KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Ekim 2026 Salı

Kurban, bakan yılmaz'a sordu

CHP İl Başkanı Mustafa Kurban, muhalefet parti temsilcileri ve Bingöl milletvekili tarafından kendisine proje ve öneri getirilmediğini söyleyen Bakan Yılmaz’ın bu sözlerini eleştirdi.

Kurban, bakan yılmaz`a sordu
24 ARALIK 2013 SALI 21:17
0
2267
0
AA aa

Düzenlediği basın toplantısında, Bingöl'deki muhalefet parti temsilcileri ve muhalefet milletvekilini yapıcı olmamakla eleştirerek, muhalefet tarafından Bingöl için kendisine proje sunulmadığını söyleyen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın bu beyanı üzerine açıklama yapan CHP Bingöl İl Başkanı Mustafa Kurban, bazı sorunlara ve yaşananlara değinerek eleştiride bulundu.

Gülbahar Barajı, Havaalanı, Orman Müdürlüğü ile Arı ve Hindi Üretim Tesisi hakkında çeşitli sorular yöneltip “Acaba..?” diye ekleyen CHP'li Kurban, açıklamasında şu soru ve beyanlara yer verdi:

“Kalkınma Bakanı Sayın Cevdet Yılmaz basına yaptığı açıklamada Bingöl'de muhalefetin bir öneri getirmediğini belirtmiş. Sayın Cevdet Yılmaz ilimizin milletvekilidir. Bilgi birikimiyle, konulara hakimiyetiyle kendisini her ortamda takdir etmişizdir. Ancak mensubu olduğu AKP onbir yıldır iktidarda Sayın Yılmaz'da kabinede Bakan.

- AKP iktidar olurken Bingöl'de Arı ve Hindi üretim merkezi vardı bugün yok. Bu merkez AKP tarafından kapatıldı makinaları başka illere taşındı. Neden acaba?
- AKP iktidara geldikten sonra coğrafyanın yüzde 30 Orman olan Bingöl'de Orman Müdürlüğü kapatıldı yıllarca eleştirilerimiz sonunda zor bela tekrar açıldı. Niye kapatıldı?
- Ziraat Bankası bu yıl kuraklık nedeni ile çevre illerdeki çiftçi borçlarını bir yıl ertelerken Bingöl bu uygulamadan yararlanmadı. Neden acaba?
- AKP 2002 yılında iktidar olurken Gülbahar Barajı inşaatı yüzde 50 yapılmıştı. Yedi yıl bu inşaat durduruldu 2009 yılında başlatıldı. Şimdide sulama kanalı ortada YOK. Neden acaba?
- AKP iktidar olduğu 2002 yılında Havaalanı yüzde 40 yapılmıştı. Bu inşaata 8 yıl bekletildikten sonra 2010 yılında tekrar başlandı. Neden acaba?
- Bingöl'de Belediye sınırları dışındaki tapular Bankalar tarafından teminat kabul edilmiyor! Neden acaba?

Bu acabaları çoğaltmak mümkün ancak dikkati dağıtmamak için şimdi bununla yetinelim. AKP son on yılda nüfus oranına göre Bingöl'de birinci sırada oy alıyor, bırakalım birinci sırada hizmetleri. Türkiye ortalamasına göre bile yatırım alamıyor. Bu gerçekleri istatistik rakamları ile en iyi bilen Sayın Bakandır. Bugün Bingöl'ün üçte ikisi göç etmiş geride kalan üçte bir insanlarda çaresizlik içindedirler. Makarna, kömür, büfeden üç ekmek bir yaşam değil insanları kandırarak ölmeden yaşamaya razı etmektir. Bingöllüler yoksul ancak zeki insanlardır. Olup bitenleri dikkatle izliyorlar. Kutudaki dolarları da, çevrelerindeki zenginleşenleri de görüyorlar. Hayırlısı Allahtan, bekleyelim görelim.” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.10.2026
18:02
Bingöl Bal Üreticileri Birliği`nde Salcı ile devam
Bingöl Bal Üreticileri Birliği'nde Salcı ile devam
Bingöl Bal Üreticileri Birliğinin ilk seçimli genel kurulunda Bilal Salcı yeniden Yönetim Kurulu Başkanlığına seçildi. Salcı, birliğin ilk icraatlarından birinin Bingöl Balı'nın fiyatını açıklamak olacağını belirterek üreticilerin emeğinin karşılığını alması için çalışacaklarını söyledi.
19.10.2026
16:51
‘Deyirê Zazakî Avni Polat` TRT Kurdi ekranlarında
'Deyirê Zazakî Avni Polat' TRT Kurdi ekranlarında
Bingöllü ses sanatçısı Avni Polat'ın hazırlayıp sunduğu 'Deyirê Zazakî Avni Polat', yeni sezonuyla izleyici karşısına çıkıyor. Programın ilk bölümü 21 Ekim Çarşamba günü saat 22.00'de TRT Kurdi'de yayımlanacak.
19.10.2026
01:00
Fon tasfiyesinde 40,8 milyar TL ödendi: Yatırımcı sayısı 45 bini aştı
Fon tasfiyesinde 40,8 milyar TL ödendi: Yatırımcı sayısı 45 bini aştı
Fon Koordinasyon Kurulu'nun altıncı toplantısında tasfiye sürecindeki yatırım fonlarının son durumu ele alındı. Üç portföy yönetim şirketinin kurucusu olduğu 66 fonda 45 bini aşkın yatırımcıya yönelik 40,8 milyar liralık ayni ve nakdi tasfiye işlemi tamamlanırken, tasfiye sürecindeki fon sayısı 131'den 65'e geriledi.
18.10.2026
23:40
Bingöl`de iki ayrı trafik kazası: 2 ölü, 4 yaralı
Bingöl'de iki ayrı trafik kazası: 2 ölü, 4 yaralı
Bingöl-Muş ve Bingöl-Erzurum karayollarında meydana gelen iki ayrı kazada 2 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı. Ilıcalar beldesi yakınlarında beton menfeze çarpan otomobildeki 2 kişi yaşamını yitirirken, 1 kişinin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.
18.10.2026
23:16
Baraç`tan eğitim eleştirisi;
Baraç'tan eğitim eleştirisi; 'Belirsizlikler giderilmeli'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç; 20'nin üzerinde okulda sürdüğünü belirttiği tadilat çalışmaları, servis sorunları ve yönetici atamalarındaki gecikmelere dikkat çekerek İl Millî Eğitim Müdürlüğünden açık takvim ve şeffaf bilgilendirme istedi.
18.10.2026
23:12
Protesto ile başlayan maçta 4 gol!
Protesto ile başlayan maçta 4 gol!
Kendi sahası olmadığı için her hafta başka bir şehirde sahaya çıkan 12 Bingölspor, Kütahyaspor karşılaşmasına futbolcularının bir dakika boyunca çömelerek yaptığı protestoyla başladı. Sahadaki mücadelede Koray Yağcı'nın iki golüyle öne geçen Bingöl temsilcisi, 2-2'lik beraberlikle bir puan aldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın