KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Ocak 2026 Cumartesi
°C

Kültür günleri başladı

Bingöl Belediyesi tarafından düzenlenen ve Bingöl Valiliği, Bingöl Üniversitesi, Bingöl İl Kültür Turizm Müdürlüğü tarafından desteklenen ‘Bingöl Kültür Günleri’ Programı Bingöl Üniversitesi Kongre Merkezi’nde başladı.

Kültür günleri başladı
05 KASIM 2016 CUMARTESİ 05:48
0
1941
0
AA aa

Gazeteci, yazar, milletvekili, bürokrat, araştırmacı ve sosyal medya uzmanlarından oluşan 45 kişilik ekibin katımıyla organize edilen etkinliğin ilk ayağına, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, AK Parti Bingöl Milletvekili Enver Fehmioğlu, Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Bingöl Üniversitesi Rektörü İbrahim Çapak, kurum müdürleri, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Programda konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, Diyarbakır'da gerçekleştirilen terör saldırısını kınadı.

Yılmaz, “Maalesef bazı acı hadiseler yaşıyoruz. Diyarbakır'da sivil vatandaşlar içerisinde patlatılan bir bomba sonucunda, polislerimiz, güvenlik güçlerimiz, sivil vatandaşlarımız hayatlarını kaybettiler, şehit oldular. Şehitlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bu alçakça terör eylemlerinin son bulmasını temenni ediyorum, bunu yapanları da lanetliyorum. Adeta çukur siyasetine prim vermeyen, 15 Temmuz hain darbe girişimlerine prim vermeyen halkı cezalandırma anlayışı içerisinde yapılan bu eylemlerin hiçbir sorun üretmeyeceğini, tam aksine halkımızın bu girişimlere karşı azmini, direnişini daha da artıracağını ifade etmek istiyorum” dedi.

“Devlet, millet el ele İnşallah bu girişimlere karşı mücadelemizi sürdüreceğiz.” Diyen Yılmaz, şunları söyledi: “Türkiye demokratik bir ülke, gelişen, kalkınan bir ülke. Değişik görüşmelerimiz, farklı siyasi görüşlerimiz olabilir. Bu gayet normal, hepimiz birbirimize benzesek dünya çok çekilmez bir yer olurdu. Elbette farklı olacağız, dillerimiz, fikirlerimiz farklı olacak ama bir taraftan da insan olduğumuzu ve bir takım değerle hareket etmemiz gerektiğini unutmayacağız. Hiçbir kutsalı olmayan, hiçbir değeri olmayan hareketlerin, özellikle de bu bölgemize, bu topraklara hiç yakışmadığını ifade etmek istiyorum. Bu topraklar, insanlığa kutsalı, değeri öğreten topraklardır. Bu topraklarda hiçbir değer tanımadan, insanları hedef haline getirenlerin bu topraklara ait olmadığını da ifade etmek istiyorum. Uluslararası güç odaklarının maşası haline gelmiş olan, kendi içinde bulunduğu toprağa yabancılaşmış, geçmişten getirdiği hiçbir değeri bugüne taşıyamayan köksüz hareketlerin zaman içerisinde yok olup gideceğini ifade etmek istiyorum. Bir taraftan da şunu ifade etmek istiyorum, her terör eylemi aynı zamanda bir propaganda eylemidir. Terörün, şiddetin, gündemimizi de işgal etmesine müsaade etmemeliyiz. Terör eylemleriyle bütün hayatımızı, gündemimizi istila etmeye çalışanlara karşı biz değerlerimizi, kültürümüzü ve bu topraklara ait olan tarihi birikimimizi yeniden dirilterek, geleceğe yürümeliyiz. Bu anlamda bu kültür günlerinin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bingöl'e uzaktan yakından birçok insanın gelmesi, çok çok değerli ve anlamlı, herkese yürekten teşekkür ediyorum.”

KÖŞGER: “BAHARIN MÜJDECİSİ GİBİ GELİYOR”

Programda konuşan Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, ise kültürel faaliyetleri baharın müjdecisi olarak gördüğünü söyledi.

Vali Köşger, “Tertip edilen bu program her kadar mevsim sonbahardan kışa evrilmekteyse de bana baharın müjdecisi gibi geliyor. Dışarında fırtınalar kopmaktadır, kar, buz, don iklimseldir ancak karın altında toprak yeni şeyleri gebe olmanın sancısıyla kabarmakta, içindeki tohumlar çatlamak için sabırsızlanmaktadır. Bugün coğrafyamızın etrafı fırtınalar, kan gölleri, sıkıntılar bizleri donduran ayazlar ve soğuklarla istila edilmiş durumda. Ancak yine coğrafyamızın göbeğinde, Anadolu'da, Mezopotamya'nın ortasında Bingöl'de bir bahar müjdesi gibi alttan alta, bir medeniyet inşasının bir baharın bizim medeniyetimizin sokaklarında gül alınıp, gül satılan gülün gül ile tartıldığı bir medeniyetin müjdecisi gibi bir bahar gelmekteymiş gibi değerlendiriyorum kültür günlerini. İstanbul'dan, Ankara'dan böyle meltem esintileriyle gelen akademisyen, sosyolog, toplum bilinci ve her birini çağrı iletişim araçlarından tanıdığımız üstatlarımızı burada aramızda görmek bana bahar müjdesi gibi geliyor. Hepsine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

BARAKAZİ: “BİLGİ BİRÇOK FİZİKİ YATIRIMDAN DAHA ÖNEMLİ”

Bilgi, aydınlanma, fikir gibi kavramların birçok fiziki yatırımdan çok daha önemli olduğunu ifade eden Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi ise, “Kültür Günleri etkinliği kapsamında çok değerli misafirleri ağırlıyoruz. Uzak diyarlardan kentimize geldiler. Batıdan gelerek bizleri yalnız bırakmadıkları için, Bingöl'ü gönülleri hissettikleri için değerli konuklarımıza çok teşekkür ediyorum. Böylesi bir etkinlikte bizleri yalnız bırakmayarak, destek veren herkese teşekkür ediyorum. Üniversitemiz ile birlikte ileride daha yoğun, daha seviyeli daha Bingöl'ün dağarcığına ciddi katkı sağlayacak kültürel faaliyetleri devam ettireceğiz. Kültür günlerinin Bingöl'e ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

ÇAPAK: “KÜLTÜR GÜNLERİ FAALİYETLERİ BİZİM İÇİN SON DERECE ÖNEMLİ”

Kültürel faaliyetlere ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyduğunu belirten Bingöl Üniversitesi Rektörü İbrahim Çapak da, “Kültür günleri faaliyetleri bizim için son derece önemli. Üniversite olarak yaptığımızın faaliyetlerin bir parçası olduğu için kültürel faaliyetleri son derece önemsiyoruz. Bu kültürel faaliyetleri, öğrencilerimizin ikinci bir üniversitesi olarak görüyoruz. Çünkü sadece derslerle eğitimin çok faydalı olmadığının kanaatindeyiz. Gençleri sadece derslerle yetiştirmemizin çok fazla faydalı olmadığının kanaatindeyiz. İkinci bir üniversite olarak bu faaliyetleri devam ettirmemiz gerekiyor” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu'nun Başdanışmanı Cihannüma Derneği Başkanı Mustafa Şen ve Araştırmacı Ömer Yılmaz, sazlı sözlü türküler okuyarak katılımcılara keyif dolu anlar yaşattı.

Program, Habertürk Tv Koordinatörü Yavuz Yaman, Sosyal Medya Uzmanları Said Ercan ve Mehmet Tahir Hatipoğlu tarafından verilen ‘Yeni medya dili; sosyal, dijital ve internet medyası' sunum ve paylaşımlarıyla sona erdi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.01.2026
11:35
Bingöl Firmasına Ait Yolcu Otobüsü Kaza Yaptı: 9 Yaralı
Bingöl Firmasına Ait Yolcu Otobüsü Kaza Yaptı: 9 Yaralı
Yetkililer, bölgede buzlanmanın etkili olduğunu belirterek sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı. Kazaya ilişkin inceleme başlatıldı.
10.01.2026
11:32
Yoğun kar geçit vermedi! Ekipler seferber oldu
Yoğun kar geçit vermedi! Ekipler seferber oldu
Yoğun kar nedeniyle yolda mahsur kalan ambulanslar, hızlı müdahaleyle yeniden hareket ettirildi; ekipler sağlık hizmetlerinin aksamaması için seferber oldu.
10.01.2026
01:04
Bingöl Basın Konseyi`nden Gazeteciler Günü Programı
Bingöl Basın Konseyi'nden Gazeteciler Günü Programı
Kentin hafızasını taşıyan yerel basının zor koşullara rağmen görevini sürdürdüğüne dikkat çekilen programda Başkan Arıkan, Vali Ahmet Hamdi Usta'ya Belediye Meclisi kararıyla 'Fahri Hemşehrilik Beraatı' verileceğini duyurdu.
09.01.2026
23:51
Ormangören:
Ormangören: 'Yerel basın kentin aynasıdır'
Yerel basının imkânsızlıklar içinde dahi kentin gerçeklerini görünür kılmaya devam ettiğini belirterek basın emekçilerine teşekkür eden DEM Parti İl Eş Başkanı Sedat Ormangören, Bingöl'de zor koşullarda çalışan gazetecilerin kentin hafızasını taşıyan önemli bir görev üstlendiğini vurguladı.
09.01.2026
23:38
Bingöl`de hırsızlık yapan şüpheli tutuklandı
Bingöl'de hırsızlık yapan şüpheli tutuklandı
Bingöl'de hırsızlık yapan ve polis ekipleri tarafından yakalanan şüpheli, sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.
09.01.2026
13:23
Bingöl`de eğitime ara
Bingöl'de eğitime ara
Bingöl'de etkili olan kar yağışı nedeniyle eğitime yarım gün ara verildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın