KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Haziran 2026 Salı
°C

Kurtulmuş'tan 'sakin olun' çağrısı

Numan Kurtulmuş, partisinin Esenler ilçe başkanlığının Yenice Kültür Merkezi'nde düzenlediği iftar yemeğinin ardından bir konuşma yaptı...

Kurtulmuş`tan `sakin olun` çağrısı
07 EYLÜL 2009 PAZARTESİ 08:59
0
1306
0
AA aa
Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Türk siyasetinde son günlerde üslup ve yöntem konusunda ciddi sorunlar yaşandığını belirterek, ''Siyasetçileri daha saygılı olmaya davet ediyorum, ülkenin ağır sorunlarını bu üslupla tartışmaya devam ederlerse, sorunların daha da ağırlaşmasına vesile olurlar'' dedi.

Türkiye'nin siyasal olarak önemli olayların yaşandığı bir süreçten geçtiğini belirten Kurtulmuş, siyasette tüm sorunların kamplaştırıldığını, her sorunun sanki ara tonlar yokmuş gibi siyah ya da beyaz gibi tartışıldığını söyledi.

Kurtulmuş, demokrasinin, farklı renklerin ve farklı seslerin ortaya çıkması olduğunu dile getirerek, kutuplara ayırarak yapılan siyasetin, demokrasinin değil, antidemokratik bir siyasetin üslubu olduğunu kaydetti.

Özellikle iktidar partisinin ve mecliste grubu bulunan siyasal partilerin üslubundan dolayı toplumun ''ya ondansın, ya bundansın'' diye tercih yapmaya zorlandığını ifade eden Kurtulmuş, kendilerinin ulusun yanında olduğunu bildirdi.

Sorunların kutuplaşarak çözülemeyeceği yönünde toplumun ittifak durumunda olduğunu, toplumun bu kamplaşmadan endişelendiğini vurgulayan Kurtulmuş, önce ''Kürt Meselesi'' ardından ''Demokratik Açılım'' diye ifade edilen süreçte, partisinin konu hakkındaki görüşlerini ''Barış ve Adalet için Gönüllü Birliktelik Projesi''nde kamuoyuyla paylaştıklarını anlattı.

Türkiye'de siyasilerin tavrının anlaşılamaz olduğunu belirten Kurtulmuş, şöyle devam etti:

''Biri ötekine 'namussuzsun' diyor, diğeri 'sen daha namussuzsun' diyor. Bu üslupla mı bu beyler bu meseleyi çözecekler. Her dönemde Türk siyasetinde tartışmalar olmuştur, hatta birbirlerine çok ağır sözler söyleyen siyasetçiler olmuştur. Ancak hiçbir dönemde üslup bu kadar kötü olmamış, seviye bu kadar aşağı düşmemişti. Siyasetçileri daha saygılı olmaya davet ediyorum, ülkenin ağır sorunlarını bu üslupla tartışmaya devam ederlerse, sorunların daha da ağırlaşmasına vesile olurlar. Bu ortama rağmen biz üslubumuzu koruyoruz, millet de bizi dikkatle izliyor. Sözlerimizden etkilendiklerini görmekten de iftihar ediyoruz.''

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ

Kurtulmuş, Türkiye'nin en önemli sorunlarından birinin anayasa değişikliği olduğunu, ulusun istediği alanda demokratikleşmeyi yapacak, yeni, sivil, demokratik bir anayasa ve reformlara ihtiyaç duyulduğunu kaydetti. 

Kurtulmuş, Türkiye'nin tüm sorunlarının çözüm noktasının yeni, sivil ve demokratik bir anayasadan geçtiğini vurguladı.

Türkiye'nin kendi ekonomik kararları üzerinde söz sahibi olma gücünü yitirdiğini ileri süren Kurtulmuş, vatandaşın 5'te 1'inin işsiz, 3'te 1'inin ise yoksul olduğunu ifade ederek, ''2000 yılından bu yana millete giydirilmeye çalışılan bu deli gömleğini çıkarıp atmanın zamanı geldi. Bunu çıkarıp çöp tenekesine atacağız, başka çaresi yok'' dedi.

Türkiye'nin toplumsal yapısında da ciddi çözülmeler yaşandığını savunan Kurtulmuş, bunun için gazetelerin 3. sayfalarına bakmanın yeterli olduğunu sözlerine ekledi.



haber 7

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.06.2026
12:45
Zehirli Engereği Eliyle Yakalayıp Boynuna Doladı
Zehirli Engereği Eliyle Yakalayıp Boynuna Doladı
Solhan'da engerek yılanını yakalayan 'İmparator' lakaplı Ses Sanatçısı Yakup Koçak, tehlikeye dikkat çekerek uyardı: 'Sakın benim yaptığımı yapmayın. Bir ısırığı tahtalı köye gönderir.'
22.06.2026
16:45
Bingöl Belediyesi Yaz Kursları Başlıyor
Bingöl Belediyesi Yaz Kursları Başlıyor
Bingöl Belediyesi Gençlik Merkezi tarafından düzenlenecek ücretsiz yaz kursları için başvurular başladı. Akademik, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda açılacak 21 branştaki kurslarla çocuklar ve gençler yaz tatilini verimli geçirme imkânı bulacak.
22.06.2026
16:15
O Artık Fahri Bir Gençli
O Artık Fahri Bir Gençli
Genç Belediye Meclisi, ilçeden ayrılmaya hazırlanan Kaymakam Muhammet Güzel'e oy birliğiyle fahri hemşehrilik beratı verdi. İlçede bir kaymakama ilk kez verilen berat, duygusal anlara sahne oldu.
22.06.2026
15:50
Traktöre Çarpan Otomobil Ters Döndü
Traktöre Çarpan Otomobil Ters Döndü
Bingöl'ün Genç ilçesinde park halindeki traktöre çarpan otomobilin ters dönmesi sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 kişi ağır yaralandı.
22.06.2026
15:34
Bingöl`de aradığınıza ulaşacağınız uygulama… Bingöl D
Bingöl'de aradığınıza ulaşacağınız uygulama… Bingöl D
Yaklaşık 400 işletmenin yer aldığı ve 3 binden fazla kullanıcıya ulaşan bir şehir uygulaması haline gelen Bingöl D Kurucusu Murat Akça: 'Platformumuzda işletme profillerinin yanı sıra iş ilanları, emlak ilanları ve ikinci el ilanlar da yer alıyor. Son dönemde çok sayıda ilan yayınlandı. Emlak kategorisinde kiralık ve satılık ilanlar eklenirken, ikinci el ilanlar da kullanıcılar tarafından aktif şekilde kullanılmaya başlandı.'
22.06.2026
13:11
Bingöl`de Jandarmadan Bir Haftada 27 Operasyon
Bingöl'de Jandarmadan Bir Haftada 27 Operasyon
15 Bin 831 kök kenevir ele geçirildi, aranan 4 hükümlü yakalandı, 30 şüpheli hakkında işlem başlatıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın