KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
01 Mayıs 2026 Cuma
°C

Kurum: Tarihi kent meydanları için gayret gösteriyoruz

Çevre, Şehircilik Ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum,'Muş, Kütahya, Isparta, Bingöl, Afyon ve Kayseri tarihî kent meydanlarımız misafirlerine tarihin, yeşilin, şiirin, edebiyatın zevkini sunsun diye gayret gösteriyoruz'dedi. Bingöl'ün tarihi meydanı var mı?

Kurum: Tarihi kent meydanları için gayret gösteriyoruz
08 ARALIK 2022 PERŞEMBE 17:14
5
2357
3
AA aa

Çevre, Şehircilik Ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, meclis genel kurulunda sunum yaptı. 2022 yılında gerçekleştirdikleri faaliyetleri anlatan Kurum, 2023 yılı hedeflerini anlattı.

Kent meydanları ile ilgili yürütülen çalışmaları anlatan Kurum, şunları söyledi: “Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; bundan bir yıl önce ebediyete uğurladığımız büyük üstadımız Sezai Karakoç “Medeniyet kendini kurduğu şehirlerle ifade eder.” derdi. Medeniyetimizin en güzel tezahür mekânları, her biri birer açık hava müzesi olan ve tarihî değerlerimizin içinde yer aldığı kent meydanlarımızdır. Bugün “tarihe vefa, geçmişe saygı” anlayışıyla 45 ilimizde 80 tarihî meydanımızı yeniliyoruz ve Türkiye Yüzyılı'nın abide eserleri hâline getirmek için tüm ekibimizle, milletvekillerimizle, belediye başkanlarımızla birlikte çalışıyoruz. Açılışını Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle gerçekleştirdiğimiz Mevlâna Meydanı'mızla Konya'mızın güzelliğine güzellik kattık. Mimar Sinan'ın emaneti Selimiye Camisi ve çevresine ışıltısını yeniden kazandırdık. Bursa Ulu Camisi çevresindeki tarihî çarşı ve hanlar bölgesinde şanlı tarihimizi bütün ihtişamıyla yeniden ayağa kaldırıyoruz. Bitlis'imizde Selçuklu'nun emaneti köprülerimizi, hanlarımızı, medreselerimizi güneşle yeniden buluşturuyoruz. Balıkesir'imizde, güzel Balıkesir'imizde Zağnos Paşa Camisi çevresinde maneviyatı yeniden harekete geçiriyoruz. Zonguldak, Sinop, Trabzon ve Rize'de tarihimizi yeşille kucaklaştırıyoruz. Terör örgütü eliyle harabeye dönen Diyarbakır Sur'u aslına uygun bir şekilde imar ederek bin yılların köklü kardeşlik tarihini yeniden ayağa kaldırıyoruz. Mardin'de, Şırnak'ta, Urfa'da tarihî alanlarımızı ihya ederek yine bu milletin çocuklarını yüzyıllardır akıp giden mimarimizle, kültürümüzle yeniden buluşturuyoruz. Ankara'mızı Türkiye yüzyılının güçlü başkenti yapmak için Hergelen Meydanı ve çevresini, Saraçoğlu Mahallesi'ni tescilli ağaçları, tescilli yapıları da koruyarak milletimize, inşallah, bu yıl sonu armağan ediyoruz. Elbette durmuyoruz; Erzurum tarihî meydanı yeniden kahramanlık hikâyeleri yazsın diye; Yozgat Çapanoğlu Camisi ve çevresi şiirle, edebiyatla dolsun diye; Muş, Kütahya, Isparta, Bingöl, Afyon ve Kayseri tarihî kent meydanlarımız misafirlerine tarihin, yeşilin, şiirin, edebiyatın zevkini sunsun diye gayret gösteriyoruz.”

Bingöl'de tarihi meydan bir yana, normal meydan dahi bulunmuyor. Bingöl Belediyesinin başlattığı çalışmalarla Hükümet Konağı ve Dörtyol Parkını kapsayacak şekilde şehir meydanı yapılıyor.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_96824)
10 Aralık 2022 Cumartesi 14:33
1 ay geçti daha molozları kaldırmadılar :)
Misafir Kullanıcı (@Misafir_96809)
09 Aralık 2022 Cuma 15:26
Inşallah 2030 da bıter bu meydan bıngöl lün gözde meydanı
Misafir Kullanıcı (@Misafir_96808)
09 Aralık 2022 Cuma 15:23
Acaba 1936 yılında Şehir statüsü verilen Bingöl'de neden tarihi meydan bir yana normal meydan dahi bulunmuyor. Sayın Bakan işte tam üstüne bastınız her şey bunda başlıyor hadi hep birlikte pandoranın kutusunu açmaya gayret gösterelim.
30.04.2026
18:29
Bingöl`e TÜBİTAK`ta Büyük Gurur! Matematikte Türkiye Birinciliği
Bingöl'e TÜBİTAK'ta Büyük Gurur! Matematikte Türkiye Birinciliği
TÜBİTAK'ın Ankara'da düzenlediği proje yarışmalarında Bingöl Yunus Emre Anadolu Lisesi, matematik alanında Türkiye birincisi oldu.
30.04.2026
17:39
Bingöl`de Gençlerden Üç Dilli Mevlid-i Nebi Programı
Bingöl'de Gençlerden Üç Dilli Mevlid-i Nebi Programı
Bingöl'de ÇEDES projesi kapsamında düzenlenen programda Mevlid-i Şerif, Türkçe, Kürtçe ve Zazaca okundu. Gençlerin performansı katılımcılardan yoğun ilgi gördü.
30.04.2026
17:21
Bal Üreticileri Birliği:
Bal Üreticileri Birliği: 'Bingöl Balı için tanıtım alanı ayrılmalı'
Bingöl Belediyesi'nin Kent Meydanı'ndaki iş yerlerini ihaleye çıkarma kararı sonrası, Bal Üreticileri Birliği'nden dikkat çeken bir talep geldi: 'Bingöl Balı için tanıtım alanı ayrılmalı.'
30.04.2026
16:52
Bingöl`de Böbrek Taşı Tedavisinde Yeni Dönem: Sevkler Azaldı
Bingöl'de Böbrek Taşı Tedavisinde Yeni Dönem: Sevkler Azaldı
Bingöl Devlet Hastanesi'nde uygulanan PNL yöntemiyle büyük böbrek taşları kapalı ameliyatla tedavi edilirken, il dışına sevk edilen hasta sayısında dikkat çekici düşüş yaşandı.
30.04.2026
12:48
Bingöl İçin Kuvvetli Yağış Uyarısı! Bir Hafta Sürecek
Bingöl İçin Kuvvetli Yağış Uyarısı! Bir Hafta Sürecek
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Bingöl genelinde gök gürültülü sağanak yağışların bir hafta boyunca etkili olacağını duyurdu. Yetkililer, sel, su baskını, yıldırım ve çığ riskine karşı vatandaşları uyardı.
30.04.2026
11:56
İsrail`den Sumud Filosu`na müdahale! Filo`da Bingöllü iki isim var
İsrail'den Sumud Filosu'na müdahale! Filo'da Bingöllü iki isim var
İsrail'in Gazze ablukasını kırmak ve buraya insani yardım götürmek üzere yola çıkan Küresel Sumud Filosu'na, İsrail donanması tarafından uluslararası sularda Yunanistan yakınlarında müdahale edildi. İsrail, 22 tekneye müdahale etti, 18 tekneyle iletişim kesildi. Sumud Filosu'ndan yapılan açıklamada 18 Türk aktivistin, İsrail askerleri tarafından alıkonulduğu açıklandı. Bunlardan ikisi Bingöllü…
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın