KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
30 Haziran 2025 Pazartesi
°C

Kutlu doğum etkinlikleri düzenlenecek

Peygamber Sevdalıları Platformu Bingöl İl Koordinatörü Mehmet Tamaç, kentte Kutlu Doğum etkinlikleri kapsamında 30 merkezde program düzenleyeceklerini söyledi.

Kutlu doğum etkinlikleri düzenlenecek
03 NİSAN 2017 PAZARTESİ 05:04
0
1155
0
AA aa

Peygamber Sevdalıları Platformu Bingöl İl Koordinatörü Mehmet Tamaç, kentte Kutlu Doğum etkinlikleri bu hafta itibariyle başladıklarını belirterek toplamda 30 merkezde etkinlik yapmayı hedeflediklerini söyledi.

Peygamber Sevdalıları Platformu'nun bu yılki Kutlu Doğum etkinliklerinin ana temasını "Hak ve Adalet Rehberi Hz Muhammed" olarak belirlediğini hatırlatan Tamaç, etkinliklerdeki amaçlarını Allah ve Resul'ünü insanlara anlatmak olduğunu söyledi.

Tamaç, "Bu hafta sonu itibariyle Kutlu doğum etkinliklerimize başladık. Bu etkinliklerde hedef ve gaye Allah'ın rızası olacak. Allah'ın dinini, peygamberini, insanlara sevdirmek, anlatmak ve hayatını insanların gündemine getirebilmektir." dedi.

"De ki: "Allah'ı seviyorsanız bana uyun. Allah da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın. Allah affeder ve merhamet eder." ayetini hatırlatan Tamaç, "Hz Muhammed'e uymak, Allah'ı sevmektir. Allah'ı seviyorum diyen insanın Allah'a karşı olan sevgini ispatlamanın yolu Hz Muhammed'e uymaktır. Ancak Peygambere uymakla sevgimizi ispatlayabiliriz." ifadelerini kullandı.

"DÜNYAYI SEVDİRMEK YERİNE ALLAH'I, PEYGAMBERİNİ SEVDİRMEMİZ LAZIM"

"Bizler Peygamber Sevdalıları olarak, halkımızın hayatında, Peygambere olan aşkını ve sevgisini görüyoruz." diyen Tamaç, "Eksik olan şey şudur ki, Hz Peygambere olan aşkımızı hayatımıza aktaramıyoruz, hayata aktarılmadığı için de gençlerimiz olsun, insanlarımız olsun bir şekilde bunun bedelini ödüyoruz.  Özellikle gençlerimize dünyayı sevdirdiğimiz gibi, dünyanın makam ve mevkilerini sevdirdiğimiz gibi Allah'ı peygamberi ve onun hayatını sevdirmeye başarabilseydik, eminim gençlerimizin maddeye değil, manaya daha çok yöneldiklerini görecektik.  Ama biz bunu başaramadığımız için, toplum olarak bunda eksik kaldığımız için gençlerimiz çok iyi bir noktada değil. Bizler, gençlerimize Peygamberi sevdirip model olarak alınması gereken şahsiyetlerin Peygamber ve ashabı olduğunu, Allah'ın yolunda yürümenin ispatının bu olduğunu anlatmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın