KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Ağustos 2026 Cumartesi
°C

Kurallara uymayanlara ceza yağdı

Bingöl Belediyesi, son iki yılda belirtilen saatler dışında çöp döken 4 bin 200 haneye 147 bin TL ceza kesti.

Kurallara uymayanlara ceza yağdı
12 NİSAN 2016 SALI 03:27
0
3084
2
AA aa

‘Daha Temiz Bir Bingöl' sloganıyla temizlik konusunda çalışmalarını sürdüren Bingöl Belediyesi, çöp dökme saatlerine uymayan hanelere cezai işlem uyguladı.

Konuyla ilgili Bingöl Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, “Yaşadığımız çevreye, çağdaş ve daha temiz bir ortam kazandırmak hepimizin görevidir. ‘Daha Temiz Bir Bingöl' sloganıyla temizlik konusunda çalışmalarını sürdüren belediyemize vatandaşlarımızın da destek vermesini istiyoruz. Çöp saatlerimize dikkat edelim. Simani, İçmeler ve Şehit Mustafa Gündoğdu Mahalleleri'nde oturan vatandaşlarımızın çöplerini sabah 07.00 ile 09.00 saatleri arasında, diğer mahallelerimizde oturan vatandaşlarımızın ise akşam 18.00 ile 21.00 saatleri arasında çöplerini kapı önlerine bırakmaları gerekmektedir. Bırakılan çöpler belirtilen saatler içinde belediyemiz ekiplerince toplanacaktır. Bu düşünceyle hareket ederek çevremizi hem temiz tutalım, hem de belirtilen çöp saatlerine riayet edelim. Çalışmalar kapsamında son iki yılda belirtilen saatlerde çöplerini dökmediklerini için 4 bin 200 haneye 147 bin TL ceza kesildi. Kurallara uymayanlara 5326 sayılı Kabahatler Kanunu'nun “Çevreyi Kirletme” başlığı altında yer alan 41.maddesi gereğince yasal işlem yapılacaktır. Sokakları temiz tutmak için halkımızın da desteklerini bekliyoruz” ifadelerine yer verildi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
ömer osman (@Misafir_20000)
21 Ekim 2016 Cuma 15:07
belirtilen saatler arasında sokağı kirletme uygulamasına karşıyım
elimde çöp olduğunda atacak yer arıyorum nerede bu konteynırlar
5326 sayılı Kabahatler Kanunu
Demir Çelik (@Misafir_19605)
12 Nisan 2016 Salı 10:02
R.Tayyip Erdoğan mahallesinde ki bazı cafeler gece kapandıktan sonra çöplerini bırakıyor.Bu durum hiç te güzel değil.Belediyenin bütün gayretine ve çabasına rağmen adeta temizliği kabullenmeyen bu iş yerleri mutlaka uyarılmalıdır.Halk otobüsleri ve taksi sürücüleri camdan peçete ve sigara atmak alışkanlığından vaz geçmelidir.Dolayısiyle görevlilerin belirlenen saatler dışında çöp bırakanları tespit amacı ile gerekli denetimleri yapması caydırıcı olur.Bingöl hepimizin.
29.08.2026
04:09
Bingöl`de 647 kişiye iş fırsatı! Başvurular 31 Ağustos`ta
Bingöl'de 647 kişiye iş fırsatı! Başvurular 31 Ağustos'ta
İŞKUR ile Milli Eğitim Müdürlükleri iş birliğinde düzenlenecek Toplum Yararına Programlar kapsamında Bingöl genelinde 457 temizlik personeli ve 190 bahçe görevlisi olmak üzere toplam 647 kişi istihdam edilecek. Başvurular 31 Ağustos-4 Eylül 2026 tarihleri arasında alınacak.
29.08.2026
04:07
Ulya-Der, Bingöl`de görkemli törenle açıldı
Ulya-Der, Bingöl'de görkemli törenle açıldı
Bingöl'de yardımlaşma, dayanışma ve sosyal destek alanlarında faaliyet göstermek amacıyla kurulan Ulya-Der, yoğun katılımla hizmete açıldı. Açılışta dernek üyelerince SMA hastası Efrayim bebeğin tedavisi için toplanan 161 bin TL'lik bağış da kampanya yürütme kuruluna teslim edildi.
29.08.2026
04:05
Bingöl Balı Türkiye yollarında tanıtılıyor
Bingöl Balı Türkiye yollarında tanıtılıyor
Bingöl Balı Üreticileri Birliği Başkanı Bilal Salcı'nın çağrısına seyahat firmaları ve düğün salonlarından destek geldi. Has Bingöl ve Cesur Bingöl otobüslerinde dijital ekran ve anonslarla Bingöl Balı tanıtılacak.
29.08.2026
04:05
Korlaelçi: `Eşit ve özgür eğitim için sözümüzü büyütüyoruz`
Korlaelçi: 'Eşit ve özgür eğitim için sözümüzü büyütüyoruz'
Ankara'da düzenlenen 6. Demokratik Eğitim Kurultayı'na katılan Eğitim Sen Bingöl Şube Başkanı Murat Korlaelçi, eşit, özgür, laik, bilimsel, anadilinde ve demokratik eğitim mücadelesinin önemine dikkat çekti.
29.08.2026
04:03
Bingöl`de zincirleme kaza!
Bingöl'de zincirleme kaza!
Solhan'da otomobil, traktör ve 2 minibüsün karıştığı kazada yaralanan olmazken, araçlarda maddi hasar meydana geldi.
29.08.2026
04:02
Düğünden ölüme… Dört can toprağa verildi
Düğünden ölüme… Dört can toprağa verildi
Genç'te düğünden dönen hafif ticari aracın uçuruma yuvarlanması sonucu hayatını kaybeden 2'si çocuk 4 kişi, gözyaşları arasında son yolculuklarına uğurlandı. Kazada yaralanan 5 kişinin hastanelerdeki tedavisi sürüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın