KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Nisan 2026 Cumartesi
°C

Kurtulmuş'tan ak parti'ye tavsiye

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş anayasa değişikliği referanduma giderse 'evet' diyeceklerini ancak anayasa mahkemesine iptal için gidilirse de AK Parti'ye tavsiyede bulundu.

Kurtulmuş`tan ak parti`ye tavsiye
17 NİSAN 2010 CUMARTESİ 15:01
0
1599
0
AA aa

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, anayasa değişikliğinin referanduma gitmesi durumunda ''evet' oyu vereceklerini yineleyerek, AK Parti'ye ''oluşabilecek Anayasa Mahkemesi iptalleri konusunda hazırlıklı olması'' tavsiyesinde bulundu.

Kurtulmuş, Tes-İş Genel Merkezinde düzenlenen, partisinin İl Başkanları ve İl Müfettişleri Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Saadet Partisi'nin anayasa değişikliği konusunda görüşü en net parti olduğunu söyledi.

Anayasa değişikliğinin toplumun bütün kesimleri tarafından benimsenen bir süreçte ortaya konması gerektiğini vurgulayan Kurtulmuş, planlanan değişikliklerin küçük ama önemli adımlar olduğunu kaydetti.

Anayasa değişikliği teklifinin ''eksik ve çağın gerisinde'' olduğunu öne süren Kurtulmuş, muhalefet partilerinin ise tasarıyla ilgili süreçte de kavga ve gerilim anlayışlarını sürdürdüklerini savundu.

''Anayasa değişikliği eğer referanduma giderse bizim Saadet Partisi olarak oyumuz evet olacaktır'' diyen Kurtulmuş, referandum sürecinin mevcut gelişmeler doğrultusunda kalıcı kamplaşmalara neden olabileceğini söyledi.

Kurtulmuş, CHP'nin ''statükoyu koruma endişesi'' ile anayasa değişikliği konusunda Anayasa Mahkemesi'ne başvuracağını savunarak, anamuhalefet partisine ''Sakın millet iradesine karşı çıkmayın, milletin ortaya çıkaracağı iradeye saygılı olun'' diye seslendi.

AK Parti'nin anayasa değişikliği teklifiyle ilgili oluşacak muhalefet konusunda geri adım atmaması gerektiğini söyleyen Kurtulmuş, ''AK Parti'ye oluşabilecek Anayasa Mahkemesi iptalleri konusunda hazırlıklı olmasını tavsiye ediyorum'' diye konuştu.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Deniz Baykal arasında bu süreçte ''şark kurnazlığı'' tartışması yaşandığını hatırlatan Kurtulmuş, ''Anayasa yapımı işi kurnazlık işi değil, bilgelik ve milletin ne istediğini bilme işidir'' dedi.

Bazı yargı çevrelerinin de anayasa değişikliği sürecinde kendini taraf olarak gördüğünü söyleyen Kurtulmuş, ''toplu istifa'' sözlerinin de ''anlaşılabilir ve tasvip edilebilir olmadığını'' kaydetti.

Kurtulmuş, bazı yargı mensuplarının milli egemenliğin karşısında sözler söylediğini savunarak bu sözlerin toplumun büyük kesimini rencide ettiğini ifade etti.

AA

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.04.2026
04:35
12Bingölspor`a çirkin saldırı!
12Bingölspor'a çirkin saldırı!
U14 Gelişim Ligi Play-Off'ta Diyar İnter'i 2-1 mağlup ederek tur atlayan 12Bingölspor'un altyapı oyuncuları maç sonrası saldırıya uğradı. Yeşil Beyazlı Kulüp, 10 sporcunun hastanelik olduğunu açıklarken, olayın farklı yansıtılmasına tepki gösterdi.
04.04.2026
02:49
Bingöl`de Üreticilere Yüzde 50 Hibeli Sebze Fidesi Desteği
Bingöl'de Üreticilere Yüzde 50 Hibeli Sebze Fidesi Desteği
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, TAKE Projesi kapsamında sebze üreticilerine yönelik yüzde 50 hibeli fide desteği başvurularının 6 Nisan itibarıyla başlayacağını duyurdu.
04.04.2026
02:36
SP Lideri Arıkan Bingöl`den seslendi;
SP Lideri Arıkan Bingöl'den seslendi; 'Erken Seçim Şart'
Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, Bingöl'de yaptığı açıklamada ekonomik şartlar ve toplumsal kutuplaşmanın yönetilemez noktaya geldiğini savunarak erken seçim çağrısında bulundu.
04.04.2026
02:00
Gençliğin
Gençliğin 'Abisi' Arif Kaya İlçe Müdürü Oldu
Genç ilçesinde uzun yıllar Spor Eğitim Uzmanı olarak görev yapan Arif Kaya, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü görevine getirildi. Kaya'nın görevlendirmesi spor camiasında memnuniyetle karşılandı.
04.04.2026
01:26
HÜDA PAR`dan İmar Talebine Ret:
HÜDA PAR'dan İmar Talebine Ret: 'Emsal Oluşturur'
HÜDA PAR Genç İlçe Başkanı Yusuf Doğru, Genç Belediye Meclisi'nde gündeme gelen parsele özel imar talebine iki ayrı toplantıda da ret oyu verdiklerini açıkladı. Talebin ise diğer partilerin oylarıyla kabul edildiği belirtildi.
04.04.2026
01:02
Zikte Sürkap Gelecek Yol Haritasını Belirledi
Zikte Sürkap Gelecek Yol Haritasını Belirledi
Zikte Sürkap Platformu'nun 2025–2026 değerlendirme toplantısında hem geride kalan yılın çalışmaları masaya yatırıldı hem de yeni döneme ilişkin hedefler netleştirildi. Toplantıda özellikle eğitim ve sosyal yardımlaşma faaliyetleri öne çıktı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın