KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Nisan 2026 Pazartesi
°C

Kurban: köy-des payı yetersiz

"Bingöl, KÖYDES projesinden ancak 29 trilyon alabilmiştir." Diyen Kurban, Bingöl'ün Köy-Des payının yetersiz olduğunu savundu.

Kurban: köy-des payı yetersiz
25 EYLÜL 2006 PAZARTESİ 13:00
0
1597
0
AA aa
Köylere Hizmet Götürme ve Altyapı Projelerini Destekleme (Köy-Des) projesinden Bingöl'e ayrılan pay ile ilgili yazılı basın açıklaması yapan CHP İl Başkanı Mustafa Kurban, Köy-Des projesine Türkiye çapında 2 katrilyon 100 trilyon para harcandığına dikkat çekerek, bu paradan Bingöl'ün ancak 29 trilyon alabildiğini bildirdi.
"Oysaki en çok susuz, yolsuz köyler Bingöl'dedir" ifadesini kullanan Kurban, Tunceli'nin nüfus ve köy sayısı ile Bingöl'ün üçte biri kadar potansiyele sahip olmasına rağmen Köy-Des'ten bu yıl 27 trilyon ödenek aldığını hatırlattı.
Kurban, Bingöl'ün pay alımında birinci sırada yer alması gerekirken, 17'inci sıraya ancak yerleşebildiğini kaydetti. Kurban, açıklamasına şöyle devam etti: "Bu yıl yapılan Köy-Des projesi şüphesiz faydalı olmuştur. Ancak, komşu illerimizde köylerin yolları yüzde 50 asfalt iken, Bingöl'de ova köyleri başta olmak üzere asfaltlı yol oranı yüzde 12 civarındadır. Bingöl, aldığı az ödenek ile iktidardan herhangi bir öncelik görmediğinin ispatıdır."
"Hiç olmazsa 2007'de şimdiden hazırlanacak bütçeye bürokratlar ve iktidar mensupları gerekli taleplerde ısrarcı olsunlar." sözlerini kullanan Kurban, yapılacak her hizmetten mutluluk duyacağını belirterek, "yeter ki insanlarımız artık yazın tozdan, kışın çamurdan kurtulsunlar. AK Partili dostlarım şunu bilsinler ki, yaptığım eleştiriler gerçeği ifade eden tespitlerimdir. Kimseye çamur atmam, ahlaki değerlere göre, iftira atmak benim işim olamaz. Ana muhalefet partisi il başkanı olarak kamu görevi yapmaktayım. Bingöl'ün sorunlarına çözüm aramam, eksikleri söylemem kimseyi rahatsız etmemeli" görüşlerine yer verdi.
Kültür Merkezi serüveni
Öte yandan, Kültür Merkezi'ni bir serüven olarak değerlendiren CHP İl Başkanı Mustafa Kurban, "1993 yılında İl Başkanı seçildiğimde partim, SHP ile iktidar ortağı idi. Dönemim Kültür Bakanı Fikri Sağlar, Kültür Merkezi projemize başlatma talimatı vermişti. Ancak Kültür Merkezi bir serüvene dönüştü" şeklinde görüş bildirdi.
Merkezin açılışının 13 yıl aradan sonra üç kez ertelenmesinin Bingöl'e verilen değerin bir göstergesi olduğunu savunan Kurban, şu öneride bulundu. "Bu eserin gerçek öncüsü olan Sayın Fikri Sağlar'ı davet edip kurdaleyi keselim. Eğer Sayın Bakan Atilla Koç'u beklersek, belki rüyasında Bingöl'ü görürse gelir."


bingolgazetesi
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
06.04.2026
03:34
Verdiği sözü tuttu! Özturan:
Verdiği sözü tuttu! Özturan: 'Bu daha başlangıç, sırada stat var'
12 Bingölspor Başkanı Mehmet Engin Özturan, 2. Lig'e yükselmenin ardından hem memlekete hem de babasına verdiği sözü tuttuğunu söyledi. Şampiyonluk sevincinin ortasında konuşan Özturan, 'BAL'dan aldığımız takımı 2. Lig'e taşıdık. Şimdi hedefimiz stat… Bu şehir dışarıda kalmayacak' dedi.
06.04.2026
03:32
193 milyonluk yol yine çöktü! Trafiğe kapatıldı
193 milyonluk yol yine çöktü! Trafiğe kapatıldı
Bingöl-Yamaç grup köy yolunda heyelan riskine karşın 400 metrelik kısımda fore kazıklar çakıldı, 6 Bin ton demir kullanıldı ama yine de çare olmadı! 2023'te davetiye usulüyle verip 193 milyon TL harcanarak yapılan yol bir kez daha çöktü. Yol trafiğe kapatılırken kamu zararına yönelik eleştiriler yeniden gündeme geldi.
06.04.2026
03:31
Anşin:
Anşin: 'Teknikerlerin yetki, tanım ve istihdam sorunları çözülsün'
5 Nisan Teknikerler Günü dolayısıyla açıklama yapan Bingöl Teknikerler Derneği Başkanı Sadık Anşin, teknikerlerin yıllardır çözüm bekleyen mesleki tanım, yetki ve istihdam sorunlarına dikkat çekerek, teknik ara kadronun güçlendirilmesi yönünde somut adımlar atılması çağrısında bulundu.
06.04.2026
03:22
Murat Nehri ve Genç Köprüsü`nün eşsiz manzarası…
Murat Nehri ve Genç Köprüsü'nün eşsiz manzarası…
Bingöl'de karların erimeye başlaması ve devam eden yağışlarla birlikte il sınırlarından geçen Murat Nehri'nde debi yükseldi. Tarihi köprüyle birlikte oluşan eşsiz manzara havadan görüntülendi.
05.04.2026
16:59
30 yıllık hasret bitti! 12Bingölspor 2. Lig`e yükseldi
30 yıllık hasret bitti! 12Bingölspor 2. Lig'e yükseldi
1995-1996 sezonunda 3. Lig 1. Grup'ta şampiyon olarak tarihinde ilk kez 2. Lig'e yükselen Bingölspor, 30 yıllık hasreti bitirdi ve 2025-2026 sezonunda 3. Lig 2. Grup'ta rakiplerine 12 puan fark atarak bugün 4-0 kazandığı Hacettepe maçıyla şampiyonluğunu ilan etti ve 2. Lig'e yükseldi.
04.04.2026
04:35
12Bingölspor`a çirkin saldırı!
12Bingölspor'a çirkin saldırı!
U14 Gelişim Ligi Play-Off'ta Diyar İnter'i 2-1 mağlup ederek tur atlayan 12Bingölspor'un altyapı oyuncuları maç sonrası saldırıya uğradı. Yeşil Beyazlı Kulüp, 10 sporcunun hastanelik olduğunu açıklarken, olayın farklı yansıtılmasına tepki gösterdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın