KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Ekim 2026 Pazartesi

Kurtuluşun rehberi; kur'an ve sünnet'tir

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Bingöl'ün Büyüktekören köyünde ilk defa açık alanda Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi. Etkinlikte, Müslümanların kurtuluş rehberinin Kur’an-ı Kerim ve Peygamberimizin Sünneti olduğu vurgulandı.

Kurtuluşun rehberi; kur`an ve sünnet`tir
03 MAYIS 2014 CUMARTESİ 05:22
0
1988
0
AA aa

Peygamber Sevdalıları Platformu Bingöl İl Koordinatörlüğü tarafından Büyüktekören köyünde bu yıl ilk defa kutlu doğum etkinliği düzenledi. Sunuculuğunu Ömer Aşkın'nın yaptığı program, Kur'an-ı Kerim tilavetinin okunmasıyla başladı. Mevlid-i Şerif'in okunduğu etkinlik, ilahi ve ezgilerle devam etti.

"EFENDİMİZİN BİZE OLAN SEVGİSİNİ BİLMEMİZ LAZIM"

Programda bir konuşma yapan Programda ilahiyatçı Cihan Üzer, Peygamber ve ashabının ibadet aşkına vurgu yaptı. Üzer: "Ashabı Kiram ve Efendimiz ölüme bile giderken namazlarını asla kaçırmıyordu. Bugün namaz kılmayan insanların bunu örnek alması gerekiyor. Bizim yerimiz geniş, camilerimiz açık biz neden namazımızı kılmayalım. Müşrikler, Sahabelerin efendimize olan sevgisine hayret ediyorlardı. Sahabeler Peygamber efendimiz için anne babalarını ve çocuklarını feda ediyorlardı. Onlar efendimizi nasıl seviyor idiyse efendimizde onları öyle seviyordu. Efendimizi sevmeli ona değer vermeli Kur'an'ın yolundan gitmeliyiz. Kur'an'a sarılmalıyız. Kuran ve sünnet bizim kurtuluş rehberimizdir" diye konuştu.

"PEYGAMBERİMİZİ ASHABI GİBİ SEVMELİYİZ"

Hz Muhammed'in (sav) veda hutbesinde, 'size iki emanet bırakıyorum bunlara sımsıkı sarıldığınız müddetçe yolunuzu kaybetmezsiniz.' diye buyurduğunu ifade eden Üzer, sözlerini şöyle sonlandırdı: "Bunlara sarılırsanız kurtulur, azap üzerinize gelmez. Yani en değerli hazinemiz Kuran ve Sünnettir. Peygamberimizi ashab gibi sevmeliyiz. Onun sevgisini çocuklarımıza aşılamalıyız. Kur'an'ın müjdesini çocuklarımızın kalbine yerleştirmeliyiz. Ve böylece peygamberimizi anlamaya çalışmalıyız. Şimdi efendimize öyle muhtacız ki, hiçbir devirde efendimize böyle muhtaç olunmamıştı. Cahiliye karanlıklarının hepsi günümüzde yaşanıyor. Çocuklar diri diri toprağa gömülüyordu. Babalar hem erkek, hem de kız çocuklarını başıboş bırakmış. Anneler kızlarına, henüz küçüktür deyip başörtü taktırmıyor. Babalar evlatlarını başıboş bırakmış. Kötü arkadaş çevresine teslim ediyor. TV'lerin ahlaksız dizi ve filmlerine teslim ediyor. Çocuklarını bu şekilde derin kuyulara gönderiyor. Farkında olmadan cehennem çukurlarına doğru gönderiyor."

Program, Rehber TV programcılarından Cihan Bozaba'nın Zazaca yaptığı kapanış duasıyla son erdi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.10.2026
16:51
‘Deyirê Zazakî Avni Polat` TRT Kurdi ekranlarında
'Deyirê Zazakî Avni Polat' TRT Kurdi ekranlarında
Bingöllü ses sanatçısı Avni Polat'ın hazırlayıp sunduğu 'Deyirê Zazakî Avni Polat', yeni sezonuyla izleyici karşısına çıkıyor. Programın ilk bölümü 21 Ekim Çarşamba günü saat 22.00'de TRT Kurdi'de yayımlanacak.
19.10.2026
01:00
Fon tasfiyesinde 40,8 milyar TL ödendi: Yatırımcı sayısı 45 bini aştı
Fon tasfiyesinde 40,8 milyar TL ödendi: Yatırımcı sayısı 45 bini aştı
Fon Koordinasyon Kurulu'nun altıncı toplantısında tasfiye sürecindeki yatırım fonlarının son durumu ele alındı. Üç portföy yönetim şirketinin kurucusu olduğu 66 fonda 45 bini aşkın yatırımcıya yönelik 40,8 milyar liralık ayni ve nakdi tasfiye işlemi tamamlanırken, tasfiye sürecindeki fon sayısı 131'den 65'e geriledi.
18.10.2026
23:40
Bingöl`de iki ayrı trafik kazası: 2 ölü, 4 yaralı
Bingöl'de iki ayrı trafik kazası: 2 ölü, 4 yaralı
Bingöl-Muş ve Bingöl-Erzurum karayollarında meydana gelen iki ayrı kazada 2 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı. Ilıcalar beldesi yakınlarında beton menfeze çarpan otomobildeki 2 kişi yaşamını yitirirken, 1 kişinin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.
18.10.2026
23:16
Baraç`tan eğitim eleştirisi;
Baraç'tan eğitim eleştirisi; 'Belirsizlikler giderilmeli'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç; 20'nin üzerinde okulda sürdüğünü belirttiği tadilat çalışmaları, servis sorunları ve yönetici atamalarındaki gecikmelere dikkat çekerek İl Millî Eğitim Müdürlüğünden açık takvim ve şeffaf bilgilendirme istedi.
18.10.2026
23:12
Protesto ile başlayan maçta 4 gol!
Protesto ile başlayan maçta 4 gol!
Kendi sahası olmadığı için her hafta başka bir şehirde sahaya çıkan 12 Bingölspor, Kütahyaspor karşılaşmasına futbolcularının bir dakika boyunca çömelerek yaptığı protestoyla başladı. Sahadaki mücadelede Koray Yağcı'nın iki golüyle öne geçen Bingöl temsilcisi, 2-2'lik beraberlikle bir puan aldı.
18.10.2026
23:11
Eğitim-Bir-Sen Bingöl 2 No`lu Şube güven tazeledi
Eğitim-Bir-Sen Bingöl 2 No'lu Şube güven tazeledi
4. Olağan Genel Kurul'da yeniden göreve gelen Prof. Dr. Hüseyin Çaldak, Bingöl Üniversitesi'ndeki akademik ve idari personelin hakları, liyakatli atamalar ve adil kadro süreçleri için mücadele edeceklerini belirtti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın