KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Ocak 2026 Salı
°C

Kurban, bakan yılmaz'a sordu

CHP İl Başkanı Mustafa Kurban, muhalefet parti temsilcileri ve Bingöl milletvekili tarafından kendisine proje ve öneri getirilmediğini söyleyen Bakan Yılmaz’ın bu sözlerini eleştirdi.

Kurban, bakan yılmaz`a sordu
24 ARALIK 2013 SALI 21:17
0
2144
0
AA aa

Düzenlediği basın toplantısında, Bingöl'deki muhalefet parti temsilcileri ve muhalefet milletvekilini yapıcı olmamakla eleştirerek, muhalefet tarafından Bingöl için kendisine proje sunulmadığını söyleyen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın bu beyanı üzerine açıklama yapan CHP Bingöl İl Başkanı Mustafa Kurban, bazı sorunlara ve yaşananlara değinerek eleştiride bulundu.

Gülbahar Barajı, Havaalanı, Orman Müdürlüğü ile Arı ve Hindi Üretim Tesisi hakkında çeşitli sorular yöneltip “Acaba..?” diye ekleyen CHP'li Kurban, açıklamasında şu soru ve beyanlara yer verdi:

“Kalkınma Bakanı Sayın Cevdet Yılmaz basına yaptığı açıklamada Bingöl'de muhalefetin bir öneri getirmediğini belirtmiş. Sayın Cevdet Yılmaz ilimizin milletvekilidir. Bilgi birikimiyle, konulara hakimiyetiyle kendisini her ortamda takdir etmişizdir. Ancak mensubu olduğu AKP onbir yıldır iktidarda Sayın Yılmaz'da kabinede Bakan.

- AKP iktidar olurken Bingöl'de Arı ve Hindi üretim merkezi vardı bugün yok. Bu merkez AKP tarafından kapatıldı makinaları başka illere taşındı. Neden acaba?
- AKP iktidara geldikten sonra coğrafyanın yüzde 30 Orman olan Bingöl'de Orman Müdürlüğü kapatıldı yıllarca eleştirilerimiz sonunda zor bela tekrar açıldı. Niye kapatıldı?
- Ziraat Bankası bu yıl kuraklık nedeni ile çevre illerdeki çiftçi borçlarını bir yıl ertelerken Bingöl bu uygulamadan yararlanmadı. Neden acaba?
- AKP 2002 yılında iktidar olurken Gülbahar Barajı inşaatı yüzde 50 yapılmıştı. Yedi yıl bu inşaat durduruldu 2009 yılında başlatıldı. Şimdide sulama kanalı ortada YOK. Neden acaba?
- AKP iktidar olduğu 2002 yılında Havaalanı yüzde 40 yapılmıştı. Bu inşaata 8 yıl bekletildikten sonra 2010 yılında tekrar başlandı. Neden acaba?
- Bingöl'de Belediye sınırları dışındaki tapular Bankalar tarafından teminat kabul edilmiyor! Neden acaba?

Bu acabaları çoğaltmak mümkün ancak dikkati dağıtmamak için şimdi bununla yetinelim. AKP son on yılda nüfus oranına göre Bingöl'de birinci sırada oy alıyor, bırakalım birinci sırada hizmetleri. Türkiye ortalamasına göre bile yatırım alamıyor. Bu gerçekleri istatistik rakamları ile en iyi bilen Sayın Bakandır. Bugün Bingöl'ün üçte ikisi göç etmiş geride kalan üçte bir insanlarda çaresizlik içindedirler. Makarna, kömür, büfeden üç ekmek bir yaşam değil insanları kandırarak ölmeden yaşamaya razı etmektir. Bingöllüler yoksul ancak zeki insanlardır. Olup bitenleri dikkatle izliyorlar. Kutudaki dolarları da, çevrelerindeki zenginleşenleri de görüyorlar. Hayırlısı Allahtan, bekleyelim görelim.” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.01.2026
17:44
Hatıran yeter! Vali Usta gözyaşlarıyla uğurlandı
Hatıran yeter! Vali Usta gözyaşlarıyla uğurlandı
Duygusal anların yaşanıp gözyaşlarının döküldüğü vedada helallik isteyen Vali Ahmet Hamdi Usta, görev süresi boyunca ayrım gözetmeden çalıştığını ve herkesin valisi olmaya gayret ettiğini belirtti. 'Kalbimde Bingöl'ü taşıyacağım' diyen Vali Usta, sevgi ve gözyaşlarıyla uğurladı.
19.01.2026
17:00
Bingöl Belediyesi`nden Çatılara Müdahale
Bingöl Belediyesi'nden Çatılara Müdahale
Çatıdan düşebilecek kar ve buzların olası kazalara yol açmasının önüne geçilmesi amacıyla yürütülen çalışmaların ihtiyaç duyulan alanlarda devam edeceği vurgulanırken, vatandaşların çatı altlarında yürürken dikkatli olmaları, sürücülerin ise araçlarını çatı diplerine park etmemesi istendi.
19.01.2026
16:53
Bingöl TSO, kalite ve memnuniyet denetimini başarıyla geçti!
Bingöl TSO, kalite ve memnuniyet denetimini başarıyla geçti!
Bingöl TSO Genel Sekreteri Muhammed Oya, denetimlerin sadece bir kontrol mekanizması olmadığını, aynı zamanda kurumsal gelişim için önemli bir rehber niteliği taşıdığını vurguladı.
19.01.2026
15:19
Bingöl`de kurt, lastikçi dükkanına girdi
Bingöl'de kurt, lastikçi dükkanına girdi
Yoğun kar yağışının etkili olduğu Bingöl'de aç kalan kurt, kent merkezine indi. Beşyol mevkiindeki bir lastikçiye giren kurt, Belediye ekiplerince yakalanarak doğal yaşam alanına götürüldü.
19.01.2026
11:14
Bingöl kara teslim oldu, tüm köylere ulaşım kesildi
Bingöl kara teslim oldu, tüm köylere ulaşım kesildi
Bingöl'de dün başlayan ve etkisini sürdüren yoğun kar yağışı nedeniyle 280 köy yolunun tamamına ulaşım kesildi.
19.01.2026
11:03
Bingöl`de kar fena bastırdı!
Bingöl'de kar fena bastırdı!
Meteoroloji'nin yoğun kar uyarısı yaptığı Bingöl'de dün itibariyle etkili olan kar, aralıksız devam ediyor. Cadde ve sokaklar karla kaplanırken, çok sayıda köy yolu ulaşıma kapandı, havayolu uçuşları da iptal edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın