KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Temmuz 2025 Çarşamba
°C

Kürtçe öğretmenleri ne zaman atanacak?

Baluken: “Bizzat kendi Hükümetinizin talebiyle yetiştirilen Kürtçe öğretmen adaylarıyla ilgili verdiğiniz atanma sözünü tutmanızın ve bu öğretmenlerin bugüne kadar atanmamış olmasının nedeni nedir?”

Kürtçe öğretmenleri ne zaman atanacak?
16 AĞUSTOS 2014 CUMARTESİ 07:38
0
1431
0
AA aa

Hakların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili ve Bingöl Milletvekili İdris Baluken, seçmeli Kürtçe dersi öğretmenlerinin atanmamasını Meclise soru önergesi verdi.

Sorularının Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı tarafından cevaplandırılmasını isteyen Baluken, 2012 Haziran'ında Başbakan'ın Kürtçe'nin seçmeli ders olarak okutulacağını açıklamasının ardından yapılan yasal düzenleme ile okullarda Kürtçe seçmeli dersin önünün açıldığını vurguladı.

Bu sürece paralel olarak başta Mardin Artuklu Üniversitesi olmak üzere birçok üniversite de, MEB'de Kürtçe öğretmeni olarak atanmak üzere lisansüstü eğitim programlarının açıldığını hatırlatan Baluken, söz konusu öğretmenlerden 500'ünün 2013-2014 eğitim öğretim yılında kadrolu öğretmen olarak atanacakları belirtilmesine rağmen, bugüne kadar bir gelişmenin olmadığını kaydetti.

Kürtçe dersinin idareciler tarafından “Kürtçe öğretmeni yok” bahanesiyle seçtirilmediğini ifade eden Baluken, şu soruları yöneltti:

-Üniversitelerden ilgili programı başarı ile tamamlayıp atamaya hak kazanan kaç Kürtçe öğretmeni adayı bulunmaktadır?
-2013-2014 Eğitim-öğretim yılında ortaokulların 5 ve 6. Sınıflarında okuyan kaç öğrenci Kürtçeyi (Kurmanci ve Zazaca) seçmiştir? Kaç tane Kürtçe sınıf açılmıştır?

-Kürtçe öğretmen olmadığı gerekçesi ile bazı öğrencilere Kürtçe seçmeli dersin seçtirilmediği yönündeki iddialar hakkında bakanlığınızın herhangi bir açıklaması olacak mı?

-Ortaokulların 5, 6 ve 7. Sınıflarında Kürtçeyi şu ana kadar kaç öğrenci seçti? Okullar kapanmadan son hafta yapılan tercihler sağlıklı olmadığı ve bazı idarecilerin keyfi olarak derslerin seçimine engel oldukları iddiaları karşısında okullar açıldıktan sonra da öğrencilere tercih hakkı vermeyi düşünüyor musunuz?

-Açılan Kürtçe sınıflarında ders vermek üzere Kürtçe öğretmenlerinden herhangi bir görevlendirme yapıldı mı? Açılan Kürtçe sınıflarında dersler hangi öğretmenler tarafından yürütülmektedir?

-Bizzat kendi Hükümetinizin talebiyle yetiştirilen Kürtçe öğretmen adaylarıyla ilgili verdiğiniz atanma sözünü tutmanızın ve bu öğretmenlerin bugüne kadar atanmamış olmasının nedeni nedir?

-2013-2014 eğitim-öğretim yılında yapılacak öğretmen atamalarında Kürtçe öğretmenler için kontenjan açılacak mıdır? Bu yönlü bir çalışmanız var mıdır?

-Kürtçe öğretmenlerin atanabilmesi için bakanlık mevzuatınızda hangi gerekli düzenlemeler yapılmalıdır?

Bu düzenlemelerin biran önce yapılması bakanlığınızın ve hükümetinizin gündeminde yer almakta mıdır?

-Milli Eğitim Bakanlığında Kürtçe öğretmenlerinin atanması konusunda herhangi bir çalışmanız var mı? Eğer yoksa Kürtçe öğretmeni yetiştiren üniversitelerde okuyan öğrenciler niçin okumaktalar?

-Anadil temelli çok dilli eğitim konusunda bakanlığınızın yürüttüğü çalışmalar nelerdir? 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
22.07.2025
17:34
Stadyumlarda yeni dönem! Valilere talimat verildi
Stadyumlarda yeni dönem! Valilere talimat verildi
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, stadyumlardaki protokol tribünlerine girişlerde Taraftar Kart ve elektronik biletlerin zorunlu olacağını söyledi. Bakan Yerlikaya, 'Protokol tribünlerine de kim giriyor, kim çıkıyor, bileceğiz.' dedi.
22.07.2025
17:32
Bu stadyumla yeni sezon nasıl olacak?
Bu stadyumla yeni sezon nasıl olacak?
Yeni stadyum dendi, tık yok! Yeni sezona giriliyor stadyumun hali içler acısı! Bu gidişle maçları başka ilde oynarsak şaşırmayız! Taraftar ise tepkili!
22.07.2025
17:30
Sağlık Bakanlığı Personel Alımı Eylül`de Başlıyor!
Sağlık Bakanlığı Personel Alımı Eylül'de Başlıyor!
Sağlık Bakanlığı 2025 Yılı 2. Etap Personel Alımı Eylül'de Başlıyor! 18 Bin Kadroda Hangi Branşlar Var? 18 bin yeni personelin istihdam edileceği alımla ilgili başvuru tarihleri, branş dağılımları ve başvuru şartları sağlık sektöründe kariyer hedefleyen binlerce adayın gündeminde. İşte detaylar…
22.07.2025
17:29
Özel öğretim ücretli öğretmenleri dikkat! kurslar başlıyor
Özel öğretim ücretli öğretmenleri dikkat! kurslar başlıyor
Müracaatlar elektronik ortamdan yapılacak. Bu belgeye sahip olamayanlar özel eğitim veremeyecek. Kurs, Bingöl Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nce verilecek. Katılımcı şartları ise şöyle;
22.07.2025
17:28
12Bingölspor`da altyapı hazırlığı
12Bingölspor'da altyapı hazırlığı
12 Bingölspor 13 ve 14 yaş altı altyapı takımı seçmeleri gerçekleştirildi. Seçmelere katılan sporcuları ziyaret eden Başkan M. Engin Özturan, 'Asıl hedefimiz alt yapı. 12 Bingölspor şampiyon olur ya da olmaz, bizler kalırız ya da kalmayız ama asıl önceliğimiz bu saatten sonra kendini sürdürebilen ve sürekli oyuncu yetiştiren altyapı' ifadelerini kullandı.
22.07.2025
17:27
Bingöl`de 20 yıllık cinayeti çözen ekibe başarı belgesi verildi
Bingöl'de 20 yıllık cinayeti çözen ekibe başarı belgesi verildi
Bingöl karayolu kenarında 20 yıl önce çanta içinde beze sarılı halde bulunan faili meçhul bebek cesedi olayını aydınlatan Jandarma ekibine, Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta tarafından başarı belgesi verildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın