KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
12 Ocak 2026 Pazartesi
°C

Kur'an'ı hatmeden miniklere diplomaları verildi

Bingöl’de Kur’an-ı Kerim’i hatmeden 4-6 yaş arası çocuklara diploma ve çeşitli hediyeler verildi.

Kur`an`ı hatmeden miniklere diplomaları verildi
12 HAZİRAN 2017 PAZARTESİ 07:08
0
1701
0
AA aa

 

Bingöl'de faaliyet yürüten Kalem der bünyesinde açılan Yarım Elma Çocuk Kulübü'nde bir yıl boyunca eğitimlerini tamamlayarak Kur'an-ı Kerim'i hatmeden 4-6 yaş arası onlarca çocuğa düzenlenen yılsonu merasimiyle diploma ve çeşitli hediyeler verildi.

Kalem der Yarım Elma Çocuk Kulübü tarafından Kur'an-ı Kerim'i öğretmek amacıyla başlatılan programda bu yıl onlarca kız ve erkek çocuk eğitim gördü.

Yıl boyunca süren eğitim programları kapsamında Kur'an-ı Kerim'i hatmeden minikler, düzenlenen yıl sonu merasimiyle hocaları tarafından diplomaları verildi.

Programa konuşmacı olarak katılan Sebahat Apuhan, Çocuk yetiştirmenin önemine vurgu yaparak, ailelerin zaman ve enerjilerini çocuklarının gelişmesine, İslam'a, Kur'an'a ve topluma faydalı birer birey olması için çaba sarfetmeleri gerektiğini belirtti.

Allah'a yapılacak en güzel şükür ve hamdin salih evlatlar yetiştirmekle olacağını belirten Apuhan, “Onun için çocuk sahibi olmak yetmez. Çocuğu İslam terbiyesi ile yetiştirmek gereklidir. Aksi takdirde mahşer gününde yakamıza ilk yapışacak olan belki de evlatlarımız olacak” dedi.

Hz. Peygamber'in hayatında gençler gibi çocukların da çok önemli bir yere sahip olduklarını anımsatan Apuhan, “Peygamberimiz Medine'ye ilk hicret ettiğinde ellerinde defler, en güzel elbiselerini giymiş, efendimizi heyecanla karşılayan çocuklar vardı. Onları gören efendimiz, onların yanına yaklaşarak ‘Beni seviyor musunuz?' diye sordu. Onlar da: ‘Evet, ey Allah'ın elçisi, seni çok seviyoruz.' Efendimiz: ‘Andolsun, ben de sizi çok seviyorum.' dedi ve yaşadığı müddetçe bu sevgisini hiçbir zaman çocuklardan esirgemedi. Yeri geldiği zaman cemaatle namaz kılarken çocukların ağlama seslerini duyduğunda dayanamayıp, anneler çocuklarına gitsinler diye kısa kesti.” diye belirtti.

Ailelere önemli uyarılarda bulunan Apuhan, çocuklarınıza İslami eğitim verirken, üzerinde durulması gereken en önemli hususun namaz ve ahlaki konular olduğunu dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İlkokulda başörtüsü takan kızlarımızın çoğunun namaz konusunda ihmalkâr davrandıkları bir gerçektir. Oysaki ilk verilmesi gereken sona bırakılınca ileriki yaşlarda aynı şekilde namaz, en sona kalmaya devam etmekte. Hz. İbrahim'in ‘Rabbim beni ve soyumdan gelecek olanları namazı devamlı kılanlardan eyle.' diye dua etmesi gibi. Efendimizin ‘Yedi yaşına gelince onlara namazı emredin,10 yaşında kılmıyorsa onları birazcık hırpalayın.' buyurması namazın gelecek nesiller ve İslam toplumunun inşası için ne denli önemli oluğunu gösteriyor ve bizlerin de bu noktada görünen kısma önem verip, görünmeyeni ihmal etiğimizde bir acı gerçek oluyor. Bunun için hem namaz ve hem de İslam ahlakı, İslami eğitimde önemle ve hassasiyetle üzerine durulması gereken meselelerin başında yer alması gerekir.” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
12.01.2026
15:29
Bayram`dan yeni yönetime net mesaj;
Bayram'dan yeni yönetime net mesaj; 'Boyun Eğerseniz, Bir Ömür Eğik Kalır!'
Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlık seçiminin ardından görevi devreden 52 yıllık Başkan Ali Bayram, yeni yönetime seslendi; 'Yiyicilere karşı sert olmazsanız bir kez boyun eğersiniz, bir ömür eğik kalır. O hâlinizi severler, kıymetli olursunuz, belki parayı da bulursunuz. Tercih sizin' dedi. Bayram, ağabeylik yapı tecrübe paylaşımına da açık olduğunun altını çizdi.
12.01.2026
15:08
Efrayim Bebek İçin Canlı Yayında büyük destek
Efrayim Bebek İçin Canlı Yayında büyük destek
Sosyal medya üzerinden gerçekleştirilen yayında, hayırsever vatandaşların yoğun desteğiyle 550 bin TL bağış toplandı.
12.01.2026
14:56
Araç Takla Attı: 2 Yaralı
Araç Takla Attı: 2 Yaralı
Yaralılar, ilk müdahalelerinin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı.
12.01.2026
14:50
Bingöl`de trafik kazası: 1 yaralı
Bingöl'de trafik kazası: 1 yaralı
Bingöl'de kar ve buzlanmadan dolayı otomobilin tıra çarpması sonucu meydana gelen kazada, 1 kişi yaralandı.
12.01.2026
14:40
Muhammed Berdibek yanıtladı: İran`daki protestoların başarı şansı var mı?
Muhammed Berdibek yanıtladı: İran'daki protestoların başarı şansı var mı?
Bingöllü Bürokrat ve Yazar Muhammed Berdibek tarafından kaleme alınan 'Mehdi'den Önce, Devrimden Sonra: İran' eseri gündemdeki yerini korurken Berdibek, canlı yayında günlerdir süren protestoların başarıya ulaşma şansının olup olmadığını değerlendirdi.
11.01.2026
15:55
HÜDAPAR, Genç`teki şehir içi ulaşım sorunu için çözüm istedi
HÜDAPAR, Genç'teki şehir içi ulaşım sorunu için çözüm istedi
HÜDA PAR Genç İlçe Başkanı Yusuf Doğru, ilçe genelinde özellikle öğrenciler, veliler, yaşlılar ve hastaların yaşadığı ulaşım sıkıntılarını belediye meclisine soru önergesiyle taşıdıklarını açıkladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın