız namazları ve yaptığımız ibadetleri ve duaları kabul buyursun. Ben inanıyorum ki bu yapılan dualar kaderi değiştirecek boyutta içten yapılan dualardır. Geçen cuma günü Bingöl'de bizlere yakışır bir şekilde Kudüs için yapılan basın açıklaması bir miting havasında yapıldı. Bu durum Müslümanların ve Anadolu insanın samimiyetini gösteriyor. Yürekten yapılan duaların, Ortadoğu coğrafyasında, Kudüs ve Filistin'de ve mazlum coğrafyalardaki tüm Müslümanların kaderinin değiştirilebileceğine inanıyorum. Allah yaptıklarımızı kabul buyursun.” diye konuştu. (İLKHA)

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
30.12.2025
15:24
Yılmaz:
Yılmaz: 'Terörsüz Türkiye, çok daha güçlü bir Türkiye demektir'
AK Parti Bingöl Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Bingöl'de yaptığı konuşmada terör yapılanmalarının dış güçler tarafından araç olarak kullanıldığını belirterek, 'Terörsüz Türkiye, güçlü ve huzurlu bir geleceğin anahtarıdır' dedi.
30.12.2025
14:59
Hisarcıklıoğlu`na Fahri Hemşehrilik Beratı
Hisarcıklıoğlu'na Fahri Hemşehrilik Beratı
Bingöl Belediye Meclisi'nin oy birliğiyle aldığı karar doğrultusunda, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'na Fahri Hemşehrilik Payesi ve Beratı verilmesi kararlaştırıldı. Kararın ardından, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Dr. Cevdet Yılmaz'ın teşrifleriyle düzenlenen törenle paye ve berat takdim edildi.
30.12.2025
14:29
'Korsan emlakçılar piyasayı manipüle ediyor'
Mülk ve kira fiyatlarındaki kontrolsüz artışların korsan emlakçılardan kaynaklandığını belirten Tüm Emlakçılar Derneği Bingöl Başkanı Serhat Bukan, yetki belgesi olmayan kişilerin sektöre verdiği zarara dikkat çekerek; 'Bu meslekle ilgisi olmayan şahıslar hem vatandaşları mağdur ediyor hem de mesleğimizi yıpratıyor' dedi.
30.12.2025
14:04
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz:
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: 'Türkiye, belirsizlikler ortasında istikrar adası'
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Bingöl'de yaptığı konuşmada Türkiye'nin küresel belirsizliklere rağmen büyümesini sürdürdüğünü belirterek, 'Savaşların ve çatışmaların ortasında istikrarla yoluna devam eden bir Türkiye var' dedi. Yılmaz, Türkiye ekonomisinin bu yıl 1,5 trilyon doları aşacağını, enflasyonda ise 2027'de tek haneli rakamların hedeflendiğini söyledi.
30.12.2025
13:26
Bayraktar, Kadın Meclisi`nin Kitap Atölyesinde Okurlarla Buluştu
Bayraktar, Kadın Meclisi'nin Kitap Atölyesinde Okurlarla Buluştu
Bingöl Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından Turhan Kitap-Kırtasiye'de düzenlenen Kitap Atölyesi programında Gazeteci Yazar Hakim Bayraktar, Aşkın Sağı Solu adlı romanı üzerine söyleşide bulundu ve kitaplarını imzaladı.
30.12.2025
12:23
Bingöl`de Mesleki Yarışmalara Selahaddin Eyyubi Damgası
Bingöl'de Mesleki Yarışmalara Selahaddin Eyyubi Damgası
2025–2026 Mesleki Yarışmaları Bingöl il finallerinde Kur'an-ı Kerim, hafızlık, ezan ve hutbe okuma dallarında Selahaddin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, lise ve ortaokul kategorilerinin tamamında dereceler elde ederek Bingöl'ü bölge finallerinde temsil etme hakkı kazandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın