KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
31 Mayıs 2026 Pazar
°C

Kurbanlar kesildi ancak...

Solhan'da koronavirüs salgınının sona ermesi için sadaka niyetine kurban kesildi ancak kurban kesiminde vatandaşların iç içe olması ve kesimin sokak ortasında yapılarak hijyen kurallarına uymaması önemli bir sıkıntı olarak öne çıktı!

Kurbanlar kesildi ancak...
05 NİSAN 2020 PAZAR 15:15
6
9314
1
AA aa

Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Hazarşah Köyü'nde, koronavirüs salgınının sona ermesi için köylülerce bağışlanan ve satın alınan 56 kurban kesilerek dağıtıldı.

Kurban kesiminin ardından fotoğrafların çeşitli sosyal medya platformlarında paylaşılması hem takdir topladı hem de eleştirileri beraberinde getirdi.

Bazı sosyal medya kullanıcıları kurban kesimi yapanlara teşekkür ederken, birçok kullanıcı da kurban kesiminin hijyenik bir ortamda yapılmadığını, bu haliyle virüse davetiye çıkardığını belirtti.

Kesimin hijyenik olmadığını belirten kullanıcılar; “ Kurban kesiminin sokak ortasında yapılması yasaklanmıştı. Yapılanlar manevi açıdan güzel ancak bu güzellik, hijyen kurallarına uyulmayarak ve sosyal mesafe kuralı ihlal edilerek zedelenmiştir” değerlendirmesinde bulundular.

Kurban kesiminin bu süreçte doğru olduğunu aktaran bazı kullanıcılar ise bağışta bulunan ve destek verenlere teşekkür etti.

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_57144)
06 Nisan 2020 Pazartesi 02:49
Kurbandan önce kendimizi temizleyelim haram ve kötü aliskanliklarimizi terk edelim kimsenin hakkini yemeyelim adil ve dürüst olalim
Yaratilani yaradandan ötürü sevelim ayrim ve irkcilik yapmayalim
Kisacasi insan olalim
31.05.2026
18:04
Bingöl ESOB`un yeni başkanı belirlendi
Bingöl ESOB'un yeni başkanı belirlendi
Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ESOB) genel kurulunda başkanlık el değiştirdi. Üç adayın yarıştığı seçimde en fazla oyu alan Mesut Kurtaran, birliğin yeni başkanı oldu. Yılların başkanı Ali Bayram ise Şoförler Odası'nın ardından ESOB Başkanlığına da veda etti.
31.05.2026
18:02
Bayram tatilinin ağır bilançosu: 1 ölü, 39 yaralı
Bayram tatilinin ağır bilançosu: 1 ölü, 39 yaralı
Kurban Bayramı tatili boyunca Bingöl ve çevresindeki kara yollarında meydana gelen çok sayıda trafik kazası, bayram sevincini gölgeledi. Kent merkezi, ilçe yolları ve çevre illerle bağlantılı güzergâhlarda yaşanan kazalarda 1 kişi hayatını kaybederken, toplam 39 kişi yaralandı.
31.05.2026
18:01
Bingöl`de yağışlar ekimleri geciktirdi: Çiftçi güneşli havayı bekliyor
Bingöl'de yağışlar ekimleri geciktirdi: Çiftçi güneşli havayı bekliyor
Bingöl'de etkisini sürdüren yağışlı hava, bağ ve bahçe ekimlerini geciktirdi. Her yıl mayıs ayında tamamlanan ekimler, bu yıl haziran ayına girilmesine rağmen birçok bölgede hâlâ yapılamadı. Toprağın yeterince kurumasını bekleyen çiftçiler, havaların ısınmasını umutla takip ediyor.
31.05.2026
17:59
Akaryakıtta indirim geliyor! Bingöl`de fiyatlar ne olacak?
Akaryakıtta indirim geliyor! Bingöl'de fiyatlar ne olacak?
Akaryakıt fiyatlarında bir kez daha değişiklik yaşanıyor. Petrol fiyatlarındaki gerilemenin ardından 1 Haziran Pazartesi gece yarısından itibaren benzine ve motorine indirim yapılması bekleniyor. İndirim Bingöl'de tabelalara şöyle yansıyacak!
31.05.2026
17:57
Bingöl`de gelincik tarlası ilgi odağına dönüştü
Bingöl'de gelincik tarlası ilgi odağına dönüştü
Bingöl-Muş karayolu üzerinde doğal olarak oluşan gelincik tarlası, Kurban Bayramı dönüş yolculuğundaki vatandaşların ilgi odağı oldu. Yol kenarını adeta kırmızıya boyayan gelincikler, sürücülere görsel şölen sundu.
31.05.2026
17:55
Bingöl`de kasaplarda bayram yoğunluğu
Bingöl'de kasaplarda bayram yoğunluğu
Kurban Bayramı'nda Bingöl'de kasaplarda yoğunluk yaşandı. Kurban etlerini kıyma ve kuşbaşı yaptırmak isteyen vatandaşlar, sabahın erken saatlerinden itibaren kasapların önünde yoğunluk oluşturdu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın