KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Ekim 2026 Pazartesi

Kürtajcı doktordan gözü yaşlı ifade

"Cesede ceza yazılmaz beni tahliye edin"...

Kürtajcı doktordan gözü yaşlı ifade
04 EYLÜL 2009 CUMA 09:11
0
1477
0
AA aa
Bursa'da, gayrimeşru ilişki sonrası hamile kalan kadınlara para karşılığında kanunsuz olarak kürtaj yaptığı iddia edilen doktor ile sekreteri ve hemşiresinin de aralarında bulunduğu toplam 23 sanıklı dava başladı. Davada 80 yıla kadar hapsi istenen Operatör Doktor Ali Müftüoğlu, "Çok zor günler yaşıyorum. 75 yaşındayım ve bir çok hastalığım var. Tutukluluk benim için idamdır. Cesede ceza yazılmaz. Beni tahliye edin" dedi.

Halil ÖZÇOBAN / BURSA (AHT)

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN

"İKİ AYLIK DENEN BEBEK 6 AYLIK ÇIKABİLİR"

Aralarında 14 yaşında çocukların da bulunduğu 20 hamilenin gebeliğini yasal sınırı aşmasına rağmen kürtajla sonlandırdığı öne sürülen Kadın Doğum Uzmanı Operatör Doktor Ali Müftüoğlu (75) ile yanında çalışan sekreter ve hemşire ile kürtaj yaptırdığı belirtilen 20 kadının yargılandığı davaya
Bursa 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nde başlandı. "Örgüt kurmak, yasal olmayan kürtaj yapmak"la suçlanan tutuklu sanık doktor Müftüoğlu, suçlamaları reddederek "Biz kanun ve yetkiler çerçevesinde hareket ederiz. Gerekli kontrolleri yaparız, ancak bebeğin yaşı hakkında yanılma payı yüksektir. Örnek verecek olursak, iki aylık denilen bebek, 6 aylık ya da 6 aylık denilen bebek 2 aylık çıkabilir. Ben kimseye kötülük yapmadım. Örgüt nedir bilmem" diye konuştu.

"CESEDE CEZA YAZILMAZ, TAHLİYEMİ İSTİYORUM"

Çok zor günler geçirdiğini ve tutukluluğun kendisi için 'İdam cezası' olduğunu iddia eden doktor Ali Müftüoğlu, "75 yaşındayım ve bir çok hastalığım var. Hastalarımdan çok bana vücudum ihanet ediyor. Tutukluluk bazıları için tedbirdir. Ancak tutukluluk benim için idamdır. Cesede ceza yazılmaz. Yaşayıp, üzerime atılan iftiraların altından kalkmak istiyorum. Ben bunları hak etmedim. Tahliyemi istiyorum" diye konuştu. Doktor Müftüoğlu'nun yanında çalışan sekreteri emekli hemşire Hafize Dalfidan ve sekreteri Sevinç Özgür (43) de suçlamaları reddetti.

Gebeliklerini kürtajla sonlandırdıkları için haklarında dava açılan kadınlardan duruşmaya katılan 3'ü de gebeliklerini kendi istekleriyle sona erdirdiklerini, kimseden şikayetçi olmadıklarını anlattılar. Kadınlardan birisi sevgilisinden, diğeri de boşanmak üzere olduğu eşinden hamile kaldıkları için kürtaj yaptırdıklarını anlattılar. İfadelerin ardından mahkeme, Ali Müftüoğlu'nun tahliye talebini reddederek, diğer sanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi.


haberturk
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
05.10.2026
00:25
Karlıova`da atlar yarıştı, Vali Çelik de piste çıktı
Karlıova'da atlar yarıştı, Vali Çelik de piste çıktı
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde düzenlenen 4. Geleneksel Toklular At Yarışları, farklı illerden gelen 40 yarışmacının mücadelesine sahne oldu. Yarışların ardından Bingöl Valisi Cahit Çelik ata binerek yarış alanında tur atarken, etkinlik renkli görüntüler oluşturdu.
05.10.2026
00:23
Bingöllü öğrenciler TEKNOFEST`te Türkiye birincisi oldu
Bingöllü öğrenciler TEKNOFEST'te Türkiye birincisi oldu
TEKNOFEST Güneydoğu için Şanlıurfa'da bulunan Bingöllü öğrenciler, Yer Bilimleri alanında hazırladıkları projeyle Türkiye birinciliği elde etti. Hasan Fırat Kaçmaz ve Muhammed Server Bekil'in birincilik ödülü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından takdim edildi.
05.10.2026
00:22
Hızar kazasında iki parmağını kaybetti! Aileden `13 saatlik bekleme` iddiası
Hızar kazasında iki parmağını kaybetti! Aileden '13 saatlik bekleme' iddiası
Bingöl'ün Genç ilçesinde odun keserken ayağını hızar testeresine kaptıran 39 yaşındaki Mustafa Pirinci'nin iki parmağı koptu. Ailesi, yaralının farklı sağlık kuruluşları arasındaki sevk sürecinde yaklaşık 13 saat ameliyat beklediğini ve bu nedenle parmaklarının kurtarılamadığını ileri sürdü.
05.10.2026
00:20
12 Bingölspor Adana`da son bölümde yıkıldı: 1-0
12 Bingölspor Adana'da son bölümde yıkıldı: 1-0
2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden 12 Bingölspor, Adana 01 FK deplasmanında uzun süre golsüz eşitliği korudu ancak maçın son bölümünde kalesinde gördüğü golle sahadan 1-0 mağlup ayrıldı. Yeşil beyazlı temsilcimiz, sezonun 5. haftasını puansız tamamladı.
05.10.2026
00:18
Ölen gencin ailesi:
Ölen gencin ailesi: 'İhmali olanlar hesap vermeli!'
Solhan'da okul pansiyonundaki yük asansöründe başının sıkışması sonucu yaşamını yitiren 15 yaşındaki Abdülkerim Demir'in ölümüyle ilgili gözler yürütülen adli ve idari soruşturmaya çevrildi. Aile, kazada ihmali bulunanların ortaya çıkarılmasını ve sorumluların hesap vermesini istiyor.
05.10.2026
00:17
Gözyaşları arasında hüzünlü veda!
Gözyaşları arasında hüzünlü veda!
Bingöl'ün Solhan ilçesinde okulun mutfağındaki yük asansöründe başının sıkışması sonucu ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren 15 yaşındaki Abdulkerim Demir, gözyaşları arasında toprağa verildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın