Kanazawa Karate Spor Okulu'nda eğitim alan karateciler, bu kez kuşak terfi sınavı için mindere çıktılar. Ailelerin de izlediği sınavda başarı gösteren sporcular bir üst kuşağa terfi ettiler.
Kuşak terfi sınavı, dün saat 13.00'da Kanazawa Karate Spor Okulu'nda gerçekleştirildi. 28 erkek 8 bayan sporcunun katıldığı sınavda sporcular kuşak gruplarına göre mindere çağrıldı. Verilen komutlara göre hareketler yapan sporcular, sergiledikleri tavırlarla gerçek müsabakaları aratmadılar. Çocuklarının ter döktüğü sınavı izleyen aileler, onların heyecanına ortak oldu.
Sınav öncesi bir konuşma yapan Karate Antrenörü Sedat Kaya, karate sporunun yaygınlaşması ve öğrencilerinin başarıyı yakalaması için sporcuların ailelerinden destek istedi.
Küçük yaşta karate öğrenmeye çalışan birçok sporcularının olduğunu belirten Kaya, bu sporcuları en iyi şekilde eğiteceklerini ve hedeflerinin hepsini ileride birer şampiyon yapmak olduğunu ifade etti. Kaya'nın kısa konuşmasından sonra sporcular, ikişer ve üçer gruplar halinde sınava alındı. Sınavda başarı gösteren sporcular bir üst kuşağa terfi etti.
BingolOnline/ Bingöl Kent Haber