KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Haziran 2026 Çarşamba
°C

‘Kur'an ve Müslüman’ paneline yoğun ilgi

Kutlu Doğum Haftası Kutlama Etkinlikleri çerçevesinde İl Müftülüğü tarafından bayanlara yönelik olarak düzenlenen ‘Kur'an ve Müslüman' paneline bayanlar yoğun ilgi gösterdi.

‘Kur`an ve Müslüman’ paneline yoğun ilgi
16 NİSAN 2010 CUMA 08:39
0
1739
0
AA aa
Dün saat 13.30'da Ahmet Dursun Gösteri ve Kongre Merkezi'nde İl Müftülüğü tarafından bayanlara yönelik olarak düzenlenen ‘Kur'an ve Müslüman' paneline bayanların yoğun ilgi gösterdikleri görüldü.

Elazığ İl Müftülüğü Din Hizmetleri Uzmanı Münevver Can, Elazığ İl Müftülüğü Vaizesi Seda Şen ve Bingöl İl Müftülüğü Kur'an Kursu Öğreticisi Zeynep Güner'in konuşmacı olarak katıldığı programa İl Müftüsü Hasan Çağlar da katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program Kur'an-ı Kerim ziyafetiyle başladı.  

Kuran tilavetinden sonra kürsüye çıkan ve salonu dolduran kadın katılımcılara seslenen İl Müftüsü Peygamber Efendimizi anmak değil anlamaya çalışılması gerektiğini söyledi. Peygamber Efendimizin yaptığı her hareketin örnek teşkil ettiğini dile getiren İl Müftüsü Çağlar, “O'nu her yönüyle anmamız ve anlamamız gerekiyor. Bugün burada binlerce kadın kardeşimiz salonu doldurmuşsunuz. İslam dinimizin en çok yayılmasında emeği geçen kadınlardır. Kitabımız Kuranı Kerim'in nüzulünün bin 400'üncü yılıdır. Bundan dolayı Diyanet İşleri Başkanlığımız bu yıl Kur'an yılı olarak ilan etti. Biz bu yıl Kur'an-ı Kerim'e olan bağlılığımızı daha çok göstermeliyiz. Kur'an-ı Kerim'i sadece okumak değil, manasını da öğrenmemiz gerekir. Bu konuda çok fazla gayet göstermiyoruz. Bizler bu yıl Kur'an'a daha çok sarılmalıyız. Manasını öğrenmek için sadece mealler değil, tefsirlerde okumalıyız” dedi.

Hz. Peygamberin anıldığı veya anlatıldığı programlara bayanların daha çok ilgi gösterdiğini söyleyen İl Müftüsü Çağlar, bu tür programlara bayanların neden daha çok ilgi gösterdiğini şu ifadelerle anlattı:

“Bayanlarımız Hz. Peygamberin anıldığı veya anlatıldığı programlara daha çok ilgi gösterdiğini görüyoruz ve şahit oluyoruz. Bu öyle olmalıdır. Çünkü bayanlar Peygamberimize daha çok minnettardırlar. Bayanlarımız, Peygamber Efendimize daha çok bağlı olması gerekir. Bayanlar Peygamber Efendimize daha çok borçludur. Çünkü Kur'an-ı Kerim nüzül olmadan önce hakları çiğnenen veya hakları gasp edilenler kadınlardı. Hz. Muhammed (s.a.v), Allah'tan aldığı ayetlerle ve hadis-i şerifleriyle erkek ve kadın arasında hiçbir ayrımın olmadığını ve ikisinin aslında kökünün aynı olduğunu bize öğretti. Bütün mazlumların elinden tuttuğu gibi hakları elinden alınan kadınlara da önem verdi.”

İl Müftüsü Hasan Çağlar'ın konuşmasının ardından ‘Kur'an ve Müslüman' paneline geçildi.

Elazığ İl Müftülüğü Vaizesi Seda Şen, Kur'an-ı Kerim'de Peygamber Efendimizin örnek sıfatlarını güzel örnekler açıklayarak, Allah, Kur'an-ı Kerim'de Hz. Peygamberi çok anlattığını söyledi.

Peygamberimizin güzel ahlakından bahseden Elazığ İl Müftülüğü Din Hizmetleri Uzmanı Münevver Can, “Allah, Kur'an-ı Kerim'de bize Resulullah'ı örnek almamız gerektiğini buyuruyor. Hz. Peygamber'de bize örnek olacak durumlar mevcuttur. O, gönderildiği toplumda insanlık namına bir şey kalmamıştı. O, güzel ahlakıyla bu toplumu aydınlattı. Çünkü O'nun ahlakı Hz. Aişe validemizin buyurdu gibi Kur'an ahlakıydı. Hz. Peygamber'in ahlakını almak için önce O'nun hayatını öğrenmemiz lazım” diye konuştu.

Hz. Peygamber'in tevazu sahibi olduğu için hiçbir zaman kibirli olmadığına vurgu yapan Elazığ İl Müftülüğü Din Hizmetleri Uzmanı Can, makamı, unvanı veya soyu ne olursa olsun bir müslümanın hiçbir zaman kibirli olmaması gerektiğine dikkat çekerek, “O'nun güzel ahlakını kendimize örnek almamız lazım. Hz. Peygamber her zaman güzel ahlakıyla bütün insanlara yardımcı olmuştur ve hiçbir zaman kimseyi kırmamıştır. Hz. Peygamber şefkatli olduğu gibi çokta sabırlıydı. Sabrıyla Allah'ın dinini anlattı. Allah Resulü, Allah'ın dini uğruna şiddet ve zulme maruz kalmasına rağmen sabır etti. Ama İslam'ın özüne karşı yapılan tehditlere asla izin vermedi. Bizde Resulullah gibi sabır edeceğiz. Ama dinimizin özüne yapılan tehditlere asla boyun eğmeyeceğiz” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından program kız Kur'an Kurslarında eğitim gören öğrencilerin Hz. Peygamber üzerine okudukları şiirlerle sona erdi.


 

Bingöl Online Haber Servisi
 

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
09.06.2026
22:55
Bingöl`de Kültür-Saray Köprüsü İhale Ediliyor
Bingöl'de Kültür-Saray Köprüsü İhale Ediliyor
Bingöl Belediyesi, Kültür Mahallesi ile Saray Mahallesi'ni birbirine bağlayacak betonarme araç köprüsü ve bağlantı yolları için ihaleye çıkıyor. İki yaka arasındaki ulaşım hem kısalacak hem de zamandan tasarruf sağlanacak. Özellikle Devlet Hastanesi bağlantısı önemli bir avantaj sunacak.
09.06.2026
22:24
Kiğı`da kuruldu, üç ilçeye hizmet verecek!
Kiğı'da kuruldu, üç ilçeye hizmet verecek!
Kiğı İlçesi'nde Sosyal Hizmetler Müdürlüğü kuruldu, bugün itibariyle hizmete başladı. Yeni Müdürlük, Kiğı, Yayladere ve Adaklı'ya hizmet verecek. Ayrıca Yayladere ve Adaklı Kaymakamlıklarında irtibat kişileri görevlendirildi. Bu sayede ilçelerdeki vatandaşların il merkezine gelmesine gerek kalmayacak.
09.06.2026
21:09
Kiğı Kerek Deresi Projesi`ne start verildi
Kiğı Kerek Deresi Projesi'ne start verildi
Bingöl'ün Kiğı ilçesinde önemli mesire alanlarından Kerek Deresi için yapılan ihalenin ardından çalışmalara başlandı. İnşaat alanında incelemelerde bulunan Kiğı Belediye Başkanı Özüağ; 'Bölge hem güvenli hem de cazip bir yaşam alanına dönüşecek' dedi.
09.06.2026
20:16
Bingöl Milli Eğitim`den Velilere Uyarı: Ruhsatsız Kurslara Dikkat!
Bingöl Milli Eğitim'den Velilere Uyarı: Ruhsatsız Kurslara Dikkat!
Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü, yaz tatili öncesinde velilere önemli bir uyarıda bulunarak öğrencilerin yalnızca resmi izin ve ruhsata sahip özel öğretim kurumlarına yönlendirilmesi gerektiğini bildirdi.
09.06.2026
19:50
LGS için adaylara kritik uyarı:
LGS için adaylara kritik uyarı: 'Bu Hafta Hiçbir Şeyi Değiştirmeyin'
LGS'ye sayılı günler kala Uzman Psikolojik Danışman Nihat Ekincioğlu, öğrenci ve velilere önemli tavsiyelerde bulundu. Ekincioğlu, son haftada yeni çalışma yöntemleri denemek yerine mevcut düzenin korunması gerektiğini söyledi.
08.06.2026
19:26
20 Yıl 9 Ay Hapis Cezası Bulunan Firari Yakalandı
20 Yıl 9 Ay Hapis Cezası Bulunan Firari Yakalandı
Hakkında iki ayrı suçtan toplam 20 yıl 9 ay 2 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir hükümlü, Bingöl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü yakalandı. Şahıs, çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın