KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Ağustos 2025 Çarşamba
°C

Kürtçe ve zazaca'ya yoğun başvuru

Kürtçe ve Zazaca Tezli Yüksek Lisans programları için Bingöl Üniversitesi'nin açtığı 40 kişilik kontenjana 358 kişi başvuru yaptı.

Kürtçe ve zazaca`ya yoğun başvuru
28 OCAK 2013 PAZARTESİ 09:38
0
2153
0
AA aa

Bingöl Üniversitesi'nde, Kürtçe ve Zazaca tezli yüksek lisans için açılan toplam 40 kişilik kontenjan başvuruları 26 Ocak 2013 sona erdi.

Yaşayan Diller Enstitüsü bünyesinde faaliyet yürüten Kürt ve Zaza Dili ve Edebiyatı bölümlerine 20'şer tezli yüksek lisans kontenjanın ayrıldığı programa başvuru yoğunluğu yaşandı.

40 kontenjanlı tezli yüksek lisans programlarından Zazaca'ya 209, Kürtçe 149 kişi olmak üzere 358 kişi başvuru yaptı.

KÜRTÇE VE ZAZACA YÜKSEK LİSANS DİL SINAVI

Bingöl Üniversitesi Yaşayan Diller Enstitüsü, Kürtçe ve Zazaca Yüksek Lisans yapacak adaylar için 'Yabancı Dil Sınavı' yapacak.

Bingöl Üniversitesi Yaşayan Diller Enstitüsü, 2012-2013 eğitim öğretim yarıyılında Kürt ve Zaza Dili ve Edebiyatı bölümlerine 20'şer yüksek lisans öğrencisi alacak.

Bingöl Üniversitesi'nden yapılan duyuruda, Kürt ve Zaza Dili ve Edebiyatı bölümlerine tezli yüksek lisans için başvuran adayların İngilizce, Almanca, Arapça dil sınavına tabi tutulacağı bildirildi.

Dil sınavının 28 Ocak 2013 Pazartesi günü (bugün) saat 10.00'da yapılacağı belirtilen açıklamada, İngilizce, Almanca, Arapça dil sınavında sözlük kullanımının serbest olduğu belirtilirken, elektronik sözlük kullanımının yasak olduğu vurgulandı.

Açıklamada, adayların Almanca ve Arapça dillerinden girmek istedikleri sınavı Yaşayan Diller Enstitüsü öğrenci İşlerine bildirmeleri gerektiği, dil sınavını bildirmeyen adayların Yabancı Dil Sınavı İngilizce olarak yapılacağı belirtildi.

ÜDS ve KPDS sınav sonuç belgesini getirmeyen adayların dil sınavına girmesinin zorunlu olduğu açıklamada, dil sınavına girmeyen adayların eleneceği kaydedildi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
26.08.2025
19:37
Memurlara yeni zam teklifi belli oldu! Sendikalardan grev sinyali!
Memurlara yeni zam teklifi belli oldu! Sendikalardan grev sinyali!
6,5 milyon memur ve memur emeklisinin 2026 ve 2027 yıllarını kapsayan toplu sözleşme zammında 2026 yılı için verilen zam teklifinde değişiklik yapılmazken, 2027 yılının ilk 6 ayı için teklif 1 puan artırılırken diğer 6 ayı için teklif sabit kaldı. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın: 'Kararı asla kabul etmeyeceğiz, sineye çekmeyeceğiz. Direnmeye, eylemliliğe, bütün demokratik haklarımızı kullanmaya devam edeceğiz.'
26.08.2025
19:33
Koop-İş Sendikası SYDV İşyerlerinde Grev Kararı Aldı
Koop-İş Sendikası SYDV İşyerlerinde Grev Kararı Aldı
sendika, 29 Ağustos 2025 Cuma günü Bingöl dahil ülke genelindeki 1003 SYDV'de greve çıkacaklarını duyurdu.
26.08.2025
13:34
Bingöl Kent Konseyi Öncülüğünde Çocuk Şenliği Düzenlenecek
Bingöl Kent Konseyi Öncülüğünde Çocuk Şenliği Düzenlenecek
Bingöl Kent Konseyi tarafından, Bingöl Belediyesi, Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Gençlik Meclisi iş birliğiyle, Özel Bingöl Hastanesi'nin ana sponsorluğunda 'Çocuk Şenliği' düzenleniyor.
26.08.2025
13:25
Okumanın Yaşı Yok! Eski Başkan Üniversite Sıralarında
Okumanın Yaşı Yok! Eski Başkan Üniversite Sıralarında
2025 YKS sonuçlarına göre Bingöl Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümüne yerleşen Genç eski Belediye Başkanı Ariç, azmiyle gençlere örnek oldu.
26.08.2025
12:38
Rektör Çelik, Bingöl Teknoloji Geliştirme Bölgesi için Bakanlıktan destek sözünü aldı
Rektör Çelik, Bingöl Teknoloji Geliştirme Bölgesi için Bakanlıktan destek sözünü aldı
Beraberindeki heyetle Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Ar-Ge Teşvikleri Genel Müdür Yardımcısı Coşkun Çekiciler'i ziyaret eden Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik; 'Bingöl'ü, Doğu Anadolu Bölgesi'nin önemli bir inovasyon ve teknoloji merkezi haline getirmek en öncelikli hedeflerimiz arasında' dedi. Genel Müdür Yardımcısı Çekiciler ise 'Tüm destekleri vermeye hazırız' dedi.
26.08.2025
12:00
Zorunlu Trafik Sigortası`nda önemli değişiklik
Zorunlu Trafik Sigortası'nda önemli değişiklik
Milyonlarca araç sahibini yakından ilgilendiren yeni düzenleme hayata geçiyor. Zorunlu trafik sigortasında sigorta yenileme, yeni sigorta yapma ve hasar sonrası basamak işlemleriyle ilgili kurallar yeniden belirlendi. Uygulama, 1 Ocak 2026 itibarıyla başlayacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın