KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Şubat 2026 Çarşamba
°C

Kurumlar vergisi düşecek

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grubu'nda partililere seslendi. Kurumlar için vergi indirimi müjdeleri veren Erdoğan'ın açıklamaları özetle şöyle:

Kurumlar vergisi düşecek
29 KASIM 2005 SALI 14:14
0
1974
0
AA aa
Avrupalı dostlarımız başarımızı hayretle takip ediyor. Dışa açılımımız olmasaydı ekonomideki başarımız olmazdı. Türkiye ithalat ve ihracatta ciddi bşir sıçra içerisinde... İşsizlik oranı yüzde 9.1'e gerilemiştir. Milli gelirimizde ciddi artış var. Turizm konusunda çok önemli yatırımlar yapılıyor. İspanya turizm konusunda müşterek yatırımlara girmek istiyor. Yatırımları gözden geçirerek daha cazip hale getirmemiz gerekiyor. Bir ay sonra 6 sıfır paramızdan tamamen kalkacak. Bir yıl sonra da YTL, aslına vücü edecek ve TL olacak.

Vergi sisteminin yeniden yapılanması ile ilgili ciddi çalışmalar yapıyoruz. Vergi sisteminin basitleştirilmesi için atılması gereken adımlar var. Vergi barışı kanunu ile kamunun finansmanında kullanılmak üzere 4.7 katrilyon liralık ilave kaynak bulundu. Vergi uygulamaları ekonominin önünü kapatmaması gerekiyor.

Geçtiğimiz 3 yıl içerisinde vergi oranlarında önemli indirimler yaptık. Bundan önce neden bu yapılmıyordu. Gıdaya, ilaca, eğitime yüzde 18 KDV'yi biz koymadık. Biz geldiğimizde bunları önümüzde bulduk. Bu oranları büyük oranda indirdik. Yüzde bire indirdiğimiz rakamlar var. Biraz güç topladıktan sonra daha da indireceğiz, bu oranlar daha aşağılara çekilecek.

Mevcut tablo verginin çok az sayıda ödendiği gerçeğini ortaya koyuyor. Önemli vergi kaçağı var. Müteşebbşislerin çevre ülkelerle rekabet edebilme olanağını sağlamak için bazı müjdeler veriyorum. Kurumlar vergisi yüzde 30'dan yüzde 20'ye düşürülüyor. Yatırım indirimi istisnası uygulaması kaldırılıyor. Gelir vergisinde önemli değişiklikler var. Gelir vergisi hesaplanmasında tek sisteme geçiliyor. Dönemimizde hiçbir banka batmadı, hiç bir banka zarar etmedi. Eskiden zarar eden bankalar şimdi düşük faizlerle halka kredi yetiştirmeye çalışıyor.

HABER7
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
25.02.2026
00:36
Bingöl için sağanak ve yoğun kar uyarısı
Bingöl için sağanak ve yoğun kar uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak, sıcaklıklar düşecek. Bingöl için ise sağanak ve yoğun kar yağışı uyarısı yapıldı.
24.02.2026
22:31
Serdar Turhan`dan bir jest daha! 60 Yataklı Çocuk Evleri Sitesi İçin İmzalar Atıldı
Serdar Turhan'dan bir jest daha! 60 Yataklı Çocuk Evleri Sitesi İçin İmzalar Atıldı
Bingöl'de korunma ve bakım ihtiyacı olan çocuklar için 60 yatak kapasiteli, 6 yaşam biriminden oluşacak 'Serdar Turhan Kampüsü Çocuk Evleri Sitesi'nin yapımı için iş birliği protokolü imzalandı. Projenin 12 ay içerisinde tamamlanması planlanıyor.
24.02.2026
22:03
Bingöl`de Ramazan Coşkusu Sahnelere Taşınıyor
Bingöl'de Ramazan Coşkusu Sahnelere Taşınıyor
Bingöl Belediyesi tarafından düzenlenen Ramazan etkinlikleri 25 Şubat–17 Mart tarihleri arasında tiyatrodan konsere, çocuk oyunlarından sahne gösterilerine kadar zengin bir programla vatandaşlarla buluşacak. Tüm etkinlikler saat 20.30'da Belediye Konferans Salonu'nda gerçekleştirilecek.
24.02.2026
22:02
Genç`te TYP Kurası Sonuçlandı
Genç'te TYP Kurası Sonuçlandı
Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Bingöl İl Müdürlüğü ile Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde yürütülen TYP kapsamında Genç ilçesinde 1116 başvuru arasından 35 kişi asil olarak belirlendi. Program 2 Mart'ta başlayacak.
24.02.2026
22:00
Bingöl`de KYK`lı Gençlerden Köy Okuluna ‘Isıtan Eller` Projesi
Bingöl'de KYK'lı Gençlerden Köy Okuluna 'Isıtan Eller' Projesi
Bingöl'de KYK Kız Öğrenci Yurdu'nda kalan üniversiteli gençler, el emeğiyle ördükleri atkı ve bereleri köy okulundaki öğrencilere hediye etti. 'Isıtan Eller' projesiyle hem dayanışma büyüdü hem minik yürekler ısındı.
24.02.2026
21:59
Bingöl`de Özel İdare Ekipleri Zorlu Mesaisini Sürdürüyor
Bingöl'de Özel İdare Ekipleri Zorlu Mesaisini Sürdürüyor
Bingöl'ün Solhan ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle kapanan köy ve mezra yolları, İl Özel İdaresi ekiplerinin yoğun çalışmasıyla yeniden ulaşıma açılıyor. Ekipler, Ramazan ayında da sahadaki mesaisine ara vermiyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın