KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Ağustos 2025 Çarşamba
°C

Kültürümüze hep birlikte sahip çıkacağız

BİNHAD’ın düzenlediği program katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, sorunlarını dinlediği antrenörlere destek verilmesi talimatını verirken, kültürümüzün önemli bir parçası olan halkoyunlarının gelişimi için tüm kurum ve kuruluşların hassasiyet içinde olmasını da istedi.

Kültürümüze hep birlikte sahip çıkacağız
25 ARALIK 2016 PAZAR 22:00
0
1821
0
AA aa

Bingöl'ün folklorun gelişmesi ve gelecek nesillere doğru aktarılması alanında önemli çalışmaları bulunan Bingöl Halkoyunları Araştırma Derneği (BİNHAD), düzenlediği programda AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi'yi konuk etti.

AK Parti İl Başkanı Yılmaz Seven, İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Erdal Arıkan, SGK İl Müdürü Muzaffer Çakar, AK Parti Kadın Kolları İl Başkanı Selma Dursun ve birçok misafirin ağırlandığı ve yöresel yemek ikramlarının yapıldığı programda dernek çalışmaları hakkında bilgi veren BİNHAD Başkanı Hakim Değişgeç, bu alanda karşılaşılan sorunlara ve duyulan bazı ihtiyaçlara da değindi.

Dernek faaliyetlerinin ağırlıklı olarak halkoyunları alanında yürütüldüğünü ancak istenilen başarının yakalanmasının önündeki engellerden en büyüğünün “usta öğretici görevlendirme süresi” olduğunu ifade eden Değişgeç, müzisyen ücretleri, bölge ve final yarışmalarına gidişlerdeki sorunları da paylaştı.

SODES kapsamında dernek merkezinin yenilenip önemli bir ihtiyaca cevap verecek kapasiteye ulaştığını da vurgulayan Değişgeş, desteklerinden ötürü AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz'a teşekkür etti. Değişgeç ayrıca, yarışmalardaki sıkıntıların çözümünde her daim desteğini sunan Belediye Başkanı Yücel Barakazi'ye de teşekkür etti.

Dernek onursal Başkanı Ahmet Caf da, derneğin daha iyi noktalara gelmesinde her daim destek gördüklerini dile getirip Yılmaz'a teşekkür etti. Belirli bazı sıkıntıların da el birliğiyle çözülebileceğine inandıklarını ifade eden Caf, folklorik değerlerin yaşatılması için tüm kurumların hassasiyet göstermesini beklediklerini sözlerine ekledi.

ANTRENÖRLER SORUNLARINI PAYLAŞTILAR

Halkoyunları antrenörleri de, gerek kulüpler, gerekse okullardaki halkoyunları çalışmaları sırasında karşılaştıkları sıkıntıları bire bir dile getirdiler. Görevlendirme sürelerinin kısa oluşundan dolayı sporcu yetiştirmede ciddi sorunlar yaşandığını dile getiren antrenörler, ilgili kurum tarafından bu alana biraz daha fazla ilgi gösterilmesi, okullardaki kıyafet sorunlarının giderilmesi, okul idarecilerinin halkoyunlarına yeterli ilgiyi göstermesi ve benzeri sorunlarını aktararak çözüm noktasında destek istediler.

BAŞKAN BARAKAZİ'DEN DESTEK SÖZÜ

Halkoyunları alanındaki müzisyen ihtiyacı ve sorunları için destek vereceğini beyan eden Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi; “Bu alanda gerekli desteği sunacağız. Halkoyunları, kültürümüzün en önemli parçalarından biridir. Yaşamak ve yaşatmak için gerekli desteği sunacağız” dedi.

YILMAZ, GEREKLİ DESTEĞİN SUNULMASINI İSTEDİ 

Dernek yetkilileri ve antrenörlerden sorunları dinleyen ve antrenörlerin görevlendirme sürelerinin uzatılmasıyla ilgili talepleri hakkında İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin'den bilgi alan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, gerekli ilgi ve desteğin sunulmasını istedi.

Yarışmalarda başarı gösteren ve ilk 5'e girenlerin takımların antrenörlerinin görev sürelerinin uzatılmasını da isteyen Yılmaz; “Gençlerimize yardımcı olalım. Tabi sadece Milli Eğitim değil, diğer kurumların da destek sunması, işadamlarının, sivil toplum örgütlerinin de bu alanda bir sahiplenme duygusu içerisinde olması gerekiyor. Belediye Başkanımız önemli bir sorunu giderme sözünü verdi. Bizler de gerekli yerlere destek verilmesi talebini ileteceğiz. BİNHAD, Bingöl'de güzel hizmetleri olan bir kuruluş. İnşallah bizler de elimizden geldiğince gerekli desteği sunacağız, kültürümüze, folklorümüze hep birlikte sahip çıkacağız” dedi.

SPOR BÜTÇESİ ARTTIRILACAK

Okullardaki kıyafet sorunun İl Özel İdaresi'nin spor bütçesi kapsamında karşılanması talebine de sıcak bakan Yılmaz, bütçenin dar tutulduğu bilgisi üzerine de “Spor kulüplerimize daha fazla destek olmak, sporcularımızın yarışmalardaki sıkıntılarını minimize etmek için spor bütçesini arttıracağız. Bu konuda gerekli girişimleri de en kısa sürede yapacağız” dedi.

“YÖRESEL YEMEKLERİMİZİ DE UNUTTURMAYALIM”

İkram edilen yöresel yemeklere değinip bu yemeklerin daha da yaygınlaştırılması, unutulmayan lezzetler olarak özel zamanlarda öne çıkarılmasını da isteyen Yılmaz, ayrıca BİNHAD'daki geçmişte kullanılan yaşam malzemelerinin ve el işlemesi ürünlerin sergilendiği müze tarzındaki alanın içerik olarak daha da genişletilmesini istedi.

Davet için teşekkürlerini paylaşan Yılmaz, ilerleyen zamanlarda yeniden bir araya gelme temennisini de ifade ederek dernekten ayrıldı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.08.2025
03:42
Resmî Gazete`de yayımlandı! Bingöl`ün kültür ve tarihine ışık tutacak çalışmalara öncülük edecek
Resmî Gazete'de yayımlandı! Bingöl'ün kültür ve tarihine ışık tutacak çalışmalara öncülük edecek
'Bingöl Üniversitesi Bingöl Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği' Resmî Gazete yayımlandı. 'Merkezin Görevleri' kısmında, Bingöl'ün tarihi, kültürü, ekonomisi konularında geniş çalışma olanakları yer alıyor.
20.08.2025
03:41
Hastanelerde QR kodla temizlik bildirimi
Hastanelerde QR kodla temizlik bildirimi
Sağlık Bakanlığı, tuvalet ve asansör gibi ortak alanların temizliğini hızlandırmak için QR kodlu 'anında bildirim' uygulamasını tüm hastanelerde yaygınlaştırıyor.
20.08.2025
03:40
Otomobil takla attı: 6 yaralı
Otomobil takla attı: 6 yaralı
Bingöl-Elâzığ yolunda otomobilin takla atması sonucu meydana gelen kazada, 6 kişi yaralandı.
20.08.2025
03:40
MEB`den 13 maddelik yasaklar listesi
MEB'den 13 maddelik yasaklar listesi
Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), 2025-2026 eğitim öğretim yılına ilişkin yeni genelgeyi yayımlayarak, okullar ve öğretmenler için uygulanacak yasak ve kısıtlamaları duyurdu. Kayıt ücreti yasağı, Kaynak kitap yasağı, Cep telefonu yasağı, Sınav hazırlık kursları ve dahası…
20.08.2025
03:39
Seçmeli Dersler Bu Kriterlere Göre Tercih Edilecek
Seçmeli Dersler Bu Kriterlere Göre Tercih Edilecek
Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), 2025-2026 Eğitim ve Öğretim Yılı İş ve İşlemler Belgesini yayımladı. Yeni eğitim yılı öncesinde hazırlıklar sürerken, öğrencilerin seçeceği seçmeli derslerle ilgili yeni kriterler duyuruldu.
20.08.2025
03:38
Araçlara kamera ve takip sistemi zorunluluğu
Araçlara kamera ve takip sistemi zorunluluğu
Resmî Gazete'de yayımlanan yönetmelik değişikliğiyle, yönetmelik kapsamındaki araçlarda araç takip sistemi, iç ve dış kamera, kayıt cihazı ve acil durum butonu bulundurulması artık zorunlu oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın