KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Mart 2026 Pazartesi
°C

Kurban'dan osmanlı eleştirisi

Milli Eğitim Şurası Genel Kurulu’nda Osmanlıca dersinin İmam Hatip Liseleri ve Sosyal Bilimler Liseleri'nde zorunlu ders olarak kabul edilmesini eleştiren CHP’li Kurban: “Türban edebiyatı ile toplumu kandıramayan AKP’liler, şimdide Osmanlıcaya sarıldılar” dedi.

Kurban`dan osmanlı eleştirisi
10 ARALIK 2014 ÇARŞAMBA 06:42
0
1694
2
AA aa

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bingöl İl Başkanı Mustafa Kurban, ülke gündemine oturan Osmanlıca dersine yönelik yazılı basın açıklaması yaptı.

AK Parti'nin türban edebiyatı ile toplumu kandırmaya çalıştığını, bunu başaramayınca Osmanlıcaya sarıldığını savunan Kurban: “Matbaa makinesini 300 yıl yasaklayan Osmanlı imparatorluğu, bugünkü Müslüman âleminin teknolojide, bilimde, geri kalmasının başlıca sebebidirler. 600 yıllık saltanattan sonra kendisini kurtaramayan Osmanlılara sarılan AKP'yi de kurtaramazlar. Toplumsal barış işle, aşla, demokrasi ile sağlanır. Çağımız bilgi çağıdır. Herkes olup bitenleri izliyor, okuyor, görüyor AKP toplumu kör sağır zannediyor” ifadelerine yer verdi.

Bingöl'de artış gösteren intihar vakalarını da değerlendiren Kurban, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Son günlerde Bingöl'de gençlerin intiharlarını derin bir üzüntü ile öğreniyoruz. Üretimin sınırlı olduğu, işsizlikten bunalan gençlerin içine girdiği bunalımdan kurtulmanın çaresi iştir. Ekonomidir. 12 yıllık AKP iktidarının toplumu getirdiği nokta, yolsuzluk, yoksulluk ve baskı rejimidir.” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Derman (@Misafir_18123)
11 Aralık 2014 Perşembe 09:55
Sayın Kurban Osmanlıyı bilmediğinden olsa gerek İslam aleminin geri kalmışlığından bahsediyor.Politika yapabilirsiniz.AKP'yi eleştirmek en doğal hakkınız.Ancak biraz daha ölçülü olmanız gerekir.Size çok basit bir soru.İkinci Dünya harbinden sonra Almanya ve Japonya kalkınırken savaşa girmeyen Türkiye neden geri kaldı.Biraz araştırsanız göreceksiniz ki Cumhuriyeti kuran parti olarak övündüğünüz CHP nin bir gecede harf devrimi dediği şeyi yapmakla toplumu yıllarca geri götürmüştür. Teslim olan Japonya alfabe değiştirmemiştir.
ahmet gül (@Misafir_18118)
10 Aralık 2014 Çarşamba 09:17
osmanlıca ogrenmek kötü mü???? zararı nedir bir çinli 700 yıl önceki yazıyı okuyabiliyor biz hangi kitabeyi okuyabiliyoruz okuyabilenler söylesin
23.03.2026
00:32
Bingöl`de Motorin Fiyatı Rekor Kırıyor
Bingöl'de Motorin Fiyatı Rekor Kırıyor
Motorin fiyatlarındaki artış durdurulamıyor! Bingöl'de tabelalar rekor seviyeleri gösterirken, zamlar sürücüleri ve özellikle taşımacılık sektörünü olumsuz etkiliyor.
22.03.2026
23:50
Bingöl`de Bayramın Acı Tablosu: 1 Ölü, 29 Yaralı
Bingöl'de Bayramın Acı Tablosu: 1 Ölü, 29 Yaralı
Bayram süresince Bingöl'de meydana gelen trafik kazalarında 1 kişi hayatını kaybetti, 29 kişi yaralandı. Kazalar farklı noktalarda yaşansa da sebepler yağışlı zeminde aşırı hız ile sürücü hataları olarak öne çıktı!
22.03.2026
23:49
Ve kapandı...! Bingöl Havalimanı`nda 14 ay uçuş yok!
Ve kapandı...! Bingöl Havalimanı'nda 14 ay uçuş yok!
Bingöl Havalimanı, pist ve apron yenileme çalışmaları nedeniyle Pazar günü yapılan son seferlerin ardından 14 ay süreyle kapatıldı. Yoğunluk nedeniyle ek seferler düzenlendi.
22.03.2026
23:48
Bingöl`de 3 Yeni Sağlık Hizmet Binası İhale Ediliyor
Bingöl'de 3 Yeni Sağlık Hizmet Binası İhale Ediliyor
İhale, 3 Nisan 2026 tarihinde EKAP üzerinden gerçekleştirilecek. İşin süresi, yer tesliminden itibaren 240 takvim günü olarak belirlendi.
22.03.2026
23:47
Genç Belediyesi 4 Minibüs Hattını 10 Yıllığına Kiraya Veriyor
Genç Belediyesi 4 Minibüs Hattını 10 Yıllığına Kiraya Veriyor
Genç Belediyesi, şehir içi ulaşımda kullanılacak 4 adet M plakalı minibüs/midibüs hattını 10 yıllığına ihale ile kiraya vereceğini duyurdu. İhale 23 Mart 2026 tarihinde Belediye Meclis Toplantı Salonu'nda yapılacak.
22.03.2026
23:46
Bingöl`de erozyon kontrolü için galvanizli kafes tel yapılacak
Bingöl'de erozyon kontrolü için galvanizli kafes tel yapılacak
Bingöl'ün Çapakçur Mikro Havzası Yelesen, Şaban Ortaköy ve Aşağıköy bölgelerinde kuru duvar eşik ve galvanizli kafes tel yapımı işi için ihale düzenlenecek. İhale, 30 Mart 2026 tarihinde elektronik ortamda EKAP üzerinden gerçekleştirilecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın