KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Ağustos 2026 Pazar
°C

Kuru Fasulye için çalışma başlatıldı

Bingöl İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Burhan Bahadır, Yedisu Horoz Kuru Fasulyesinin coğrafi olarak işaretlenmesi ve markalaştırılması amacıyla çalışma başlattıklarını söyledi.

Kuru Fasulye için çalışma başlatıldı
31 MAYIS 2018 PERŞEMBE 00:36
7
3406
0
AA aa

Bingöl İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından oluşturulan teknik ekip başkanlığında Bingöl'de yetiştirilen ürünlere katma değer oluşturma ve tarımsal gelirde çeşitlilik meydana getirmek amacıyla yürütülen çalışmalar başlatıldı.
Bu çalışmalar kapsamında Yedisu İlçesinde yoğun bir şekilde üretimi yapılan Yedisu Horoz Kuru Fasulyesinin coğrafi olarak işaretlenmesi ve markalaştırılması amacıyla öncelikli olarak bir ön çalışma yapıldığını belirten Bahadır,  coğrafi işaretlemenin prosesleri belirlenerek faaliyete başlandığını açıkladı. 
Yedisu İlçesi Kabaoluk Mahallesi ile Gelinpertek Köyünde 500'er m²'lik alanlarda olmak üzere toplam 1.000 m²'lik alanda ekim işlemleri yapıldığını belirten Bahadır,  ekimi gerçekleştirilen alanlarda toprak numuneleri alındığını, analiz için ilgili laboratuvarlara numuneler gönderileceğini belirtti. 
Çalışmalar tamamlandıktan sonra patent başvurusunun yapılacağını vurgulayan Bahadır; “ Yedisu Horoz Kuru Fasulyesinin fiziksel, morfolojik ve teknolojik özellikleri ve besin değerlerinin belirlenmesi amacıyla gerekli çalışmalar tamamlandıktan sonra coğrafi işaret başvurusu için Türk Patent Enstitüsüne başvuruda bulunacağız.  Yetiştiriciliğinin yapıldığı bölgeye çok iyi uyum sağlayan, ekonomik öneme sahip, aroma, tat, lezzet ve albenisi ile oldukça büyük ilgi gören Yedisu Horoz Kuru Fasulyesi, coğrafi işaret aldığında Yedisu İlçesine hem popülarite hem de maddi anlamda büyük katkılar sağlayacak ve Yedisu İlçesinin ekonomisinde önemli bir yer alacaktır. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tüm imkanları ve enerjisiyle  bu tür çalışmalara aralıksız bir şekilde devam edecektir” diye konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
21.08.2026
22:19
MURAT NEHRİ`NDE KAYBOLAN MEHMET HAZAR`IN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
MURAT NEHRİ'NDE KAYBOLAN MEHMET HAZAR'IN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri'ni geçmeye çalışırken akıntıya kapılarak kaybolan 29 yaşındaki Mehmet Hazar'ın cansız bedenine ulaşıldı. Hazar'ın cenazesi, kaybolduğu noktanın yaklaşık 100 metre ilerisinde bulundu.
21.08.2026
21:07
Murat Nehri`nde can pazarı: 1 kardeş kurtarıldı, diğeri kayıp
Murat Nehri'nde can pazarı: 1 kardeş kurtarıldı, diğeri kayıp
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri'nin karşısına geçmeye çalışan iki kardeş, baraj kapaklarının açılmasıyla yükselen su debisi nedeniyle boğulma tehlikesi geçirdi. Kardeşlerden biri jet ski ile kurtarılırken, akıntıya kapılarak kaybolan diğer kardeşi bulmak için ekipler seferber oldu.
21.08.2026
21:06
Bingöl Üniversitesi Türkiye`de bir ilki başardı
Bingöl Üniversitesi Türkiye'de bir ilki başardı
Bingöl Üniversitesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından verilen Çevre Yönetim Birimi Yeterlik Belgesi'ni almaya hak kazandı. Üniversite, söz konusu yeterlik belgesine sahip Türkiye'deki tek devlet üniversitesi oldu.
21.08.2026
21:04
Bir türlü bitmeyen Çirişli Tüneli yılan hikâyesine döndü
Bir türlü bitmeyen Çirişli Tüneli yılan hikâyesine döndü
2017'de yapımına başlanan Çirişli Tüneli'nde kazı ve destek çalışmalarında yüzde 60, nihai beton imalatında yüzde 49 seviyesine gelindi. 2024'te '2025'te kalan kısmın ihalesi yapılacak', Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ise '2026'da tamamlanacak' denilen proje için şimdi hedef 2028 sonu. Yıllardır değişen tarihler, tünelin akıbetine ilişkin soru işaretlerini büyütüyor.
21.08.2026
21:03
Bingöl`de organik arıcılığa güçlü destek
Bingöl'de organik arıcılığa güçlü destek
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın desteğiyle yürütülen proje kapsamında Bingöl'de organik bal üreticilerine yönelik destekler sürüyor. 2022'den bu yana yüzde 75 hibe desteğiyle 740 organik arı kovanı dağıtılırken, 2026 yılında 15 üreticiye yüzde 50 hibeyle 15 bal sağım çadırı temin edildi.
21.08.2026
21:02
Solhan`da maden arama tartışması TBMM`ye taşındı
Solhan'da maden arama tartışması TBMM'ye taşındı
HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Arslanbeyli köyündeki maden arama faaliyetlerini TBMM gündemine taşıdı. Dinç, su kaynakları, tarım arazileri ve ormanlık alanların risk altında olduğunu belirterek, gerekli incelemeler tamamlanıncaya kadar çalışmaların durdurulmasını istedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın