KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Eylül 2025 Perşembe
°C

Kuşadası cayır cayır yanıyor

Selçuk'ta başlayıp Kuşadası'na doğru ilerleyen alevler durdurulamıyor. Yangın Kuşadası'nın 7 Km yakınına kadar ulaştı. Kuşadası çöplüğü yanıyor. İlçeye giriş çıkış yasak.

Kuşadası cayır cayır yanıyor
21 AĞUSTOS 2006 PAZARTESİ 11:03
0
1376
0
AA aa

İzmir'in Selçuk İlçesi ile Aydın'ın Kuşadası İlçesi sınırlarının kesiştiği noktada bulunan Bülbül Dağı'nda meydana gelen ve kontrol altına alınamadığı için Kuşadası'na ulaşan yangın, bir türlü söndürülemiyor.

Yangının Kuşadası'nın 7 kilometre yakınına kadar ulaştığı ve burada bulunan Kuşadası çöplüğünün de yanmaya başladığı belirtiliyor. Aydın-Kuşadası çamlık mevkii güvenlik güçleri tarafından kapatıldı. İlçeye giriş çıkış kapatıldı.

Rüzgar nedeniyle son derece etkili olan yangın, Kuşadası şehir merkezine 1 kilometre mesafeye kadar ulaştı. Edinilen bilgiye göre, havanın kararması nedeniyle havadan müdahale edilemeyen yangın sonucu, Kuşadası-Aydın ve Kuşadası-Kirazlı yolları trafiğe kapatıldı.

Kuşadası'na ulaşım, Selçuk ve Söke İlçeleri üzerinden sağlanabiliyor. Ayrıca, Kuşadası şehir merkezine su sağlayan depoların da yangın nedeniyle büyük tehlike altında olduğu kaydedildi. Su depolarının yangından etkilenmesi yüzünden Kuşadası'na su verilemiyor.

Bu arada, yangın nedeniyle Kuşadası'nın Pilav Dağı, Çınar, Yeniköy ve Kirazlı Köyü çevresinde tüm çiftlikler ve bağ evleri boşaltıldı. Selçuk İlçesi sınırında başlayan yangın, süratle Kuşadası üzerinden Söke sınırına doğru ilerliyor. 

BAKAN PEPE, ORMAN YANGINLARI İLE İLGİLİ İNCELEMELERDE BULUNMAK ÜZERE İZMİR'E GELDİ

Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, Selçuk ve Kuşadası'nda devam eden orman yangınlarıyla ilgili incelemelerde bulunmak üzere İzmir'e geldi.

Bakan Pepe, Adnan Menderes Havaalanında AA muhabirine yaptığı açıklamada, Selçuk ve Kuşadası'ndaki yangın hakkında yerinde incelemelerde bulunmak üzere geldiğini ve hemen bölgeye geçeceğini söyledi.

Bakan Pepe, İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne ait bir araçla yangın bölgesine hareket etti.



AA
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
11.09.2025
12:16
Bir ilginç kaza! Bingöl`de park halindeki otobüs kaza yaptı!
Bir ilginç kaza! Bingöl'de park halindeki otobüs kaza yaptı!
Otobüsün hareket ettiğini fark eden sürücü kapıyı açmak istese de başarılı olmadı ve otobüs, park halindeki başka bir otobüse çarparak durdu. Kameralara yansıyan kazada maddi hasar oluştu.
11.09.2025
11:56
Bingöl`de aranan şahıs saklandığı adreste yakalandı!
Bingöl'de aranan şahıs saklandığı adreste yakalandı!
Bingöl'de 7 yıl 5 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir şüpheli şahıs saklandığı adreste yakalandı. Yapılan aramada 1 adet tabanca ve 14 adet fişek ele geçirildi. Şahıs, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine teslim edildi.
11.09.2025
07:37
`Haftada 4 gün mesai` iddiasına DMM`den yalanlama
'Haftada 4 gün mesai' iddiasına DMM'den yalanlama
İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), bazı basın yayın organlarında yer alan 'Orta Vadeli Program'da haftada 4 gün mesai uygulamasına geçileceği' yönündeki iddianın gerçeği yansıtmadığını açıkladı.
10.09.2025
18:23
Başkan Arıkan: `Bingöl`ün afet müdahale kapasitesi artıyor`
Başkan Arıkan: 'Bingöl'ün afet müdahale kapasitesi artıyor'
Bingöl Belediyesi, yeni İtfaiye Hizmet Binası ve Afet Koordinasyon Merkezi – Arama Kurtarma Hizmet Binası'nın yapım sürecine başladı. Modern tesislerle birlikte şehir, yangın ve olası afetlere karşı daha hazırlıklı hale gelirken müdahale kapasitesi de önemli ölçüde artacak. Başkan Arıkan: 'Bu merkezle şehrimiz afetlere müdahale gücünü artıracak ve arama-kurtarma ekiplerimizin çalışmalarını tek çatı altında yürütmelerini sağlayacak.'
10.09.2025
18:21
Bingöl`de Tüketici Hakem Heyeti`ne 230 başvuru yapıldı
Bingöl'de Tüketici Hakem Heyeti'ne 230 başvuru yapıldı
Vali Ahmet Hamdi Usta: 'Haksız fiyat artışları, aldatıcı indirimler ve tüketici mağduriyetlerine karşı her zaman yanınızdayız' dedi.
10.09.2025
15:30
Bingöl HÜDAPAR heyeti Millet Bahçesi`nde…
Bingöl HÜDAPAR heyeti Millet Bahçesi'nde…
HÜDA PAR İl Başkanı Refik Alpaya; 'Çalışmalara başlayan yeni firmanın yetkilileri, Millet Bahçesinin kasım ayına kadar bitirileceğini söylediler. Temennimiz, bir an önce bitirilip halkımızın hizmetine sunulmasıdır' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın