KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Mart 2026 Cumartesi
°C

Kürtlere en büyük zararı pkk vermiştir

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) GİK üyesi Mahmut Kılınç, Mardin’in Dargeçit ilçesinde PKK saldırısına uğrayan Kılınç ailesini hastanede ziyaret etti. Kılınç, “PKK, Mardin’de, Van’da, Şırnak’ta, Bingöl’de ve daha birçok bölgede sırf dindar oldukları gerekçesiyle mazlum halkımızı hedef almaktan da geri durmamıştır” dedi.

Kürtlere en büyük zararı pkk vermiştir
28 ARALIK 2015 PAZARTESİ 21:22
0
2146
0
AA aa

 Mardin'in Dargeçit ilçesinde PKK mensuplarınca düzenlenen ve aynı aileden 2 kişinin hayatını kaybettiği saldırıda ağır yaralanan anne Fatma Kılıç (50) ve kızı Selamet Kılıç'ın (35) Mardin Devlet Hastanesi'ndeki tedavileri sürüyor.

Hastaneye giderek Kılıç ailesini ziyaret eden HÜDA PAR GİK üyesi Mahmut Kılınç ve beraberindekiler, taziye ve başsağlığında bulundu. Kılınç, hastane çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. AK Parti Dargeçit İlçe Başkanı Beşir Kılıç'ın akrabalarının evlerindeyken silahlı saldırıya uğradıklarını hatırlatan HÜDA PAR GİK üyesi Kılınç, saldırıda 2 kişinin katledildiğini, 2 kişinin ise ağır yaralandığını söyleyerek yaralılara geçmiş olsun dileklerini iletmek üzere Mardin Devlet Hastanesi'ne geldiklerini aktardı.

Kılınç, “PKK, 6-8 Ekim olaylarında Diyarbakır'da kurban eti dağıtan partimizin üye ve gönüllülerini bu gerekçeyle vahşice katlederken, Mardin'de, Van'da, Şırnak'ta, Bingöl'de ve daha birçok bölgede sırf dindar oldukları gerekçesiyle mazlum halkımızı hedef almaktan da geri durmamıştır. Örgüt yöneticilerinin yaptıkları çağrılar sonucu gerçekleştirilen bu saldırılar göstermiştir ki bundan sonra da durmayacaktır. Her kesimin dikkate alması gerektiği hususlar olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Kürtlere en büyük zararı PKK'nın verdiğini kaydeden Kılınç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Öncelikle örgütün bölgede halka dayattığı bu hendek siyaseti, her şeyden önce halka ve şehirlerimize zarar vermektedir. Şehirlerimiz yakılıp yıkılmakta, halkımızın malı talan edilmekte, can güvenliği de tehlikeye atılmaktadır. Çatışmaların şehir merkezlerine taşınmasının bu halka nelere mal olduğunu artık herkes görmeli ve yerleşim yerlerindeki bu çatışmalar bir an önce durdurulmalı veya yerleşim yerlerinin dışına taşınmalıdır. Devletin kolluk kuvvetlerinin ise hendekleri kapatma ve silahlı örgüt mensuplarını yerleşim yerlerinden çıkarmak için yaptığı operasyonlarda daha dikkatli olması, halkın canına ve malına zarar vermekten kaçınması gerekir.  Yaşanan bu çatışmalar bahane edilerek devletin hukuk sınırları dışına taşması kabul edilemez. Devlet, halkın mal ve can güvenliğini risk altına alacak uygulamalarından da vazgeçmelidir.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.03.2026
01:37
Bingöl Nükleer Tıp Merkezi Programa Alındı
Bingöl Nükleer Tıp Merkezi Programa Alındı
Bingöl Valisi Cahit Çelik, Nükleer Tıp Merkezi'nin yapım işinin Sağlık Bakanlığı yatırım programına alındığını açıkladı. Yeni merkezle birlikte kanser hastalıklarında erken teşhis ve tedavi imkânlarının ilde sunulması hedefleniyor.
20.03.2026
01:36
Meteorolojiden Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı
Meteorolojiden Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü tarafından Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı verildi. Cuma ve cumartesi için yağmur uyarısı yapılırken, Pazar itibariyle karla karışık yağmurun etkili olacağı belirtildi.
20.03.2026
01:34
Bingöl`de resmi bayramlaşma töreni düzenlendi
Bingöl'de resmi bayramlaşma töreni düzenlendi
Bingöl'de Ramazan Bayramı dolayısıyla düzenlenen resmi bayramlaşma töreni, Bingöl Valisi Cahit Çelik'in ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
20.03.2026
01:32
Bingöl`de Uzmandan Bayram Uyarısı:
Bingöl'de Uzmandan Bayram Uyarısı: '3 öğün düzenine mutlaka dönülmeli'
Bingöl'de Diyetisyen Zeynep Balun Taşkesen, Ramazan Bayramı nedeniyle yaptığı uyarıda, bir ay boyunca dinlenen metabolizmanın ani ve yoğun besin tüketimiyle zorlanabileceğini belirterek, vatandaşların 3 öğün düzenine dikkat etmesi gerektiğini söyledi.
20.03.2026
01:31
ÖTV`siz araçları hangi emekliler alabilecek?
ÖTV'siz araçları hangi emekliler alabilecek?
Emekliye ÖTV'siz araç satışında son dakika gelişmeleri milyonlarca vatandaşın radarında. TBMM'ye sunulan yeni kanun teklifi, özellikle Bağ-Kur emeklisi esnaf ve çiftçiler için tarihi bir vergi muafiyeti öngörüyor.
20.03.2026
01:30
SGK`dan sahte mesaj uyarısı: Asla tıklamayın!
SGK'dan sahte mesaj uyarısı: Asla tıklamayın!
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), son günlerde artan dolandırıcılık girişimlerine ilişkin sanal medya hesabı üzerinden yazılı bir açıklama yaptı ve vatandaşların bu tür mesajlardaki bağlantılara kesinlikle tıklamaması gerektiğin altını çizdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın