KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Ağustos 2026 Pazartesi
°C

Kurban ibadettir adet değildir

Kurban Bayramı'nda kesilecek olan kurban ile ilgili açıklama yapan İl Müftüsü Hasan Çağlar, kurbanın bir ibadet olduğunu, bir adet olmadığını vurguladı.

Kurban ibadettir adet değildir
05 KASIM 2010 CUMA 08:24
0
2392
0
AA aa

İl Müftüsü Çağlar, yaklaşan Kurban Bayramı'nda kesilecek olan kurban ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. 

Kurban kesiminin bir ibadet olduğu için dine uygun olması gerektiğine dikkat çeken Müftü Çağlar, kesimsiz kurban diye bir şeyin olmadığını söyledi.

Vekâlet yolu ile kurban kestirmek isteyenler dikkatli olmalıdır
Vekâlet yolu ile kurban kestirmek isteyenlerin dikkatli olması gerektiğine vurgu yapan Müftü Çağlar, “Diyanet İşleri Başkanlığı'nın vekâlet yoluyla kurban kesim organizesi ile gönül rahatlığıyla kurbanlar kestirilebilir. Diyanet, geçen yıl ilimizde 210 adet büyük, 4 adet de küçükbaş kurban kestirip etlerini il, ilçe ve köylerdeki muhtaçlara ulaştırdı. Dinimize göre, maddi durumu iyi olan Müslümanlar'ın kurban kesmeleri, vacip veya sünnet-i müekkede hükmünde emredilen bir ibadettir. Kurban kesmede aslolan, Müslüman'ın kendisinin kurbanın kesip etini dinin tavsiye ettiği şekilde dağıtmasıdır. Ancak herhangi bir sebepten dolayı kurbanını kendisi kesip etini gerçek muhtaç ve yoksulara ulaştırması mümkün değilse, vekâlet yoluyla başka yerlerde ve güvenilen şahıs ya da organizeler aracılığıyla kestirmesi de caizdir” dedi.

Kurban bir yardım kampanyası değildir
“Kurban bir yardım kampanyası değildir” diyen Müftü Çağlar, vekâletle kurban kestirecek olanların, kurbanının kesilip muhtaçlara ulaştırılacağından emin olması gerektiğine dikkat çekerek, “Yatırdığı kurban parasının bir yardım olarak kabul edilip kurbanın kesilmemesi halinde, kurban kesme sorumluluğundan kurtarılamayacağını ve yaptığı şeyin normal bir yardım mahiyeti taşıyacağını bilmelidir. Çünkü dinimize göre “kesimsiz kurban” diye bir kurban çeşidi yoktur. Geçen sene (2009 yılı ) Diyanet İşleri Başkanlığı Bingöl'ümüzde 210 adet büyükbaş ve 4 adet küçükbaş kurbanlık hayvan kestirip etlerini müftülüklerimiz aracılığıyla il merkez, köyler ve ilçelerdeki muhtaçlara ulaştırdığına herkes şahit olmuştur. Diyanet organizasyonu ile vekâlet yoluyla kurban kesmek isteyen vatandaşlar müftülüğümüze başvurarak veya değişik yerlere asılan, Diyanet Vekâlet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu'na ait afişlerde belirtilen hesap numaralarına 450.00 TL yatırmaları halinde kurbanları dinin tavsiyeleri doğrultusunda kestirilip etleri yurt içinde veya yurtdışında (Pakistan) gibi muhtaçlara ulaştırılacaktır” diye konuştu.

Çağlar, kurbanların hijyenik ortamda ve resmi makamlarca tespit edilen yerlerde kesilmesine de dikkat edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.


 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.08.2026
03:45
Seçim öncesi yeni hamle! Ortak listeler zorlaşacak mı?
Seçim öncesi yeni hamle! Ortak listeler zorlaşacak mı?
Bahçeli'nin seçim sistemi ve Siyasi Partiler Yasası'nın değiştirilmesi çağrısının ardından AK Parti kulislerinde yeni düzenleme iddiaları gündeme geldi. Resmi ittifak sisteminin korunması, ancak ortak liste ve çatı parti gibi seçim iş birliklerinin zorlaştırılması üzerinde durulduğu öne sürüldü.
24.08.2026
03:43
Bingöl`de peş peşe iki acı:
Bingöl'de peş peşe iki acı: 'Daha kaç can gidecek?'
Genç'te Murat Nehri'nde Mehmet Hazar'ın, ertesi gün Çevrimpınar'da Ahmet Kişeçok'un yaşamını yitirmesi Bingöl'ü yasa boğdu. Art arda gelen ölümlerin ardından sosyal medyada 'Bingöl'de neden dalgıç ekibi yok?', 'Baraj sirenleri çalışıyor mu?' ve 'Daha kaç can kaybedilecek?' tepkileri yükseldi.
24.08.2026
03:42
Akaryakıt zamlandı! Benzin 74 lirayı aştı
Akaryakıt zamlandı! Benzin 74 lirayı aştı
Motorinin ardından benzine de zam geldi. Benzinin litre fiyatı 2 lira 74 kuruş artarken, Bingöl'de benzin 74,08 TL, motorin ise 85,51 TL'den satılıyor.
24.08.2026
03:41
MHP`de delegelik krizi! Akça`dan sert tepki
MHP'de delegelik krizi! Akça'dan sert tepki
MHP Bingöl Merkez İlçe eski Başkanı Yusuf Akça, merkez ilçe delegeliğinin gerekçe gösterilmeden listeden çıkarıldığını belirterek karara tepki gösterdi. Akça, 'Bu karar üyelerin iradesine ve parti içi demokrasiye vurulmuş açık bir darbedir' dedi.
24.08.2026
03:40
Bingöl`de örtü yangını kontrol altına alındı
Bingöl'de örtü yangını kontrol altına alındı
Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Bulgurluk köyünde çıkan örtü yangını, ekiplerin koordineli müdahalesiyle kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları sürüyor.
24.08.2026
03:38
Bingöl`de kayaların arasından kilo kilo bal buldu
Bingöl'de kayaların arasından kilo kilo bal buldu
Bingöl'de kayalıklar arasında doğal kaya balı bulundu. Hüseyin Anacur, yaptığı inceleme sırasında fark ettiği balı kayalıkların arasından çıkartarak o anları görüntüledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın