KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Aralık 2025 Perşembe
°C

Kurban: 3 milyon ytl heba edilmiş

Yelesen konutlarının ortada kaldığını bildiren Kurban; “Devletin kasasından 2 milyon sekiz yüz bin YTL heba edilmiştir” dedi.

Kurban: 3 milyon ytl heba edilmiş
20 MART 2007 SALI 10:26
0
1018
0
AA aa
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl başkanı Mustafa Kurban, Bingöl'de 2003 yılında meydana gelen depremden sonra AKP İktidarının, 800 depremzedeyi mahkemeye verirken Ankara'da taraftarlarına iş vermek için yaptığı ihalelerde Merkez Yelesen Köyünü 43 km uzaklıktaki Sarıçiçek Köyü sınırlarında yaptırdığını söyledi.
‘Tamamen keyfi bir uygulama ile yapılan konutlara taşınmayan Yelesen Köylülerinin hak sahiplikleri Bayındırlık Bakanlığınca iptale dilmiş' diyen Kurban, “Konutlar ortada kalmış durumda. Bir tarafta Yelesenliler ağır hasarlı, enkaz evlerde otururken hak sahiplikleri de haksız olarak iptal edilmiş, diğer yandan devletin kasasından 2 milyon sekiz yüz bin YTL heba edilmiştir” dedi.
CHP Bingöl İl örgütü olarak öteden beri bu tür konuların takipçisi olduklarını vurgulayan kurban, geçtiğimiz günlerde Bingöl'e gelen CHP Milletvekili heyetinin de konutları yerinde gördüğünü ve konuyu meclise taşıdığını belirtti.
Kurban; “İl örgütü olarak, keyfi uygulama yapan Bayındırlık Bakanlığı yetkililerini hazineyi zarara uğratmaktan ve Yelesen depremzedelerini mağdur ettiklerinden dolayı mahkemeye vereceğiz” diye konuştu.

BİNGÖL KENT HABER
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.12.2025
21:02
Korkutata:
Korkutata: '2026 bütçesi çalışanı ve üretimi merkeze alıyor'
AK Parti Bingöl Milletvekili Zeki Korkutata, TBMM Genel Kurulu'nda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın 2026 yılı bütçesi üzerine yaptığı konuşmada, bütçenin emeği önceleyen, sosyal devleti güçlendiren ve istihdamı merkeze alan bir anlayışla hazırlandığını söyledi.
17.12.2025
21:00
Gültekin:
Gültekin: 'Umut Satılmaz, Emek Çekilişe Konu Edilemez'
Yeşil Yıldız Bağımlılıklarla Mücadele Derneği Bingöl İl Başkanı Şahin Gültekin, Milli Piyango ve şans oyunlarına ilişkin yaptığı yazılı basın açıklamasında, bu tür uygulamaların dar gelirli kesimleri hedef alan bir umut istismarı ve toplumsal bağımlılık kaynağı olduğunu vurguladı.
17.12.2025
20:59
Bingöl`de otomobil şarampole uçtu: 2 yaralı
Bingöl'de otomobil şarampole uçtu: 2 yaralı
Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalelerin ardından ambulanslarla Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
17.12.2025
20:58
Jandarma ekiplerine yeni nesil yaka kameraları teslim edildi
Jandarma ekiplerine yeni nesil yaka kameraları teslim edildi
Bingöl'de trafik güvenliğinin artırılması ve kolluk hizmetlerinde şeffaflığın güçlendirilmesi amacıyla İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde görev yapan trafik ve asayiş ekiplerine yeni nesil yaka kameraları teslim edildi.
17.12.2025
20:57
Lider farkı açtı! 12Bingölspor dolu dizgin!
Lider farkı açtı! 12Bingölspor dolu dizgin!
Yeşil-beyazlılar Osmaniyespor'u 2-0 mağlup ederek liderliğini perçinledi. En yakın takipçisiyle arasındaki puan farkını 13'e çıkaran 12Bingölspor, şampiyonluk yolunda önemli bir aşamayı daha katetti.
17.12.2025
20:56
İş İnsanları Panelinde Bingöl`ün Marka Değeri Masaya Yatırıldı
İş İnsanları Panelinde Bingöl'ün Marka Değeri Masaya Yatırıldı
Bingöl'ün marka değerinin artırılması, istihdamın güçlendirilmesi ve girişimciliğin desteklenmesi amacıyla düzenlenen panelde, iş dünyasının bölgesel kalkınmadaki rolü masaya yatırıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın