KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Aralık 2025 Çarşamba
°C

Kur'an ve ezan yarışması yapıldı

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye genelinde düzenlenen Kur'an-ı Kerim ve Ezanı Güzel Okuma yapıldı.

Kur`an ve ezan yarışması yapıldı
25 MART 2010 PERŞEMBE 08:37
0
1592
0
AA aa
Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye genelinde düzenlenen Kur'an-ı Kerim ve Ezanı Güzel Okuma Yarışması dün saat 13.30'da Bingöl İmam Hatip Lisesi'nde gerçekleşti. Gerçekleşen yarışmada Kur'an-ı Kerim ve Ezanı Güzel Okumada il birincileri seçildi.
Yarışma programına İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Hansu, İl Müftüsü Hasan Çağlar, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Halk Eğitim Müdürü Abdurrahman Ensari, İmam Hatip Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Mucahit Çelik, İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Salih Öğe, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program İmam Hatip Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Mucahit Çelik'in okuduğu Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.
Programın açılış konuşmasını yapan İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Salih Öğe, Kur'an-ı Kerim'in Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'den (s.a.v.) Müslümanlara bırakılan mukaddes bir emanet olduğunu ifade ederek,  “Kâinatı aydınlatan nebiler nebisi Hz. Muhammed (s.a.v.) efendimizin emanetine sahip çıkalım” dedi.
Öğe, Dinimizde ezanın önemli bir yere sahip olduğuna dikkat çeken Öğe, tüm yarışmacılara başarılar diledi.
İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Hansu, Kur'an-ı Kerim'in ve Ezanı Şerifin önemini ve yerini topluma dikkat çekmek amacıyla bu tür etkinliklerin düzenlendiğini ifade ederek, “Cenab-ı Allah'ın kelamı Kur'an-ı Kerim'in ve Ezanı Şerifin önemini ve yerini hem sizlere hem de milletimize dikkat çekmek amacıyla yapılan bir etkinliktir. Bu etkinliğin amacını çok iyi bir şekilde yerine getirilmesini siz İmam Hatip öğrencilerinden istiyoruz. Bu okullarımız gerçekten toplumumuzun gözbebeğidir. Yüzde yüze yakını Müslüman olan ülkemizde bu okullarımızı en önde tutmamız gerekir. Bizleri yaratan Allah'ın kelamını öğrenmekten, anlamını bilmekten ve uygulamaktan daha doğru, daha güzel ne olabilir” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından yarışmaya geçildi. Kur'an-ı Kerim ve Ezanı Güzel Okuma olmak üzere iki kategoride gerçekleşen yarışmada il birincileri seçildi. Güzel sesleriyle jüri üyelerini seçim yapmakta zorda bırakan öğrenciler, Kur'an-ı Kerim'den okudukları aşır süreleriyle de salonda bulunanlara manevi duygular yaşattılar. Öğrencilerin okudukları ilahiler ise programa ayrı bir renk kattı.
DERECEYE GİRENLERE ÖDÜL
Kur'an-ı Kerim ve Ezanı Güzel Okuma yarışmasında İl Müftüsü Hasan Çağlar'da jürilik yaptı. Jüri üyelerinin değerlendirmeleri sonucunda Kur'an-ı Kerim okuma yarışmasında; Bingöl İmam Hatip Lisesi öğrencisi Abdullah Üçdal il birincisi seçildi.
Ezanı Güzel Okuma ise, Genç İmam Hatip Lisesi öğrencisi Şaban Beliren il birincisi seçildi.
Kur'an-ı Kerim ve Ezanı Güzel Okumada yarışmaya katılarak, dereceye giren öğrenciler ödüllerini İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Hansu ve İl Müftüsü Hasan Çağlar'dan aldılar.
BÖLGE VE ÜLKE GENELİNDE YARIŞMA YAPILACAK
Yapılan il birinciliği yarışmasının ardından, dereceye giren yarışmacılar bölge yarışmasında ilimizi temsil edecekler. Bölgede dereceye giren yarışmacılar ise Türkiye genelinde yapılacak yarışmaya katılacak.
 
Bingölonline Haber Servisi
 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.12.2025
04:29
Elbaşı Deresi lağım hattına döndü
Elbaşı Deresi lağım hattına döndü
Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Elbaşı (Qasmon) Köyü'nde kanalizasyon altyapısının bulunmaması nedeniyle atık sular yıllardır Elbaşı Deresi'ne akıyor. Dere boyunca yapılan tarımsal sulama ve son dönemde yaşanan balık ölümleri, çevre ve halk sağlığına yönelik riskleri yeniden gündeme taşıdı.
17.12.2025
04:28
Bingöl konut fiyatlarında zirvede!
Bingöl konut fiyatlarında zirvede!
Merkez Bankası'nın Kasım ayı verileri, Türkiye genelinde konut fiyatlarının artışını sürdürdüğünü ortaya koyarken; Bingöl'ün de içinde bulunduğu bölge, yıllık artış oranında ülke genelinde ilk sıraya yerleşti. Peki bu tablo Bingöl'de konut piyasası için ne anlama geliyor?
17.12.2025
04:28
Bingöl Ova Köyleri Turnuvasında Final Günü
Bingöl Ova Köyleri Turnuvasında Final Günü
Bingöl Ova Köyleri Derneği tarafından düzenlenen köyler arası futbol turnuvasında finalin adı Gözeler ile Havsel oldu. Turnuva 19 Aralık'ta oynanacak final maçıyla tamamlanacak.
17.12.2025
04:26
Bingöl`de aranan hırsızlık şüphelisi yakalandı
Bingöl'de aranan hırsızlık şüphelisi yakalandı
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, hakkında hırsızlık suçundan 6 yıl 9 ay 20 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir şahıs yakalandı.
15.12.2025
23:04
Bingöl`de Sinema Dolu Üç Gün
Bingöl'de Sinema Dolu Üç Gün
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle, Bingöl Valiliği ev sahipliğinde düzenlenen 7. Uluslararası Bingöl Kısa Film Festivali, açılış programıyla başladı. Festival kapsamında üç gün boyunca Bingöl merkez ve ilçelerinde film gösterimleri ve söyleşiler gerçekleştirilecek.
15.12.2025
23:03
Lider 12Bingölspor`da Hedef Net: Farkı Açmak, Yolu Yarılamak
Lider 12Bingölspor'da Hedef Net: Farkı Açmak, Yolu Yarılamak
TFF 3. Lig 2. Grup'ta zirvede yer alan 12 Bingölspor, haftanın kritik maçında Osmaniyespor'u konuk ediyor. Yeşil beyazlılar, taraftar desteğiyle galibiyet serisini sürdürerek şampiyonluk yürüyüşünü güçlendirmek istiyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın