KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Mayıs 2024 Pazar
°C

Kurumlara kardeş okul

Bingöl Valiliği, herkesi eğitimin birer parçası yapmak, eğitimin yükünü paylaştırmak, öğrencilerin eğitim gördüğü okulların eksikliklerini gidermek için “Kardeş Okul Kardeş Kurum Projesi”ni hayata geçirdi. Toplantı sonunda kurumlarla okullar arasında protokol imzalandı.

Kurumlara kardeş okul
28 ŞUBAT 2013 PERŞEMBE 09:06
0
1749
1
AA aa

“Okul Kurum Kardeşliği” Projesi tanıtım toplantısı, Vali Mustafa Hakan Güvençer Başkanlığı'nda dün saat 14.00'de Bingöl Valiliği Toplantı Salonu'nda düzenlendi. Kurum amirleri ve okul idarecilerinin buluştuğu toplantıda açılış konuşmasını İl Milli Eğitim Müdür Yakup Sarı yaptı.

SARI: “411 OKUL 62 BİN ÖĞRENCİMİZ VAR”

Proje sayesinde Bingöl'deki kamu kurum kuruluşları ve tüzel kişiliklerin destekleri ile okulların eğitim kalitesine katkı sağlanmasını hedeflediklerini söyleyen Sarı, bu sayede sosyoekonomik durumu yetersiz okullar ile katkı potansiyeli ve teşkilatlanma yeterliliği olan kurumlar arasında işbirliğinin sağlanacağını vurguladı.

İl genelinde 411 okula sahip olduklarını belirten Sarı: “İl nüfusumuzun yüzde 29'u okul çağındadır. Bingöl'de 62 bin öğrencimiz olduğu gibi 3 bin 370 öğretmen ile eğitim vermekteyiz. Eğitim hepimizin ortak derdi. ‘Okul Kurum Kardeşliği' projesi ile bu sorunları nasıl azaltırız, onun planını yapıyoruz. Bu proje ile bir ortağımız bir öğrencimizin başını okşasa proje hedefe ulaşmış demektir” dedi.

BAŞARI VE KAZANIMLAR

Toplantıda sunum yapan Sarı, 2012 yılı başarı ve kazanımlarını şu sözlerle açıkladı:

BİLSEM ve OÇEM' in açılması, 4+4+4 eğitim sistemine sorunsuz bir şekilde geçilmesi

Ortaöğretimde okullaşma oranlarının arttırılması, Değerler Eğitimi, Eğitimde İyi Örnekler projelerinin başlatılması, Hedef 12 Projesinin uygulanmaya konulması, 8. Sınıftan mezun olup 9. Sınıfa kayıtta yüzde 100 başarı sağlanması. 5349 öğrenciden sadece 19 öğrenci kayıt yapmamıştır. Bu öğrencilerimiz yurtdışı, vefat eden, engelli öğrencilerimizden oluşmaktadır. Başta okul ve derslik sayıları olmak üzere fiziki altyapının iyileştirilmesi, Okul idarecileri, öğretmen ve diğer personel ile iyi bir iletişim sağlanması, Eğitime erişimdeki tüm engeller ortadan kaldırılarak yurt, okul ve taşımalı eğitim konularında sıkıntı yaşanmaması, Hayat Boyu Öğrenme faaliyetlerinde katılım oranlarının Türkiye ortalamasının üstünde olması, SODES' te aslan payının eğitime ayrılmış olması, KURUMNET' in (Elektronik Yazışma) kurulup kullanılmaya başlanması, Adil bir şekilde tüm personelin başarı belgesi alması için Başarı Belgesi Yönergesinin yürürlüğe konulması, Okuma alışkanlığının arttırılması için projeler başlatılıp takip edilmesi ve Bölge Zümre Toplantılarının amacına uygun olarak gerçekleştirilmesi.”

GERÇEKLEŞTİRİLEMEYEN ÇALIŞMALAR

Toplantıda bazı itiraflarda da bulunan Sarı, gerçekleştirmedikleri çalışmaları da şöyle sıraladı:

Ortaokullarımızı ikili eğitimden tekli eğitime geçiremedik, Okullarımızda tam anlamıyla bir okul kültürü oluşturamadık, Fiziki anlamda bölgenin en iyi altyapısına sahip olmamıza rağmen akademik anlamda istenen düzeyde olmamamız, Öğretmen ve Yöneticilerimizin performanslarını sağlıklı bir şekilde ölçülememesi, Öğrenciler arasındaki kötü alışkanlıkların küçük yaşlara kadar düşmesini engelleyemememiz, Okullarımızdaki hizmet içi eğitim faaliyetlerine eğitimciler tarafından fazla itibar edilmemesi, Sosyal, Kültürel, Sportif faaliyetlere katılımın az olması, İlimizde okuma yazma bilmeyenlerin Türkiye ortalamasının 10 puan altında olması, İlimizde çalışan nüfusunun yüzde 43' nün İlköğretim mezunu, yüzde 13' nün Lise Mezunu, yüzde 4' nün üniversite mezunu olması, İşsizlik oranı; yüzde 12,5, Okul- Kurumlarda Yöneticinin ben yerine biz anlayışını tam anlamıyla ön plana çıkaramadık. Okulların açılışı, ara karne ve kapanış dönemlerinde rapor alan öğretmenlerimizin sayısını azaltamadık. Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde periyodik bir yayın çıkaramadık. Öğrencilerimizin zaman geçirebilecekleri, eğlenirken öğrenecekleri etkinlik mekanları oluşturamadık. Eğitim bölgesi imkanlarından bütün okulların adil bir şekilde faydalanmasını sağlayamadık. Öğrenci velilerimizi kayıtlardan sonra okula getiremedik. Velilerimizi “her şeyi devlet halleder” anlayışından kurtaramadık. Velilerimizin, -okula gönderdim hatta dershaneye gönderdim benden bu kadar- anlayışını yıkamadık. “Öğretmenin emeklisi olmaz rahmetlisi olur” yaklaşımından hareketle emekli öğretmenlerimizin tecrübelerinden faydalanamadık. Okullarımızda öğrencilerimizin görüş ve önerilerinin önemli olduğu bir mekanizma oluşturamadık. Yönetici ve Öğretmenlerimizin performansını ölçüp başarılı-başarısız çalışmasını yapamadık. Okullar hayat olsun projesini tam anlamıyla uygulayamadık. Sivil Toplum Kuruluşlarının eğitime katkılarını arttıramadık. Hayırseverlerin eğitime katkılarını sağlayamadık.”

“VELİNİN YANINDA DİĞER ÇEVRENİN DESTEĞİNİ ALMAK İSTİYORUZ”

Yeni eğitim sisteminde öğrenciyi merkeze alan bir anlayışla hareket edilmesinin idareci, öğretmen, veli ve çevrenin çocuk üzerindeki etkisinin, eğitim öğretim süreci içinde olmazsa olmazlardan olduğunu belirten Sarı: “Velilerin dışındaki çevrenin de eğitime ciddi destekler sunabileceklerini, desteklenmeyen bir gençliğin karanlık bir gelecek olduğunu bundan tüm toplumun olumsuz etkileneceğini, Çocuklarımızın ortak geleceğimiz olduğu bilinci ile hareket edeceklerini düşünerek, Veli desteğinin yanında diğer çevrenin desteğini almak Hedef 12'nin en önemli amaçlarından biri olarak belirledik” şeklinde konuştu.

VALİ: “BİNGÖL'ÜN EN TEMEL GÜCÜ BEŞERİ VARLIĞIDIR”

Tüm insanların ortak mutabakatından birinin de eğitim olduğunu belirten Vali Mustafa Hakan Güvençer: “Eğitim tüm dünyada olduğu gibi bizim de önceliklerim arasında. Bu anlamda Bingöl bu güne kadar yeterince ilgi görmemiş, yeterince değerlendirilmemiş bir beşeri güce sahip. Her şey den önce Bingöl'ün en temel gücü beşeri varlığıdır. Gerek geçmişi, kültürü ve ahlaki yapısıyla Bingöl'ün en büyük özelliği beşeri yapısıdır” dedi.

27 OKULLA PROTOKOL İMZALANDI

Konuşmaların ardından 27 okulla kurumlar arasında protokol imzalandı. Protokol esnasında konuşan Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, bazı okulların bahçesini kilitli parke taşı ile kapladıklarını, 2013 yılında tüm okulların bahçelerini kilitli parke taşı ile kaplayacaklarını söyledi.

Atalay: “Çok hayırlı bir proje, tüm kurum amirlerine teşekkür ediyorum. Bugüne kadar 10 bin metrekare okul bahçesini kilitli parke taşı ile kapladık. Bu yıl geri kalan okullarımızın bahçelerini kilitli parke taşıyla döşeyeceğiz. Buda yaklaşık 40 bin metrekareye tekabül ediyor. Toplamda 1 milyon 800 bin kilitli parke taşı döşeyeceğiz. Dolayısıyla bütün okullar bizim kardeş okulumuz olacak” dedi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
muhammed talha (@Misafir_12382)
28 Şubat 2013 Perşembe 17:12
OKULLARIMIZ DA ARTIK EN AZ KURUMLARIMIZ KADAR BAŞARILI OLACAK DESENİZE???GERÇİ OKULLAR ALLAH VAR ÇOK BAŞARILILAR ZATEN.BENCE KURUMLAR OKULLARI ÖRNEK ALSALARDI DAHA İYİ OLURDU...KALBURA DÖNEN YOLLARI,MİSAFİRİ GELENDE BİNGÖL'E GÜVENMEDİĞİ İÇİN ELAZIĞ'DAN YEMEKLER GETİRENLERİN ARTIK MAZERETİ OLACAK OKULLARLA İLGİLENİRKEN İŞLERİMİZ AKSADI.İNŞALLAH ÖĞRENCİLER DE BÜYÜKLERDEN ETKİLENİP ELAZIĞ'DAN YEMEK GETİRİN FALAN DEMEZLER
19.05.2024
01:15
Bingöl`de 342 araca far cezası!
Bingöl'de 342 araca far cezası!
Bingöl Emniyet Müdürlüğü, sürücüleri rahatsız eden xenon far ve usulsüz ışık kullanımına yönelik il geneli yapılan denetimlerde 2024 yılının ilk 4,5 aylık sürecinde 342 araç sahibi ve sürücüsüne idari cezai işlem uygulandığını duyurdu.
18.05.2024
23:21
Bingöl`de çalıntı araçlar ele geçirildi
Bingöl'de çalıntı araçlar ele geçirildi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce 7 çalıntı araç ele geçirildi, 1 şüpheli gözaltına alındı.
18.05.2024
23:20
Bingöl, vergi tahsilatında geride kaldı!
Bingöl, vergi tahsilatında geride kaldı!
Bingöl, Nisan ayı düzeyinde vergi tahsilatının tahakkuka oranı bakımından yüzde 62,50 olan Türkiye ortalamasının altında kaldı. Bölgede en yüksek tahsilat oranı Erzurum'da olurken, bölgenin ekonomisi en gelişmiş illeri arasında bulunan Malatya yine tahsilat oranı bazında son sırada kaldı.
18.05.2024
23:18
Genç ilçesinde doğa yürüyüşü etkinliği
Genç ilçesinde doğa yürüyüşü etkinliği
Bingöl'ün Genç ilçesinde kaymakamlık ile Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü koordinesinde doğa yürüyüşü etkinliği yapıldı.
17.05.2024
16:57
Bingöl`de TYP Kapsamında işçi alınacak
Bingöl'de TYP Kapsamında işçi alınacak
Alınacak işçilerin İl Özel İdaresi bünyesinde köylerdeki çöplerin toplanması işinde çalıştırılacağı bilgisine yer verilen açıklamada, başvuruların 20-24 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacağı kaydedildi.
17.05.2024
14:09
Bingöl`de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de kursa giden öğrencilerin hazırladığı el emeği göz nuru ürünler sergilendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın