KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Mayıs 2026 Perşembe
°C

Kutlu doğum paneline yoğun ilgi

Kutlu Doğum Haftası kapsamında Bingöl İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Bingöl Şubesince ortaklaşa düzenlenen panele, kamu kurumları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve halk tarafından yoğun ilgi gösterildi.

Kutlu doğum paneline yoğun ilgi
20 NİSAN 2016 ÇARŞAMBA 01:33
0
2007
0
AA aa

 Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Bingöl İl Müftülüğü tarafından organize edilen “Hz. Peygamberin Oluşturduğu Vahdet Toplumu Paneli” Bingöl Üniversitesi Kongre Merkezinde düzenlendi. Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak'ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelde; Prof. Dr. M. Mahfuz Söylemez, Prof. Dr. H. İbrahim Bulut, Doç. Dr. Hakan Olgun panelist olarak katıldı.

Panelin açılış konuşmasını Bingöl Müftüsü Mecit Can yaptı. Peygamber Efendimizin hayatına değinen Müftü Can, İslamiyet'in bir arada yaşamaya ve kardeşliğe verdiği öneme de vurgu yaptı.

Panelin moderatörlüğünü yapan Üniversite Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, sözlerine Mardin'in Nusaybin ilçesinde şehit olan Bingöllü Polis Memuru Recep Tümen'i kaybetmenin üzüntüsünü dile getirerek başladı.  Prof. Dr. Çapak, “Öncelikle bugün toprağa verdiğimiz şehidimiz için üzüntülerimi belirtmek istiyorum. Şehidimizi toprağa verip buraya geldik. Rabbim mekânını cennet etsin. Yakınlarına ve milletimize sabrı cemil niyaz ediyorum” dedi.   

Panelin organizasyonunu gerçekleştirdiği için Bingöl Müftüsü Mecit Can'a teşekkür ederek sözlerine devam eden Prof. Dr. Çapak, “İstanbul Üniversitesinin üç tane kıymetli hocası bugün yanımızdalar. Bugün üçünden güzel bir şekilde istifade edeceğimizi düşünüyorum. Programımız hayırlara vesile olsun” diye konuştu.

“ALLAH BİZE VAHDET VE TEVHİD TOPLUMUNU OLUŞTURMAYI NASİP ETSİN”

Konuşmasında birlikte yaşamanın önemine vurgu yaparak devam eden Prof. Dr. Çapak, “Biliyorsunuz Peygamber Efendimiz erdemli bir toplum oluşturabilmek için çalıştı. Bize düşen Hazreti Peygamberin örnekliğini takip etmek, Onun örnek alabilmek. Ancak ne yazık ki İslam dünyasının içerisinde bulunduğu durum, hiç de O'nu örnek alabildiğimizi göstermiyor. Farklı tarafta yer alan insanlar, Allah-u Ekber nidalarıyla birbirlerini öldürebiliyor ve din adına karşılıklı olarak birbirlerine zarar verebiliyor. Aileleri mahvedebiliyor, çocuklara öldürebiliyorlar. Burada bir sorun var. Demek ki Hazreti Peygamberin örnekliği yok. Ben vahdeti, birliği, bir arada olmayı sağlıklı bir bedene benzetiyorum. Eğer bütün organlar uyum içerisindeyse, beden sağlıklı ise hiçbir problem yok demektir. Toplum içerisinde reaksiyon halinde olan bir takım sıkıntılar göze çarpıyor ise vahdet gerçekleşmemiş, birlik gerçekleşmemiş demektir. Dolayısıyla yapılması gereken şey, kendimize gelmek, özümüze dönmektir. Bu kendimizi yeniden ihya etmekten geçer. Eğer kendimize gelmez, bilinçli olmaz, İslam'ı iyi bilmez, Hazreti Peygamberi de örnek almaz isek; O'nun oluşturduğu, örnek olduğu vahdet toplumunu devam ettiremeyiz. Allah bize vahdet ve tevhid toplumunu oluşturmayı nasip etsin” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Çapak'ın konuşmasının ardından Prof. Dr. M. Mahfuz Söylemez, Prof. Dr. H. İbrahim Bulut ve Doç. Dr. Hakan Olgun birer konuşma yaptı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.05.2026
12:24
Bingöl`de Kayıp Emekli Öğretmen Derede Ölü Bulundu
Bingöl'de Kayıp Emekli Öğretmen Derede Ölü Bulundu
Solhan'da bir haftadır aranan Parkinson hastası öğretmenden acı haber geldi. Kutbattin Keskin'in cansız bedeni, bugün Dilektepe köyü mevkiindeki Solhan Deresi'nde bir köy sakini tarafından bulundu.
07.05.2026
12:07
TFF`den Kurtalanspor–Şırnak Petrolspor Maçı İçin Soruşturma Kararı
TFF'den Kurtalanspor–Şırnak Petrolspor Maçı İçin Soruşturma Kararı
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu, Bölgesel Amatör Lig 1. Grup takımlarından Kurtalanspor ile Şırnak Petrolspor'u TFF Etik Kurulu'na sevk etti.
07.05.2026
11:18
Dijital dolandırıcılıkla mücadelede
Dijital dolandırıcılıkla mücadelede 'merkezi takip ve anlık bloke' dönemi
Adalet ve İçişleri Bakanlıkları, artan dijital suçlarla mücadele kapsamında 'Dolandırıcılıkla Mücadele Merkezi'ni hayata geçiriyor. Bankalar, GSM şirketleri ve kolluk kuvvetlerinin entegre çalışacağı yeni sistemle, şüpheli finansal hareketler anlık olarak izlenecek ve riskli görülen IBAN'lar saniyeler içinde bloke edilebilecek.
07.05.2026
10:56
Bingöllü Anneye Aynı Anda Sezaryen ve Beyin Ameliyatı
Bingöllü Anneye Aynı Anda Sezaryen ve Beyin Ameliyatı
Bingöllü 35 yaşındaki Bircan Kolak, ani görme kaybı şikâyetiyle başvurduğu Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde aynı seansta gerçekleştirilen sezaryen ve beyin ameliyatıyla yeniden sağlığına kavuştu. Doktorlar, hem anne hem bebeğin hayati tehlikeyi atlattığını açıkladı.
06.05.2026
17:51
Bingöl`de süt üreticisine destek
Bingöl'de süt üreticisine destek
Bingöl'de DAP Kalkınma İdaresi desteğiyle yürütülen proje kapsamında 40 süt soğutma tankı üreticilere teslim edildi, sürü yönetimi kursunu tamamlayan 62 kursiyere sertifika verildi.
06.05.2026
17:50
Murat Etüt Merkezi hizmete açıldı
Murat Etüt Merkezi hizmete açıldı
Bingöl'ün Genç ilçesinde öğrencilere haftanın 7 günü ücretsiz hizmet verecek Murat Etüt Merkezi düzenlenen törende dualarla açıldı. Merkezde ders desteğinden deneme sınavlarına kadar geniş kapsamlı imkanlar sunulacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın