KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
31 Ağustos 2026 Pazartesi
°C

Kurban: tesislerimize fiilen el konuldu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Mustafa Kurban, 1993 yılından beri kira ödeyerek faaliyet gösteren tesislerine, Milli Savunma Bakanlığı tarafından fiilen el konulduğunu söyledi.

Kurban: tesislerimize fiilen el konuldu
08 AĞUSTOS 2014 CUMA 20:11
0
2270
0
AA aa

Bingöl-Genç yolu Şeyh Ahmet mevkiindeki tesisinin kapatılmasını eleştiren CHP İl Başkanı Mustafa Kurban: “Yılda 200 Bin TL kira, sigorta ve vergi ödeyen bu işletme ülke ekonomisine, Bingöl ekonomisine önemli katkı sağlayan, hiçbir kurumla ihtilafı olmayan, 150 insanın yatma, yeme ve çalışma ortamı bulduğu ÇED onaylı ruhsatlı bir tesistir” dedi.

21 yılda Milli Savunma Bakanlığının izniyle bugünkü değerle 480 bin TL bedelinde kira ödediklerini ifade eden Kurban: “30 insanın çalıştığı, üzerinde 2 milyon TL bina ve makine bulunan, günde Bin 200 metreküp kum ve çakıl üretimi, günde 800 metreküp hazır beton üretilen, ayrıca büz boru makinaları, 150 insanın yatılı kalabilecek kapasitede inşa edilen Bin 32 metrekare kapalı alan tesislerimize haksız bir uygulama ile el konulmuş, elektrik ve sularımız kesilmiş, askerler tesislerimizde nöbet tutmaya başlamışlardır. Bu uygulamalar sıkı yönetim dönemlerinde dahi uygulanmadı” ifadelerini kullandı.

“İSTİHDAMA VURULMUŞ BİR DARBEDİR”

Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan imzasıyla İdare Mahkemeye sunulan savunma yazısında, şirketin işgalci olduğu, cephaneliği gözetleme ihtimalinden bahsedildiğini belirten Kurban: “Yüzlerce yazılı belge ile kiracı olduğumuz ortada iken, hangi işgalden bahsediliyor? Sayın Vali kendisine yanlış bilgi verenlerden hesap sormalıdır. Cephaneliği görme imkânımız olmadığı halde nasıl gözetlediğimizi, Sayın Komutanın ve Sayın Valinin gelip yerinde görmesi, böyle bir iddiayı hangi gerekçelerle yazdıklarını ve yine kendilerini yanlış yönlendirenleri sorgulamaları Hukuk Devletinin gereğidir. Bu uygulama Hukuk Devleti açısından müteşebbis hürriyeti açısından bir faciadır. Bu kararla Bingöl'de mahkemelerin nasıl yönlendirildiği, sonuçlarının dahi beklenmediği mülkiyet hakkının bir değer taşımadığı yaratılan mağduriyetin ve Hukuktan uzak uygulamaların yasal dayanakları yoktur. Sayın Valiyi ve Garnizon komutanını tesislerimize gelerek, fiilen durumu yerinde görmelerini, mahkemeye yazdıkları haksız yazışmalarını tekrar değerlendirmelerini Devletin 6 bölge teşvik kapsamında yatırımcı aradığı bir bölgede, hazır üretim tesisine el koyma anlayışı ülke ekonomisine, Bingöl ekonomisine, istihdama vurulmuş bir darbedir. uygulama mahkeme sonucu beklemeden keyfi bir karardır” şeklinde konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
29.08.2026
04:09
Bingöl`de 647 kişiye iş fırsatı! Başvurular 31 Ağustos`ta
Bingöl'de 647 kişiye iş fırsatı! Başvurular 31 Ağustos'ta
İŞKUR ile Milli Eğitim Müdürlükleri iş birliğinde düzenlenecek Toplum Yararına Programlar kapsamında Bingöl genelinde 457 temizlik personeli ve 190 bahçe görevlisi olmak üzere toplam 647 kişi istihdam edilecek. Başvurular 31 Ağustos-4 Eylül 2026 tarihleri arasında alınacak.
29.08.2026
04:07
Ulya-Der, Bingöl`de görkemli törenle açıldı
Ulya-Der, Bingöl'de görkemli törenle açıldı
Bingöl'de yardımlaşma, dayanışma ve sosyal destek alanlarında faaliyet göstermek amacıyla kurulan Ulya-Der, yoğun katılımla hizmete açıldı. Açılışta dernek üyelerince SMA hastası Efrayim bebeğin tedavisi için toplanan 161 bin TL'lik bağış da kampanya yürütme kuruluna teslim edildi.
29.08.2026
04:05
Bingöl Balı Türkiye yollarında tanıtılıyor
Bingöl Balı Türkiye yollarında tanıtılıyor
Bingöl Balı Üreticileri Birliği Başkanı Bilal Salcı'nın çağrısına seyahat firmaları ve düğün salonlarından destek geldi. Has Bingöl ve Cesur Bingöl otobüslerinde dijital ekran ve anonslarla Bingöl Balı tanıtılacak.
29.08.2026
04:05
Korlaelçi: `Eşit ve özgür eğitim için sözümüzü büyütüyoruz`
Korlaelçi: 'Eşit ve özgür eğitim için sözümüzü büyütüyoruz'
Ankara'da düzenlenen 6. Demokratik Eğitim Kurultayı'na katılan Eğitim Sen Bingöl Şube Başkanı Murat Korlaelçi, eşit, özgür, laik, bilimsel, anadilinde ve demokratik eğitim mücadelesinin önemine dikkat çekti.
29.08.2026
04:03
Bingöl`de zincirleme kaza!
Bingöl'de zincirleme kaza!
Solhan'da otomobil, traktör ve 2 minibüsün karıştığı kazada yaralanan olmazken, araçlarda maddi hasar meydana geldi.
29.08.2026
04:02
Düğünden ölüme… Dört can toprağa verildi
Düğünden ölüme… Dört can toprağa verildi
Genç'te düğünden dönen hafif ticari aracın uçuruma yuvarlanması sonucu hayatını kaybeden 2'si çocuk 4 kişi, gözyaşları arasında son yolculuklarına uğurlandı. Kazada yaralanan 5 kişinin hastanelerdeki tedavisi sürüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın