KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Temmuz 2026 Pazartesi
°C

Kültür'de toz isyanı!

Altyapı çalışmaları sırasında birçok kez eylemlere sahne olan Kültür Mahallesi, bu kez daha sert bir tepkiye tanıklık etti. Baburoğlu Caddesi’ni tümüyle taşlarla kapatan semt sakinleri, toz yutmaktan bıktıklarını belirtip belediyeyi göreve çağırdılar.

Kültür`de toz isyanı!
20 TEMMUZ 2013 CUMARTESİ 00:29
0
2627
2
AA aa

Altyapı çalışmalarının devam ettiği Bingöl'de son dönemlerde artan protestolara bir yenisi eklendi. Daha önce de protestolara sahne olan Kültür Mahallesi Baburoğlu Caddesi (Askerlik Şube mevkii), önceki gün akşam saatlerinde semt sakinlerinin yolu taşlarla doldurmalarıyla araç trafiğine kapatıldı.

Kadınların girişimleri, çocukların da yardımıyla taşlarla doldurulan caddede araç trafiği sağlanamazken, protestoyu haber alan belediye ekipleri bölgeye intikal etti ancak kadınlar yolun açılmasına izin vermediler. İş makinasının geçişine izin vermeyen kazınlar, yola kurdukları barikatların kaldırılmasına müsaade etmediler.

Altyapı çalışmaları nedeniyle toz dumana katlandıklarını ancak aradan geçen onca zamana karşın üstyapı çalışmalarının başlatılmadığını belirten kadınlar: “Aylardır toz dumanla boğuşuyoruz. Kapımızı, penceremizi açamıyoruz. Her gün toz yutmaktan nefes alamaz hale geldik. Sulama yapılmıyor, yollarımız yenilenmiyor. Alt tarafta birkaç kilitli parke taşı koyup göz boyuyorlar. Artık tahammülümüz kalmadı. Yolumuzu tez zamanda yapmazlarsa daha büyük protestolara başvuracağız. Belediye Başkanı halk olarak bizi düşünmüyorsa bizler de onu düşünmeyeceğiz” dediler.

SUSUZLUK ÇİLESİ SÜRÜYOR

Şehir merkezinde halkın büyük oranda tepki gösterdiği tozlu yol manzaralarının yanı sıra içme suyunda da ciddi sıkıntılar yaşandığı bildiriliyor. Özellikle depo bulunmayan binalarda kiracı olarak ikamet eden vatandaşlar: “Su üçüncü dördüncü katlara çıkmıyor. Belediye suyun yetersiz geldiğini savunuyor, ev sahipleri de depo yapmaya yanaşmıyor. Belediyenin su deposu kurma zorunluluğu getirmesi lazım” dediler.

Birçok mahallede ise sular belirli saatlerde akıyor. Su bulamadıkları için büyük sıkıntılar yaşadıklarını bildiren vatandaşlar: “Ramazan ayında yaşadığımız bu sıkıntılar için söyleyecek söz bulamıyoruz. Memleketin her yerinden su fışkırıyor ama bizler içecek su bulamıyoruz” diyerek tepkilerini dile getiriler. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
abdullah polat (@Misafir_14578)
20 Temmuz 2013 Cumartesi 18:39
hani bu haber sitesinde organize olarak bdp ve kürtlere hakaret eden organize bi grup var kürt lerle ilgili her habere eleştiri yapmayı bildiginiz gibi bu sorunlara neden eleştiri yapmıyorsunuz..bingölde kardeşi kardeşe bırakacağınıza bingölü cöplüğe ceviren rantcılardan hesap sorsanız..tabi işinize gelmez cünkü onlardan gelen menfaatinizin bozulmasını istemezsiniz
hakan ok (@Misafir_14568)
20 Temmuz 2013 Cumartesi 03:43
yaklaşık iki yıldır alt yapı denilen çalışmalar çok ağır işlemektedir.artık bingöl halkının sabrı kalmadı.toz yutmaktan hastalıklar ortaya çıkacak.bingöl halkı bu belediyecilik anlayışını hak etmiyor
06.07.2026
17:52
Bingöl`de yol ve kaldırımlarda kapsamlı yenileme
Bingöl'de yol ve kaldırımlarda kapsamlı yenileme
Bingöl Belediyesi, 2026 yılı yatırım programı kapsamında 42 bin tonu aşkın BSK asfalt uygulaması ve 26 bin metrekareyi bulan parke-bazalt kaldırım çalışmasıyla şehir genelinde yol ve kaldırımları yeniliyor. Ayrıca bazı bölgelerde dekoratif aydınlatmalar da yapılacak.
06.07.2026
17:37
Sosyal yardım ödemelerine zam
Sosyal yardım ödemelerine zam
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, temmuz ayı memur maaş katsayısındaki artışla birlikte sosyal yardım ödemelerinin de yükseltildiğini açıkladı. Yaşlı aylığı, engelli aylıkları, evde bakım yardımı, SED desteği ve koruyucu aile ödemeleri yeni tutarlar üzerinden hesaplara yatırılacak.
06.07.2026
17:33
Bingöl`de seyir halindeki hafif ticari araç alevlere teslim oldu
Bingöl'de seyir halindeki hafif ticari araç alevlere teslim oldu
Bingöl-Diyarbakır kara yolunda seyir halindeyken henüz bilinmeyen bir nedenle alev alan hafif ticari araç, itfaiye ekiplerinin müdahalesine rağmen kullanılamaz hale geldi. Araçta bulunan 2 kişinin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
06.07.2026
14:09
Bingöl`de Yaz Kur`an Kursları kapılarını açtı
Bingöl'de Yaz Kur'an Kursları kapılarını açtı
Bingöl'de Yaz Kur'an Kursları başladı. Kurs ziyaretinde bulunan İl Müftü Vekili Bayram Öztürk, çocukların kurslarda yalnızca dini bilgi edinmeyeceğini, aynı zamanda güzel ahlak, paylaşma, sevgi, saygı ve kardeşlik değerlerini de yaşayarak öğreneceklerini söyledi.
06.07.2026
12:46
Jandarmadan Bir Haftada 24 Operasyon! 4 hükümlü yakalandı!
Jandarmadan Bir Haftada 24 Operasyon! 4 hükümlü yakalandı!
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı'nın 26 Haziran-3 Temmuz 2026 tarihleri arasında yürüttüğü çalışmalarda, çeşitli suçlardan kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 kişi yakalanarak cezaevine gönderildi. Operasyonlarda uyuşturucu madde, kaçak sigara, tarihi eser niteliğinde değerlendirilen yüzükler ve çok sayıda kök kenevir ele geçirildi.
06.07.2026
12:38
Drift ve makas atanların ehliyeti iptal edilecek
Drift ve makas atanların ehliyeti iptal edilecek
TBMM'ye sunulan torba kanun teklifinde, aday sürücülere yönelik trafik cezalarının ağırlaştırılması öngörülüyor. Teklif yasalaşırsa drift yapan, makas atan ve geçiş üstünlüğü bulunan araçlara yol vermeyen aday sürücülerin ehliyetleri kalıcı olarak iptal edilecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın