KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Nisan 2026 Salı
°C

Kurban isyan etti

CHP İl Başkanı Kurban “Yetersizde olsa bu paranın gitmesi,  memleketin ne kadar sahipsiz ve ilgisiz olduğunun en açık örneğidir.”

Kurban isyan etti
29 OCAK 2007 PAZARTESİ 09:29
0
1331
0
AA aa
CHP Bursa Milletvekili Kemal Demirel'in, Çevre ve Orman Bakanlığı'nın ‘Bingöl'de 2006 yılı için planlanan yatırımlara ilişkin' sunduğu soru önergesi, Bakan Osman Pepe imzasıyla yanıtlandı. Soru önergesine cevaben yapılan olduğu yazılı açıklamada ilginç sonuçlara rastlanıldı.  Bingöl'de ağaçlandırma faaliyetlerinin dışında hiçbir çalışmanın yapılmadığının belirtildiği açıklamada, aktarılan 272 bin 300 YTL'lik ödenekten sadece 73 bin YTL'nin kullanıldığı kaydedildi.
Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız CHP Bingöl İl Başkanı Mustafa Kurban, bu tabloya tepki gösterdi ve hükümete yüklendi.
AKP Hükümetinin Bingöl'de Orman Müdürlüğü'nü kapatarak işe başladığını söyleyen Kurban, bu uygulamanın haksız ve kabul edilemez olduğunu vurguladı.
Bingöl topraklarının üçte birinin ormanlarla kaplı olduğuna dikkat çeken Kurban, 4 ilçede orman işletme şefliğinin bulunduğunu belirtti.
Vatandaşın her gün ormanlarla ilgili ciddi sorunları olduğunu aktaran Kurban; “Tunceli'de, Bitlis'te, Siirt'te, ormanı çok az olan Elazığ'da, her ilçesinde müdürlük bulunan Kastamonu'da Orman müdürlükleri kapatılmıyor ama Bingöl Orman Müdürlüğü kapatılıyor ve AKP yetkililerinden en ufak bir ses çıkmıyor” dedi.
Bu haksız uygulama düzeltilmezken, 2006 yılı için aktarılan 272 bin 300 YTL'lik ödenekten sadece 73 bin YTL'nin kullanılıp geri kalan 199 bin 300 YTL'nin geri gönderilmesinin mantık dışı bir uygulama olduğunu savunan Kurban; “Bingöl'de sanayi yok, şehre para girmiyor. Devlet yatırımları kıt kanaat geliyor, gelen de harcanmadan geri gönderiliyor. Bu tür akıl almaz uygulamalara isyan ediyorum isyan…” şeklinde tepkisini ifade etti.
Aktarılan ödenekten ağaçlandırma çalışmaları için kullanılması hesaplanan 146 bin YTL YTL'nin bile tamamının kullanılmadığına işaret eden kurban, şöyle devam etti.
“Gelen ödenek değerlendirilememiş. Oysaki orman köylerine meyve fidanı dağıtılabilirdi. Orman alanları ıslah edilebilirdi. Yeni ormanlık alanlar oluşturulabilirdi. Yetersizde olsa bu paranın gitmesi,  memleketin ne kadar sahipsiz ve ilgisiz olduğunun en açık örneğidir.”


BİNGÖL KENT HABER

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
28.04.2026
20:05
Ayan`dan YKS ve LGS Öncesi Kritik Uyarılar
Ayan'dan YKS ve LGS Öncesi Kritik Uyarılar
Öğrenci Koçu Hamza Ayan, YKS ve LGS'ye iki aydan daha az zaman kala sürecin 'bilgi öğrenme değil performans artırma dönemi' olduğunu belirterek, deneme sınavları, analiz ve motivasyonun başarıda belirleyici olduğuna dikkat çekti.
28.04.2026
19:43
HÜDA PAR`dan
HÜDA PAR'dan 'Ev Genci' Uyarısı: 6,5 Milyon Genç Risk Altında
HÜDA PAR Sözcüsü Yunus Emiroğlu, Türkiye'de sayıları 6,5 milyona ulaşan 'ev genci' sorununa dikkat çekerek istihdam yetersizliğinin gençleri sosyal hayattan uzaklaştırdığını belirtti. Emiroğlu, çözüm için eğitim ve istihdam alanlarının genişletilmesi gerektiğini vurguladı.
28.04.2026
19:23
Bingöl`de Trafik Masaya Yatırıldı
Bingöl'de Trafik Masaya Yatırıldı
Bingöl'de İl Trafik Komisyonu Toplantısı, Vali Cahit Çelik başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda şehir içi ulaşımda yaşanan sorunlar ele alınırken, vatandaşlardan gelen talepler de değerlendirilerek karara bağlandı.
27.04.2026
17:01
Bingöl`de Çiftçi ve Yatırımcılara Hibe Fırsatı Anlatılacak
Bingöl'de Çiftçi ve Yatırımcılara Hibe Fırsatı Anlatılacak
Bingöl'de tarımsal üretimi güçlendirmek ve modern teknikleri yaygınlaştırmak amacıyla düzenlenecek bilgilendirme toplantısında, yüzde 50 ile 70 arasında değişen hibe destekleri üretici ve yatırımcılara anlatılacak.
27.04.2026
16:57
Bingöl`de Öğrencilere AFAD Eğitimi
Bingöl'de Öğrencilere AFAD Eğitimi
Bingöl Üniversitesi'nde düzenlenen AFAD gönüllülük eğitimiyle öğrencilerin afet anlarında bilinçli hareket etmesi ve sahada aktif rol alması hedefleniyor.
27.04.2026
16:56
WhatsApp`ta Yeni Dönem: Ücretli Abonelik
WhatsApp'ta Yeni Dönem: Ücretli Abonelik
WhatsApp, 'Plus' adı verilen yeni abonelik modeliyle ücretli özellikleri test etmeye başladı. Temel kullanım ücretsiz kalırken, ekstra özellikler için aylık ücret gündemde.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın