Kırsal kesimdeki hastaların imdadına yetişen UMKE Bingöl ekibi, kar kalınlığının 1 metreyi aştığı Karlıova ilçesine bağlı köylerde 9 aylık hamile kadını ile alerjik reaksiyon rahatsızlığı bulunan genci kurtardı.
Bingöl'de etkili olan kar yağışı, kırsal kesimde hayatı durma noktasına getirdi. Kar kalınlığının bir metreyi aştığı Karlıova ilçesinde, hava sıcaklıkları eksi 10'lara kadar düştü. Köy yollarının kapalı olmasından dolayı mağduriyet yaşayan hastalar, İl sağlık Müdürlüğü bünyesinde çalışan Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) tarafından hastanelere ulaştırılıyor.
Önceki gün Karabalçık Köyü'nde fenalaşan Muhammed ve Havva Acar kardeşleri başarılı bir kurtarma operasyonuyla hastaneye ulaştıran ekipler, dün de 9 aylık hamile kadın ve 27 yaşındaki genç için yollara düştü.
Kar yağışının etkili olduğu ilçeye bağlı Suçatı ve Viranşehir köylerinde hasta ihbarı alan ekipler, hazırlıklarını tamamladıktan sonra bölgeye doğru hareket etti. İlk olarak kar kalınlığının yaklaşık 1,5 metreye ulaştığı Viranşehir Köyü'ne giden ekipler, alerjik reaksiyon hastası Enes Dilsiz'i paletli ambulansa aldı.
BİR BEDENDE İKİ CAN KURTARDILAR
27 yaşındaki gence ilk müdahaleyi ambulansta yapan ekipler, Suçatı Köyü'nde fenalaşan 9 aylık hamile Hazal Şimay için yola koyuldu. Zorlu bir yolcuğun ardından köye ulaşan ekipler, Şimay'ı da ambulansa alarak yola koyuldu. Zorlu bir yolcuğun ardından ilçe merkezine ulaşan ekipler, hastaları Karlıova Devlet Hastanesi'ne bıraktı. 27 yaşındaki Dilsiz burada tedavi altına alınırken, 9 aylık halime Şimay ise Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edildi.
Bingöl'de yaşayan ayrık omurga hastası ve yüzde 90 fiziksel engelli 10 yaşındaki Sümeyye Kalan'ın rüyasında gördüğü akülü sandalye, Vali Cahit Çelik'in desteğiyle gerçeğe dönüştü.
07.05.2026
23:08
Sosyal Medyada 'Kimlik Doğrulama' Dönemi
Sosyal medya platformları için yeni bir düzenleme hazırlanıyor. Buna göre kullanıcıların tüm hesaplarını e-Devlet üzerinden kimlik doğrulamasıyla eşleştirmesi zorunlu hale gelecek. Doğrulanmayan hesapların kapatılması öngörülüyor.
07.05.2026
22:56
'Gazze Meselesi Vicdani Bir Sorumluluktur'
Bingöl'de düzenlenen 'Gazze' konulu panelde, Filistin'de yaşanan insani kriz, İslam dünyasının tutumu, ümmet bilinci ve tarihi süreçler farklı yönleriyle ele alındı. Programa akademisyenler, kurum temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Bingöl'de polis ekiplerince düzenlenen operasyonlarda uyuşturucu madde, ruhsatsız tabanca ve hassas terazi ele geçirildi. Gözaltına alınan 4 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.
07.05.2026
18:41
Süresiz nafaka sona erdirilecek
12. Yargı Paketi'nde, yargılama süreleri ve hobi bahçeleri davalarına yönelik pakette düzenlemeler yer alacak. Paket kapsamında kamuoyunda da tartışma konusu olan süresiz nafaka sona erdirilecek.
07.05.2026
12:24
Bingöl'de Kayıp Emekli Öğretmen Derede Ölü Bulundu
Solhan'da bir haftadır aranan Parkinson hastası öğretmenden acı haber geldi. Kutbattin Keskin'in cansız bedeni, bugün Dilektepe köyü mevkiindeki Solhan Deresi'nde bir köy sakini tarafından bulundu.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın