KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
03 Temmuz 2025 Perşembe
°C

Kurtulmuş'tan 'sakin olun' çağrısı

Numan Kurtulmuş, partisinin Esenler ilçe başkanlığının Yenice Kültür Merkezi'nde düzenlediği iftar yemeğinin ardından bir konuşma yaptı...

Kurtulmuş`tan `sakin olun` çağrısı
07 EYLÜL 2009 PAZARTESİ 08:59
0
1127
0
AA aa
Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Türk siyasetinde son günlerde üslup ve yöntem konusunda ciddi sorunlar yaşandığını belirterek, ''Siyasetçileri daha saygılı olmaya davet ediyorum, ülkenin ağır sorunlarını bu üslupla tartışmaya devam ederlerse, sorunların daha da ağırlaşmasına vesile olurlar'' dedi.

Türkiye'nin siyasal olarak önemli olayların yaşandığı bir süreçten geçtiğini belirten Kurtulmuş, siyasette tüm sorunların kamplaştırıldığını, her sorunun sanki ara tonlar yokmuş gibi siyah ya da beyaz gibi tartışıldığını söyledi.

Kurtulmuş, demokrasinin, farklı renklerin ve farklı seslerin ortaya çıkması olduğunu dile getirerek, kutuplara ayırarak yapılan siyasetin, demokrasinin değil, antidemokratik bir siyasetin üslubu olduğunu kaydetti.

Özellikle iktidar partisinin ve mecliste grubu bulunan siyasal partilerin üslubundan dolayı toplumun ''ya ondansın, ya bundansın'' diye tercih yapmaya zorlandığını ifade eden Kurtulmuş, kendilerinin ulusun yanında olduğunu bildirdi.

Sorunların kutuplaşarak çözülemeyeceği yönünde toplumun ittifak durumunda olduğunu, toplumun bu kamplaşmadan endişelendiğini vurgulayan Kurtulmuş, önce ''Kürt Meselesi'' ardından ''Demokratik Açılım'' diye ifade edilen süreçte, partisinin konu hakkındaki görüşlerini ''Barış ve Adalet için Gönüllü Birliktelik Projesi''nde kamuoyuyla paylaştıklarını anlattı.

Türkiye'de siyasilerin tavrının anlaşılamaz olduğunu belirten Kurtulmuş, şöyle devam etti:

''Biri ötekine 'namussuzsun' diyor, diğeri 'sen daha namussuzsun' diyor. Bu üslupla mı bu beyler bu meseleyi çözecekler. Her dönemde Türk siyasetinde tartışmalar olmuştur, hatta birbirlerine çok ağır sözler söyleyen siyasetçiler olmuştur. Ancak hiçbir dönemde üslup bu kadar kötü olmamış, seviye bu kadar aşağı düşmemişti. Siyasetçileri daha saygılı olmaya davet ediyorum, ülkenin ağır sorunlarını bu üslupla tartışmaya devam ederlerse, sorunların daha da ağırlaşmasına vesile olurlar. Bu ortama rağmen biz üslubumuzu koruyoruz, millet de bizi dikkatle izliyor. Sözlerimizden etkilendiklerini görmekten de iftihar ediyoruz.''

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ

Kurtulmuş, Türkiye'nin en önemli sorunlarından birinin anayasa değişikliği olduğunu, ulusun istediği alanda demokratikleşmeyi yapacak, yeni, sivil, demokratik bir anayasa ve reformlara ihtiyaç duyulduğunu kaydetti. 

Kurtulmuş, Türkiye'nin tüm sorunlarının çözüm noktasının yeni, sivil ve demokratik bir anayasadan geçtiğini vurguladı.

Türkiye'nin kendi ekonomik kararları üzerinde söz sahibi olma gücünü yitirdiğini ileri süren Kurtulmuş, vatandaşın 5'te 1'inin işsiz, 3'te 1'inin ise yoksul olduğunu ifade ederek, ''2000 yılından bu yana millete giydirilmeye çalışılan bu deli gömleğini çıkarıp atmanın zamanı geldi. Bunu çıkarıp çöp tenekesine atacağız, başka çaresi yok'' dedi.

Türkiye'nin toplumsal yapısında da ciddi çözülmeler yaşandığını savunan Kurtulmuş, bunun için gazetelerin 3. sayfalarına bakmanın yeterli olduğunu sözlerine ekledi.



haber 7

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
03.07.2025
18:17
Türkiye Denizcilik zirvesinde Bakanlıktan Onur Ödülü
Türkiye Denizcilik zirvesinde Bakanlıktan Onur Ödülü
Türkiye denizcilik sektöründe önemli katkıları bulunan armatör ve tersaneci Cengiz Kaptanoğlu, 'Denizcilik Sektörünün Duayeni' ödülüne layık görüldü. Kaptanoğlu ödülü Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun elinden aldı.
03.07.2025
17:54
En düşük SSK ve Bağ-Kur maaşı belli oldu
En düşük SSK ve Bağ-Kur maaşı belli oldu
Temmuz 2025'te uygulanacak en düşük SSK ve Bağ-Kur emekli maaşı açıklandı. Bu rakam, kök maaşı yüzde 16,67 zamlandığında 16 bin 881 TL'nin altında kalan 4 milyon 11 bin emekliyi kapsıyor.
03.07.2025
17:50
Bingöl`de ruhsatsız silah ele geçirildi
Bingöl'de ruhsatsız silah ele geçirildi
Bingöl'ün Genç ilçesinde şüphe üzerine durdurulup üst araması yapılan şahsın üzerinden ruhsatsız silah ele geçirildi.
03.07.2025
17:28
Bingöl Umut Kervanı`ndan 8 milyon TL`lik yardım
Bingöl Umut Kervanı'ndan 8 milyon TL'lik yardım
Yıldız: 'Yardım, toplumsal eşitsizlikleri azaltmaya ve insan haklarını korumaya yardımcı olur. İyilik yapmak, mutluluğu artırmanın yanı sıra bireylerin depresif duygularını ve anksiyetelerini de azaltmaktadır.'
03.07.2025
17:14
ÖTV arttı zam geldi! Hangi ürünlerin fiyatı artacak
ÖTV arttı zam geldi! Hangi ürünlerin fiyatı artacak
Bugün açıklanan Haziran ayı enflasyon rakamıyla birlikte ÖTV yani Özel Tüketim Vergisi de otomatik olarak güncellendi. İlk 6 aylık Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) doğrultusunda yapılan otomatik artış oranı yüzde 15,71 olarak belirlendi. Peki hangi ürünlere ne kadar zam geldi? İşte detaylar...
03.07.2025
14:58
Yedisu`da altyapı çalışmaları
Yedisu'da altyapı çalışmaları
Bingöl'ün Yedisu Kaymakamlığınca başlatılan alt ve üstyapı çalışmaları devam ediyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın