KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
09 Aralık 2025 Salı
°C

Kur'an kursu öğrencileri sahada buluştu

Solhan Kaymakamlığı İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen Futbol Turnuvası'nda rakiplerini geride bırakan Boğlan Mahalle Camii öğrencileri Kaymakamlık Kupasını kaldırdılar.

Kur`an kursu öğrencileri sahada buluştu
21 TEMMUZ 2012 CUMARTESİ 05:23
0
1515
0
AA aa

Solhan İlçe Müftülüğü'nce Yaz Kur'an Kursu öğrencilerine yönelik futbol turnuvası düzenlendi. Kıyasıya çekişmenin yaşandığı 2012 Yaz Kuran Kursu Futbol Turnuvası sonuncunda Boğlan Mahalle Camii öğrencileri şampiyon olarak kupayı kaldırdılar.

Kuran Kurslarını öğrenciler için daha cazip hale getirmek, öğretencilerin güzel vakit geçirerek tatil havasında Kuran öğrenmelerini sağlayıp sporu sevdirmek ve boş vakitlerini spor yaparak geçirmelerini sağlamak amacıyla Solhan Müftülüğünce düzenlenen futbol turnuvasına İlçe merkezindeki 10 camide eğitim gören öğrenciler katıldı.

Organizasyonu yöneten İlçe Vaizi Mürsel Gökdere, yapılan etkinliklerle gençleri tanıştırıp kaynaştırmayı hedefledikleri belirterek: “Din Görevlisi arkadaşlarla birlikte yaz Kuran Kursuna katılan öğrencilerimize Yüce Kitabımız Kuranı Kerimi öğretmekle birlikte dinimizin güzel ahlak prensiplerini de öğretmenin heyecanını ve mutluluğunu yaşamaktayız. Sosyal ve kültürel etkinlikler düzenleyerek de çocuklarımızla beraber piknikler, geziler ve spor etkinlikleri yaparak onlarla tatilin tadını çıkarıyoruz. Bu etkinliklerle, camilerle çocukların buluşması, bu güzel mekânları evleri gibi hissetmeleri, çocuklarımızın tanışıp kaynaşmaları, her türlü küfür ve kavgadan uzak, kaybedenin kazananı tebrik ettiği spor ahlakını çocuklarımıza kazandırmak amaçlanmıştır. Bu vesileyle hiçbir zaman desteğini esirgemeyen Kaymakamımız Sayın Şeref Aydın'a, maddi ve manevi desteğiyle her zaman yanımızda olan Belediye Başkanımız Sayın Niyazi Çavuşoğlu'na, sosyal ve spor tesislerini bizlere sunan Solhan YİBO Müdürümüz Abdulvahap Salcan'a ve personeline teşekkürlerimi sunarım” şeklinde konuştu.

2012 Yaz Kuran Kursu futbol turnuvasında final maçı sonunda öğrencileri tebrik eden ve her iki takımın öğrencilerine hediye veren Başkan Çavuşoğlu: “Sosyal etkinlikler çerçevesinde bu turnuvanın düzenlendiğini, öğrencilerin camilere geldiklerinde Kur'an öğretimi ve dini bilgiler dersleri haricindeki boş vakitlerini spor yaparak geçirmeleri ve maçları hangi takımın kazandığından ziyade dostluk ve kardeşliğin kazanmasının daha önemli olduğu ve bu tür müsabakaların tanışmak ve dostlukların oluşmasına faydalı olacağı bilincini çocuklara kazandırmak için düzenlendiğini, final maçını seyrettikten sonra öğrencilerin kardeşçe oyun oynamayı ve dostça yaşam sürmeyi daha iyi kavradıklarını gördüm. Bu da beni sevindirdi” dedi.

Grup maçları sonunda finale kalan Boğlan Mahalle Camii, Dilektepe Camii takımını 4-0 yenerek, şampiyonluk kupasını Belediye Başkanı Niyazi Çavuşoğlu'nun elinden aldı.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
09.12.2025
03:19
Bingöllü Doktor Ankara`da Umut Oldu
Bingöllü Doktor Ankara'da Umut Oldu
Aylar süren ağrılar ve geciken tanının ardından Ankara'da ameliyat olan Çiğdem Dursun Varol, Bingöllü hemşehrimiz Op. Dr. Mehmet Ali Çaparlar'ın başarılı operasyonuyla sağlığına kavuştu. Çaparlar'a teşekkür ederek tedavi sürecindeki ilgi ve güven için memnuniyetini dile getiren Varol, tavsiyelerini de paylaştı.
09.12.2025
03:17
Mutluca sakinleri mutsuzca seslendiler!
Mutluca sakinleri mutsuzca seslendiler!
Köylüler, defalarca ilettikleri taleplerin karşılıksız kalmasından şikâyet ederek '2025 yılında hâlâ yol beklemek zorunda kalıyoruz' diyerek tepkilerini dile getirdi.
09.12.2025
03:15
BİGED`den Ödüllü Dama Turnuvası
BİGED'den Ödüllü Dama Turnuvası
Başvurular 15 Aralık 2025 tarihine kadar kabul edilecek. Dernek, strateji ve zekâ gerektiren bu köklü oyuna ilgi duyan tüm vatandaşları turnuvaya katılmaya davet etti.
09.12.2025
03:14
Bingöl`de uyuşturucuyla mücadele
Bingöl'de uyuşturucuyla mücadele
Çalışmalar kapsamında yakalanan 2 şüphelinin tutuklandığı bildirildi.
09.12.2025
03:13
Zıktê Sürkap`tan Engelliler İçin Kahvaltı Programı
Zıktê Sürkap'tan Engelliler İçin Kahvaltı Programı
Engelli bireylerin toplumda daha görünür, daha bağımsız ve daha aktif bireyler olmasını arzu ettiklerini söyleyen Atalay; 'Hayatımızdaki zorlukların sevgi ve empatiyle aşılacağına inanıyoruz' dedi.
09.12.2025
03:08
Bingöl Umut Kervanı`ndan 203 Aileye kış desteği
Bingöl Umut Kervanı'ndan 203 Aileye kış desteği
Kasım ayı faaliyet raporunu açıklayan Bingöl Umut Kervanı, gıda, giyim ve nakit desteklerini kapsayan yardımlarla 203 aileye ulaştı. Kış şartlarının ağırlaşmasıyla çalışmalarını hem Bingöl'de hem de mazlum coğrafyalarda artıran dernek, toplamda 1,5 milyon TL'yi aşan yardımlarıyla dikkat çekerken, hayırseverleri kış desteklerine katkı sunmaya çağırdı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın