KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Mayıs 2025 Cuma
°C

Kültürümüze hep birlikte sahip çıkacağız

BİNHAD’ın düzenlediği program katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, sorunlarını dinlediği antrenörlere destek verilmesi talimatını verirken, kültürümüzün önemli bir parçası olan halkoyunlarının gelişimi için tüm kurum ve kuruluşların hassasiyet içinde olmasını da istedi.

Kültürümüze hep birlikte sahip çıkacağız
25 ARALIK 2016 PAZAR 22:00
0
1785
0
AA aa

Bingöl'ün folklorun gelişmesi ve gelecek nesillere doğru aktarılması alanında önemli çalışmaları bulunan Bingöl Halkoyunları Araştırma Derneği (BİNHAD), düzenlediği programda AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi'yi konuk etti.

AK Parti İl Başkanı Yılmaz Seven, İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Erdal Arıkan, SGK İl Müdürü Muzaffer Çakar, AK Parti Kadın Kolları İl Başkanı Selma Dursun ve birçok misafirin ağırlandığı ve yöresel yemek ikramlarının yapıldığı programda dernek çalışmaları hakkında bilgi veren BİNHAD Başkanı Hakim Değişgeç, bu alanda karşılaşılan sorunlara ve duyulan bazı ihtiyaçlara da değindi.

Dernek faaliyetlerinin ağırlıklı olarak halkoyunları alanında yürütüldüğünü ancak istenilen başarının yakalanmasının önündeki engellerden en büyüğünün “usta öğretici görevlendirme süresi” olduğunu ifade eden Değişgeç, müzisyen ücretleri, bölge ve final yarışmalarına gidişlerdeki sorunları da paylaştı.

SODES kapsamında dernek merkezinin yenilenip önemli bir ihtiyaca cevap verecek kapasiteye ulaştığını da vurgulayan Değişgeş, desteklerinden ötürü AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz'a teşekkür etti. Değişgeç ayrıca, yarışmalardaki sıkıntıların çözümünde her daim desteğini sunan Belediye Başkanı Yücel Barakazi'ye de teşekkür etti.

Dernek onursal Başkanı Ahmet Caf da, derneğin daha iyi noktalara gelmesinde her daim destek gördüklerini dile getirip Yılmaz'a teşekkür etti. Belirli bazı sıkıntıların da el birliğiyle çözülebileceğine inandıklarını ifade eden Caf, folklorik değerlerin yaşatılması için tüm kurumların hassasiyet göstermesini beklediklerini sözlerine ekledi.

ANTRENÖRLER SORUNLARINI PAYLAŞTILAR

Halkoyunları antrenörleri de, gerek kulüpler, gerekse okullardaki halkoyunları çalışmaları sırasında karşılaştıkları sıkıntıları bire bir dile getirdiler. Görevlendirme sürelerinin kısa oluşundan dolayı sporcu yetiştirmede ciddi sorunlar yaşandığını dile getiren antrenörler, ilgili kurum tarafından bu alana biraz daha fazla ilgi gösterilmesi, okullardaki kıyafet sorunlarının giderilmesi, okul idarecilerinin halkoyunlarına yeterli ilgiyi göstermesi ve benzeri sorunlarını aktararak çözüm noktasında destek istediler.

BAŞKAN BARAKAZİ'DEN DESTEK SÖZÜ

Halkoyunları alanındaki müzisyen ihtiyacı ve sorunları için destek vereceğini beyan eden Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi; “Bu alanda gerekli desteği sunacağız. Halkoyunları, kültürümüzün en önemli parçalarından biridir. Yaşamak ve yaşatmak için gerekli desteği sunacağız” dedi.

YILMAZ, GEREKLİ DESTEĞİN SUNULMASINI İSTEDİ 

Dernek yetkilileri ve antrenörlerden sorunları dinleyen ve antrenörlerin görevlendirme sürelerinin uzatılmasıyla ilgili talepleri hakkında İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin'den bilgi alan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, gerekli ilgi ve desteğin sunulmasını istedi.

Yarışmalarda başarı gösteren ve ilk 5'e girenlerin takımların antrenörlerinin görev sürelerinin uzatılmasını da isteyen Yılmaz; “Gençlerimize yardımcı olalım. Tabi sadece Milli Eğitim değil, diğer kurumların da destek sunması, işadamlarının, sivil toplum örgütlerinin de bu alanda bir sahiplenme duygusu içerisinde olması gerekiyor. Belediye Başkanımız önemli bir sorunu giderme sözünü verdi. Bizler de gerekli yerlere destek verilmesi talebini ileteceğiz. BİNHAD, Bingöl'de güzel hizmetleri olan bir kuruluş. İnşallah bizler de elimizden geldiğince gerekli desteği sunacağız, kültürümüze, folklorümüze hep birlikte sahip çıkacağız” dedi.

SPOR BÜTÇESİ ARTTIRILACAK

Okullardaki kıyafet sorunun İl Özel İdaresi'nin spor bütçesi kapsamında karşılanması talebine de sıcak bakan Yılmaz, bütçenin dar tutulduğu bilgisi üzerine de “Spor kulüplerimize daha fazla destek olmak, sporcularımızın yarışmalardaki sıkıntılarını minimize etmek için spor bütçesini arttıracağız. Bu konuda gerekli girişimleri de en kısa sürede yapacağız” dedi.

“YÖRESEL YEMEKLERİMİZİ DE UNUTTURMAYALIM”

İkram edilen yöresel yemeklere değinip bu yemeklerin daha da yaygınlaştırılması, unutulmayan lezzetler olarak özel zamanlarda öne çıkarılmasını da isteyen Yılmaz, ayrıca BİNHAD'daki geçmişte kullanılan yaşam malzemelerinin ve el işlemesi ürünlerin sergilendiği müze tarzındaki alanın içerik olarak daha da genişletilmesini istedi.

Davet için teşekkürlerini paylaşan Yılmaz, ilerleyen zamanlarda yeniden bir araya gelme temennisini de ifade ederek dernekten ayrıldı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.05.2025
17:20
Bingöl`de Gençlik Spor`a 5 geçici işçi alınacak
Bingöl'de Gençlik Spor'a 5 geçici işçi alınacak
TYP kapsamında Bingöl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nde istihdam edilmek üzere 5 geçici işçi alınacak. Başvurular 20 Mayıs'ta başlıyor. Katılım şartları ve kura detayları ise şöyle;
15.05.2025
17:39
Bingöl`de yabancı uyruklu hırsız deport edildi
Bingöl'de yabancı uyruklu hırsız deport edildi
Bingöl'de bir bank üzerinde unutulan telefonu çalan yabancı uyruklu şahıs, polis tarafından tespit edilerek yakalandı. Vatandaşın zararı karşılatılırken, şahıs, İl Göç Müdürlüğü tarafından alınan karar ile ülkeden deport edildi.
15.05.2025
16:37
Bingöl Engelliler Platformu Kuruldu
Bingöl Engelliler Platformu Kuruldu
Bingöl'de farklı kategorilerde çalışma sürdüren engelli dernekleri bir araya gelerek platform oluşturdu. Platform başkanlığına Bingöl Engelliler Spor Kulübü Başkanı Mücahid Korkutata getirildi.
15.05.2025
14:25
Liselere yeni ders geldi: Not verilmeyecek…
Liselere yeni ders geldi: Not verilmeyecek…
Millî Eğitim Bakanlığı 12 yıllık zorunlu eğitim tartışmaları sürerken liselerle ilgili dikkat çeken bir karara daha imza attı. Lise son sınıf öğrencilerinin akademik başarısını artırmak ve üniversiteye hazırlık sürecini desteklemek için müfredata yeni bir ders daha ekliyor. İşte liselerdeki yeni ders ile ilgili detaylar…
15.05.2025
14:17
Memura Haciz Şoku! Ödemeyen yandı!
Memura Haciz Şoku! Ödemeyen yandı!
Memurlara 2012 yılından beri yapılan 'giyim yardımı'nın Sayıştay'a takıldığı öğrenildi. Sayıştay'ın 2021 yılında ödenen giyim paralarını faiziyle geri istediği, ödemeyene haciz gönderileceği aktarıldı. İlk uygulamanın ise DSİ çalışanlarına yönelik olduğu belirtildi.
15.05.2025
13:56
HüDAPAR, kanun teklifi için toplumsal destek turuna çıktı!
HüDAPAR, kanun teklifi için toplumsal destek turuna çıktı!
Hür Dava Partisi (HÜDAPAR) Bingöl İl Başkanı ve beraberindeki heyet, Meclis'e sunulan 'Ailenin Korunması, Sapkınlığın Suç Sayılmasına Dair Kanun Teklifi'ne yönelik toplumsal desteğin sağlanması kapsamında sivil toplum örgütlerini ziyaret edip destek istediler.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın